Mnoho ľudí, ktorí si potrpia na zdravý životný štýl a prvotriedne suroviny na svojom jedálničku, sa cielene vyhýba stravovaniu v reštauráciách. Varenie v kuchyni Boutique Hotela Dubná Skala**** v Žiline je však úžasné – na kvalitu surovín sa zaručene možno spoľahnúť.
Základom zdravého stravovania je vyvážený príjem živín – skrátene povedané, je nutné brať každé jedlo ako možnosť vyživiť a ozdraviť svoje telo. Upravenie jedálnička je veľmi dôležité, no málo platné, pokiaľ je to, čo na ňom zostane, pripravované z lacnejších surovín a polotovarov.
Presne tomuto sa svojím prístupom k tvorbe jedálneho lístka vyhýba Boutique Hotel Dubná Skala****, špičkové hotelové a gastronomické zariadenie v Žiline. Všetky pokrmy, ktoré nájdete na ich jedálnom lístku, pozostávajú z výberových a zdraviu prospešných surovín. Naviac sú kombinované a pripravované s citom a vášňou pre varenie.
Lokálny dodávateľ je zárukou čerstvosti každý deň
Jedným zo základných indikátorov kvality jedálneho lístka tejto hotelovej reštaurácie sú dodávatelia vždy čerstvých potravín. Keďže sú lokálni, mäso a iné suroviny sa nemusia prevážať v mrazenom stave alebo nedozreté, ako to poznáme z obchodov a mnohých podnikov.
Plusom je obedové menu v rôznych verziách, upravené špeciálne podľa požiadaviek zákazníkov. Á la carte menu sa sezónne obmieňa, čo je ďalším dôkazom, že kuchársky tím pripravuje jedlo v súlade s prírodou a zdravím človeka.
Súhra prirodzenosti
Aj tak by sa dalo charakterizovať pravidelné stravovanie, ale aj občasná návšteva reštaurácie Boutique Hotela Dubná Skala****.
“Nami podávané jedlá sú nezameniteľné pre svoju prirodzenú chuť, krásu, vôňu a typickú jednoduchosť. Zostavený jedálny lístok pravidelne v lete a zime dopĺňame o nové recepty, sezónne menu a exkluzívnu ponuku kvalitných vín,” hovorí na margo kvality surovín riaditeľ hotela Juraj Gabaj.
Denné menu aj á la carte ponúka tiež bezlepkové jedlá a jedlá bez alergénov. Prispôsobuje sa tak aj osobám so špeciálnymi diétami a stravovacími požiadavkami, ktoré by mali byť v dnešnej dobe už samozrejmosťou. Napriek tomu samozrejmosťou nie sú, čo je pre Boutique Hotel Dubná Skala**** výhodou.
Prínosom pre ľudí preferujúcich ľahké a zdravé stravovanie je, samozrejme, verzia light menu, teda ľahšie stráviteľné a zdravšie obedové menu pozostávajúce z čo najviac vyvážených prísad.
Z ponuky light menu vyberáme napríklad:
- losos na spôsob teryiaky s bylinkovými zemiakmi a grilovanou cuketou,
- listový šalát s hruškou, bryndzou, granátovým jablkom a bielym balsamicom,
- tofu na hrášku a fazuľkových strukoch s natural ryžou
a mnohé ďalšie. Prajeme dobrú zdravú chuť a veľa vitality. :)
Kontakt: Boutique Hotel Dubná Skala**** J. M. Hurbana 345/8, 010 01 Žilina Tel. č.: +421 41 507 91 00 E-mail: hoteldubnaskala@doxx.sk
Zdroj foto: Facebook Hotel Dubná Skala****
zdieľať tento článok na: