Varte ako profesionáli. Pozrite si školy varenia, kde vás to naučia

2469

Varíte radi a varíte dobre? Za babičkine buchty či tradičné mamkine pirohy síce nikto nedokáže navariť či napiecť náhradu, ale zato sa od profesionálov v školách varenia môžete naučiť mnoho iného či už z našej domácej alebo medzinárodnej kuchyne. Či už si chcete vyskúšať varenie v profesionálnej kuchyni alebo sa chcete naučiť  nejaké tajné grify od tých najpovolanejších, odporúčame vyskúšať si na vlastnej koži, ako varia profesionáli.

Chefparade

Chcete zorganizovať originálny firemný večierok, obdarovať blízkeho darčekom šitým na mieru alebo len príjemne stráviť čas a niečo nové sa naučiť? Kuchárska škola Chefparade má riešenie pre každého. Firemné večierky na mieru či už vo vlastných priestoroch firmy alebo priamo v škole varenia, individuálne kurzy doslova ušité na mieru alebo kurzy varenia pre deti, každý si tu niečo nájde. Ak sa radi pohybujete v známom prostredí svojej vlastnej kuchyne, Chefparade má pre vás online kurz, kde v cene máte nielen prístup na online kurz varenia, recepty v pdf formáte a zoznam surovín, ale pri cene 69,- € aj všetky potrebné suroviny.

Kompletný prehľad kurzov s možnosťou ich priameho nákupu nájdete na e-shope Chefparade, ak hľadáte darček pre náročnejších, v Chefparade vám radi vyjdú v ústrety a pripravia pre vás kurz varenia presne podľa vašich predstáv.

Pre gurmánov

Škola varenia s dlhoročnou tradíciou Pre gurmánov spolupracuje s najlepšími šéfkuchármi na Slovensku, preto ak chcete variť spolu s Tomášom Opletalom alebo Martinom Korbeličom, ste tu na správnej adrese. Kuchyňa, v ktorej budete variť, sa nachádza v priestoroch pôvodného vinohradníckeho domčeka v Svätom Jure, preto sa okrem gurmánskeho zážitku môžete tešiť aj na degustáciu slovenských či zahraničných vín podľa výberu someliéra.

Aj v Škole varenia pre Gurmánov sú pripravení ponúknuť vám súkromné aj firemné akcie, kurzy zážitkového varenia na mieru presne podľa vašich predstáv, to všetko v príjemných historických priestoroch. Tešiť sa môžete aj na pravidelné gurmánske cesty a vínne degustácie. Pre svojich skalných ponúka táto kuchárska škola aj  členstvo v Gurmán Premium Club, ktoré svojim členom ponúka možnosť prednostných vstupov na rôzne gurmánske podujatia či zvýhodnené ceny na kurzy či produkty.  

Art of Taste

Kurzy v príjemnom prostredí a tiež v príjemnej cene ponúka aj škola Art of Taste, ktorú nájdete na webe pod výstižným názvom naucsavarit.sk :) Na kurzoch sa naučíte pripravovať najznámejšie jedlá medzinárodnej kuchyne podľa vášho výberu – aktuálne je v ponuke mexická, španielska a tradičná americká kuchyňa, avšak nezabudlo sa ani na priaznivcov našej domácej kuchyne, preto ak sa chcete naučiť robiť halušky ako v najlepších reštauráciách, ste tu na správnej adrese. Kurzy dopĺňa aj príprava jedál z kuraťa alebo príprava najznámejších „street food“.

Priamo „na mieste činu“

“Odkukať” grify od tých najlepších môžete aj priamo na “mieste činu” – kurzy ponúkajú nielen tradičné školy varenia, ale i viaceré reštaurácie či hotely, ktoré zážitkové varenie zabalili aj do svojich letných pobytových balíčkov. Ak vás počas leta lákajú aj iné ako turistické zážitky, čo takto skúsiť stať sa na moment šéfkuchárom v niektorej z top reštaurácií? :)

Tatami sushi Nitra

Tatami sushi v Nitre ponúka tak rochu inú kulinársku školu. Nenaučíte sa tu síce klasické postupy varenia tradičných jedál, ale pokojne sa môžete stať sushi majstrom, ktorý sa predvedie na najbližšej rodinnej oslave. Postup je menej tradičný ako v tradičných školách varenia – začína sa obedom, pri kotorom sa zoznámite s novými chuťami. Potom príde na rad príprava surovín a napokon výroba roliek, ktoré sa naučíte sami pripraviť a naladiť na chute, ktoré ste v úvode lekcie ochutnali. Domov odchádzate s vlastnoručne pripraveným sushi setom pre svojich blízkych.

Foodie kulinárske štúdio hotela Atrium

Hotel Atrium v Starom Smokovci ponúka svojim hosťom zážitkové varenie v moderne vybavenom kulinárskom štúdiu Foodie. Jeho koncept je založený na tom, že sa nevarí v klasickej kuchyni, ale ide o zážitkovú prípravu jedál ale akejkoľvek zahraničnej kuchyne s využitím najmodernejších postupov. Počas letných prázdnin je vo Foodie pripravený aj animačný program pre najmenších, takže ak chcete mať v rodine budúceho šéfkuchára, určite odporúčame návštevu tohto tatranského hotela :). Okrem detí sa Foodie špecializuje aj na netradičné zážitkové teambuildingy či oslavy.

Penzión a reštaurácia TERRA v Jasovej

Škola varenia v prírode penziónu a reštaurácie TERRA v Jasovej vás naučí nielen to, čo by nemalo chýbať na naozajstnej grilovačke, ale odnesiete si aj jedinečný zážitok z úžasného prostredia. Ak vás láka niečo predsa len tradičnejšie, tak TERRA pre vás pripravila i kurz kváskového pečenia chleba a tradičných koláčov či prípravu jedál, dnes veľmi obľúbených ako street food –  burgre, pizzu či langoše. Kurzy sú vhodné pre začiatočníkov aj pre pokročilých, takže nemusíte mať obavy, ak s tradičnou prípravou kváskového chleba či iných domácich dobrôt nemáte skúsenosti.

Wellness hotel Chopok****

Rodinný wellness hotel Chopok**** v rámci pobytových balíčkov zas ponúka možnosť nazrieť do tajov profesionálnej kuchyne malým budúcim šéfkuchárom – či už v sprievode rodičov, alebo aj bez ich dozoru (kurz k pobytu je v ponuke za príplatok 15,- €). Deti sa tak naučia nielen základom kuchárčiny ale aj samostatnosti :) 

Zdroje obrázkov:
https://atriumhotel.sk/zazitkova-skola-varenia
https://www.tataminitra.sk

https://darcekove-vouchery.sk/

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie