V meste Prievidza sa dá vždy dobre najesť. Ktoré reštaurácie v Prievidzi a okolí odporúčame?

24661
Prievidza
Prievidza

Prievidza – mesto známe baníctvom a poriadnymi chlapmi, ktorí sa potrebujú dobre najesť. Toto si určite povedali aj majitelia reštaurácií v Prievidzi a blízkom okolí, keď otvárali svoje prevádzky. Ktoré podniky nikdy nesklamú? 

Či už máte radi poriadnu dávku mäsa, čerstvé šaláty, potrpíte si na výhľad alebo na kvalitné denné menu, v meste Prievidza a jeho bezprostrednom okolí si vždy budete mať z čoho vybrať. Zvoľte si jednu z nasledujúcich reštaurácií a domov pôjdete s plným bruchom a úsmevom na tvári.

TOP CAFE

“Slovíčko top v názve znamená okrem špičky v kvalite kávy a služieb aj originálnu polohu najvyššie položenej kaviarne v lokalite Prievidze,” píše sa na internetovej stránke reštaurácie TOP CAFE, ktorá otvorila svoje brány pre zákazníkov v roku 2011. Panoramatický výhľad na Hornú Nitru prostredníctvom jedinečného ďalekohľadu umiestneného na reštauračnej terase očarí každého milovníka prírody aj architektúry blízkych banských miest. V ponuke jedál nenájdete len klasické, zato výborne pripravené jedlá, ale aj menej typické slimáky ako predjedlo či sezónny jedálny lístok. Okrem klasickej a la carte ponuky pripravujú v reštaurácii aj denné menu, ktorým sa môžete zasýtiť medzi 12:00 a 14:00 počas pracovných dní.

Prievidza: TOP CAFE, Š. Králika 429/28, 971 01 Prievidza II. Píly, foto: topcafe.sk
TOP CAFE, Š. Králika 429/28, 971 01 Prievidza II. Píly, foto: topcafe.sk

Grill Bar Prievidza

Výbornému hodnoteniu sa teší aj relatívne novootvorená prevádzka Grill Bar Prievidza, ktorá zapĺňa bruchá svojich zákazníkov najmä výbornými burgermi a kuchyňou z grilu (ako je už z názvu jasné). “Zatiaľ najlepší burger, aký som mal v širokom okolí, a to som ich nemal málo,” hovorí spokojný zákazník Vojtech. Rovnaký názor zdieľajú aj desiatky ľudí, ktorí svojimi recenziami robia podniku najlepšiu reklamu. Okrem hamburgerov a hranoliek sa môžete potešiť aj výbornými šalátmi či osviežujúcim pivom. Veľkou výhodou je možnosť vziať si jedlo so sebou. Ak máte neprekonateľnú chuť na hamburger alebo len chcete svojim chuťovým pohárikom dopriať príjemný zážitok, voľba je jasná.

Prievidza: Grill Bar Prievidza, Hviezdoslavova 5, Prievidza, foto: facebook.com/Grill-Bar-Prievidza
Grill Bar Prievidza, Hviezdoslavova 5, Prievidza, foto: facebook.com/Grill-Bar-Prievidza

Reštaurácia AeroRest

Prievidza sa okrem iných unikátov môže pochváliť aj svojím letiskom, v bezprostrednej blízkosti ktorého nájdete reštauráciu s originálne skombinovaným názvom AeroRest. Už samotná výzdoba tohto podniku napovedá, akým štýlom bude orientovaný. Jedálny lístok je zostavený veľmi precízne a jedlá na dennom menu sa neopakujú viac ako raz za 5 týždňov. Reštaurácia prezentuje svoju ponuku nasledovnými slovami: “V našom jedálnom lístku sú zahrnuté tradičné slovenské jedlá ako aj jedlá iných národných kuchýň. V neposlednom rade máme v ponuke pizzu, zeleninové šaláty, múčniky a špeciality z rýb, ktoré sú žiadané našimi zákazníkmi a sú veľmi obľúbené.” Nechytila vás túžba po lietaní?

Prievidza: AeroRest, Letisková 8 971 01 Prievidza, foto: aerorest.sk
AeroRest, Letisková 8, 971 01 Prievidza, foto: aerorest.sk

4play Prievidza

“Perfektné spojenie dobrého jedla, skvelého piva a povzbudivej mužskej atmosféry,” hovorí Tomáš o prevádzke reštaurácie 4play zameranej na šport a kuchyňu z grilu a jedným dychom dodáva, že je to je jeho obľúbené miesto, kam sa vždy rád vracia. V skutočnosti ide o najväčší športový bar v Trenčianskom kraji, ktorý sa pýši vynikajúcou ponukou steakov, tatarákov či iného grilovaného mäsa s prílohami. Ujsť by ste si nemali nechať ani tankové pivo. Samozrejmosťou je obedové denné menu, no špecialitou sú zdravé raňajky, ktoré v podniku 4play môžete vyskúšať každý deň od 7:30 do 10:00.

Prievidza: 4play, J.I. Bajzu 4, 971 01 Prievidza, foto: 4play.sk
4play, J.I. Bajzu 4, 971 01 Prievidza, foto: 4play.sk

Pizzéria Pepperoni

Ak dostanete chuť na niečo klasické a kvalitné, Pizzéria Pepperoni je pre vás tou pravou voľbou. V historickej budove stojacej od roku 1936 sa môžete denne potešiť bohatým výberom jedál, no na objednávku vám ho privezú aj domov. Lákavo znejú všetky druhy chrumkavej pizze, sladké palacinky, široký výber pív, ale aj kokteily, čo vás aj v zime prenesú na tropické ostrovy. V letných mesiacoch poteší aj priestranná terasa, na ktorej si môžete popri dobrom jedlom užívať aj hrejivé slnečné lúče a čerstvý vzduch, v zime zahreje teplé varené vínko so škoricou, klinčekmi a ovocím. Obľúbená Pizzéria Pepperoni má druhú prevádzku aj v obci Nitrianske Rudno.

Prievidza: Pizzéria Pepperoni, Matice Slovenskej 18, PRIEVIDZA, 971 01, foto: kamnapivo.sk
Pizzéria Pepperoni, Matice Slovenskej 18, PRIEVIDZA, 971 01, foto: kamnapivo.sk

Woodstock Prievidza

“K absolútnej prievidzskej klasike a aj špičke by som určite zaradila Woodstock,” podelila sa s nami Dominika, ktorá v Prievidzi žije od narodenia. Woodstock je reštaurácia nesúca názov azda najslávnejšieho hudobného festivalu na svete, ktorá presviedča svojich hostí takzvanou original pub culture. “K neodmysliteľným aktivitám Woodstocku v Prievidzi patrí množstvo koncertov, ktoré organizujeme v spolupráci s výbornými hudobníkmi z domácej aj zahraničnej hudobnej scény.” Práve koncerty sú okrem jedla lákadlom pre milovníkov umenia. Hladní ale určite neodídete ani z jednej prevádzky (druhá sa nachádza v neďalekých Bojniciach). Na jedálnom lístku totiž zaručene nájdete niečo, čo poteší vaše chuťové poháriky, a vychutnať si môžete aj tradičné obedové menu

Prievidza: Woodstock, Nábrežie sv. Metoda, Prievidza, foto: facebook.com/woodstock
Woodstock, Nábrežie sv. Metoda, Prievidza, foto: facebook.com/woodstock

Pizza Pub Jantár

Tridsaťštyri. To je počet druhov pízz, z ktorých si v reštaurácii Pizza Pub Jantár môžete vybrať. Typické i netypické kombinácie, ktoré chutia skvelo, robia podnik jedným z najlepších v meste. Denne sa môžete zastaviť na obedové menu, ktoré je v ponuke od 11:00 do 15:00, dokonca aj v nedeľu (od 12:00). V príjemnom prostredí si môžete posedieť s kamarátmi i rodinou, podnik je obľúbený najmä u mladých ľudí a známy je tým, že funguje aj ako klub.

Prievidza: Pizza Pub Jantár, J. I. Bajzu, 964 964/4, 971 01, Prievidza, foto: facebook.com/pizza-pub-jantar
Pizza Pub Jantár, J. I. Bajzu, 964 964/4, 971 01, Prievidza, foto: facebook.com/pizza-pub-jantar

Vallhala Pub & Restaurant

Čudujete sa trochu stredoveko znejúcemu názvu tohto podniku? “Valhalla  je Odinova sieň v Ásgardu – pevnosť Gladsheim, kam za sprievodu Valkýr prichádzajú padlí bojovníci,” píše internetová stránka reštaurácie. Nemusíte sa ale báť, že sa z vás stanú padlí bojovníci či Vikingovia, ak sa sem prídete najesť. Na stránke podniku Vallhala nájdete o histórii Odinovej siene viac, no veríme, že sem radi zavítate najmä kvôli chutnému jedlu s originálnymi názvami. Ochutnali by ste Ragnarov obed alebo rezeň pre Thora? V ponuke aj denné menu.

Prievidza: Valhalla, Šuleková 12, 971 01 Prievidza, foto: valhallaprievidza.sk
Valhalla, Šuleková 12, 971 01 Prievidza, foto: valhallaprievidza.sk

Koliba Pacho

Nenachádza sa síce priamo v Prievidzi, ale po ceste ju zaručene neprehliadnete. V obci Veľká Čausa tróni blízko hlavnej cesty komplex budov, medzi ktorými sa skvie Koliba Pacho. Tradičné slovenské jedlá pripravené s láskou ozvláštnia atrakcie pre deti, zvieratká, v teplých mesiacoch nafukovacie atrakcie. Skutočne rodinná atmosféra s pravým slovenským nádychom, ktorý tvorí prostredie a hudba, zaraďuje túto kolibu k najlepším v širokom okolí. Tešiť sa môžete na typické slovenské špeciality, ale prekvapiť sa môžete nechať aj takzvanými “Pacho špecialitami”. Ak máte cestu do Prievidze, neváhajte a zastavte sa, vaše chuťové poháriky vám poďakujú.

Prievidza: Koliba Pacho, Veľká Čausa 184, 971 01, Okres Prievidza, foto: kolibapacho.sk
Koliba Pacho, Veľká Čausa 184, 971 01, Okres Prievidza, foto: kolibapacho.sk

Potešil vás náš dnešný výber? Máte ďalšiu obľúbenú reštauráciu v Prievidzi alebo okolí, ktorá by stála za našu pozornosť a vo výbere by nemala chýbať? Napíšte nám do komentárov alebo na našu stránku na Facebooku. Podeliť sa môžete aj o tipy z Bojníc, Novák a Handlovej.  A nezabudnite, že obedové menu v Prievidzi nájdete aj u nás na portáli Menučka.sk  Prajeme dobrú chuť. 

Zdroj titulná fotografia: www.4play.sk

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie