Víťazka 2. série Pečie celé Slovensko Lucka: Do šou som išla s tým, že mi porotkyne podpíšu ich cukrárske knihy

2704

Pred pár týždňami sme spoznali víťaza 2. série šou Pečie celé Slovensko. Stala sa ňou Lucka Gyenesová, vždy usmiata a dobrosrdečná Novozámčanka, ktorá si perfektne poradila s každou cukrárskou výzvou.

Víťazstvom v šou sa Luckin sen nekončí, ale ešte len začína. Má totiž veľké plány do budúcna, o ktorých si prečítajte v nasledujúcom rozhovore.

Lucka, stali ste sa víťazkou 2. série šou Pečie celé Slovensko. (veľká gratulácia 😊) Ako sa na skúsenosť v tejto šou pozeráte s odstupom času?

Šou mi dala strašne veľa nových skúseností a naučila som sa nové receptúry a postupy, ktoré by som asi doma nikdy neskúšala. Naozaj mi účasť v šou dala veľmi veľa. 

Išli ste do šou s veľkými očakávaniami alebo ste to skôr išli iba skúsiť?

Do šou Pečie celé Slovensko som išla s tým, že som dúfala, že stretnem porotkyne a podpíšu mi ich cukrárske knihy, ktoré som tam niesla. O týždeň mi volali so správou o postupe a už to išlo…. 

Finálová dvanástka si spolu perfektne sadla. Zdroj: Facebook

Ak by ste sa na vašu finálovú 12ku pozreli ako porotkyňa s tým, že vy tentokrát nie ste súťažiaca, komu by ste najviac dopriali výhru?

Výhru by som dopriala každému jednému súťažiacemu. Boli sme super ako tím a to bolo na tom najkrajšie. Ak mám vybrať jedno meno tak asi Tomáško, tomu by som to ja dopriala najviac.

Ktorá výzva vás v šou potrápila úplne najviac a, naopak, ktorú ste si užili naplno?

Najťažšie bolo pre mňa kolo, v ktorom bol croquembuche, to som tŕpla, aby mi to nespadlo a strašne som bola dopálená od karamelu, prsty som mala samý pľuzgier. Najkrajšie bolo pre mňa kolo s medovníčkom, bolo venované mojej sestre a v tom období to bolo pre mňa dosť emotívne. Mám ju strašne rada.

Lucku počas šou najviac potrápil croquembuche. Zdroj: Facebook

Jednou z cien, ktorú ste vyhrali, je aj kurz od Natachi Pacal. Už ste ho absolvovali?

Ešte som ho neabsolvovala, ale veľmi sa naň teším. Je to pre mňa tá najcennejšia výhra akú som len mohla dostať. Teším sa úplne na všetko, aj keď mi dajú kotlíky umývať :) Byť v takej výrobni a vidieť, ako vlastne funguje cukrárska výroba, bude veľký zážitok. 

Nejedného diváka by určite zaujímalo, čo sa dialo s tými všetkými dobrotami, ktoré ste spolu s ostatnými súťažiacimi piekli?

Okolo celej šou bolo skoro 100 ľudí, takže s konzumáciou nebola núdza. :)

Ako sme sa dozvedeli, ste zberateľkou cukrárskych kníh. Kedy toto vaše hobby začalo a ako je na tom vaša zbierka dnes?

Zbierka kníh sa rozrastá každý mesiac. Teraz čakám na dva nové prírastky od Laduree. Doposiaľ sa mi podarilo nazbierať okolo 150 kusov.

Premýšľate aj nad vlastnou knihou?

To je taký môj další sen – urobiť cukrársku knihu, ktorá by bola kombináciou klasiky s moderným prevedením. Ale to je hudba budúcnosti, sny sú na to, aby sa snívali a plnili, tak možno raz si to splním. 

Ako sa momentálne venujete cukrarine? Je vašou každodennou súčasťou?

Na jeseň som si urobila cukrárčinu a aj všetky potrebné papiere k tomu. Plánujem si otvoriť malú výrobničku.

Lucka plne sústredená na cukrársku výzvu. Zdroj: Facebook

Prezraďte nám 5 vašich najobľúbenejších ingrediencií pri pečení.

Vanilka, praliné, marakuja, kokos a rum.

Pri pečení sa zvyknete držať overených receptov alebo ste skôr taký „improvizátor“ a tvoríte si vlastné recepty?

Ja som skôr na klasiku, ktorú sa snažím pretvoriť tak modernejšie, aspoň výzorovo.

Čo najradšej z cukrárskej tvorby pečiete? Sú to skôr torty, dezerty, zákusky alebo niečo úplne iné?

Moja srdcovka sú makrónky a detské torty.

A čo vaše chuťové poháriky? Aký je váš najobľúbenejší dezert a najobľúbenejšie hlavné jedlo?

Osobne milujem punčový rez a všetko orechové. Z jedál sú to bryndzové halušky s cmarom a kopou slaniny. Rada mám aj burgre, ale také tie domáce. Chodíme každú stredu u nás v Nových Zámkoch do podniku Barbar na tie najlepšie burgre široko-ďaleko.

Vieme o vás, že milujete cestovanie a spoznávanie krajín cez ich chute. V ktorej krajine vás gastronómia očarila najviac?

Cestujeme skoro stále – kúpime lacnú letenku a už nás tu nie je. Mňa očarila grécka kuchyňa asi najviac, nemajú ani jedno jedlo, ktoré by mi nechutilo.

Veľa ľudí má názor, že Slovensko je (nielen) v gastre pozadu. Aký na to máte názor vy, zaregistrovali ste, že by nám tu niečo chýbalo?

Ja si práveže vôbec nemyslím, že gastro je pozadu. Na Slovensku máme tak veľa talentovaných a šikovných ľudí, či už v gastre alebo cukrarine. Len treba vedieť kam ísť na ten správny obed, večeru či zákusok.

Šťasie počas výhry nedokázala skrývať. Zdroj: Facebook
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie