Prestížne ceny týždenníka Trend, Trend Top 2018, boli tento rok odovzdávané tým najlepším šéfkuchárom, reštauráciám, hotelom, penziónom či someliérom už po šestnástykrát.
Manažéri, šéfkuchári a mnohí ďalší sa stretli 13. a 14. marca na konferencii Horeca Manažment v martinskom Hoteli Turiec, ktorej súčasťou bol aj galavečer spojený s odovzdávaním cien pre tých najlepších v oblasti gastronómie a ubytovania.
TOP 5 reštaurácií sa nachádza v Bratislave
Naše hlavné mesto sa za ponuku kvalitných reštaurácií naozaj nemusí hanbiť. Prvých 5 reštaurácií, ktoré sa podľa rebríčka časopisu a spoločnosti Trend dostali na prvé miesto s počtom bodov 18,5 z 20 možných, nájdete v Bratislave alebo jej bezprostrednom okolí.
Medzi stálice v rebríčku Trend Top už neodmysliteľne patria (a tento rok teda opäť nesklamali) Fou ZOO, UFO watch.taste.groove., River Bank, Liviano a prvú päticu uzatvára hotelová reštaurácia Hotela Albrecht.
Špeciálne ocenenie Reštaurácia Pána šéfkuchára, ktoré sa udeľuje reštaurácii vedenej samotným šéfkuchárom, bolo venované reštaurácii Al Lago sídliacej v Štrbskom Plese. Ocenenie si prevzal hrdý majiteľ a šéf kuchyne Martin Kurhajec.
Trend TOP reštaurácie
Fou Zoo - Bratislava UFO watch.taste.groove. - Bratislava River Bank - Bratislava Liviano - Bratislava Hotel Albrecht reštaurácia - Bratislava Afrodita - Čereňany Top Restaurant - Žilina Gašperov Mlyn - Batizovce Víno & Tapas - Poprad D Steakhouse - Bratislava Kogo - Bratislava Grand Restaurant - Štrbské Pleso
Trend TOP šéfkuchári
Peter Ďurčo - Top Restaurant, Žilina Zoran Jovanovič - Kogo a D Steauhouse, Bratislava Jozef Masarovič - Ufo watch. taste. groove, Bratislava Gabriel Kocák Michal Konrád - Fou Zoo, Bratislava Jozef Breza - Gašperov mlyn, Batizovce Martin Miklošík - Liviano, Bratislava Jozef Riska - Savoy Restaurant, Bratislava Imre Bindics - Hotely Amade Chateau a Villa Rosa, Vrakúň, Dunajská Streda Zuzana Sisáková, Peter Sisák - Víno & Tapas, Poprad Michal Škorec - Diva pri Synagóge, Trenčín Marián Filo - Afrodita, Čereňany Braňo Križan - Hotel Matyšák, Bratislava Štefan Benďák - Reštaurácia Rouge, Nitra Jaromír Štefanovič - L´Olive, Bratislava Zoltán Bako - Restaurant 70, Ostrov pri Piešťanoch Martin Kurhajec - Al Lago, Štrbské Pleso Jaroslav Žídek - River Bank, Bratislava Daniel Marek - Hotel Albrecht, reštaurácia Jozef Hromják - Reštaurácia Zore, Košice Juraj Hruška - Kaviareň Slávia, Košice Tibor Samaraský - GreenFood Restaurant, Ratnovce
Trend TOP someliéri
Slavomíra Raškovič - Gašperov Mlyn, Batizovce Matúš Hamara - Grand Restaurant, Kempinski, Štrbské Pleso Peter Majerník - Café Ristorante Kogo, Bratislava Marián Kulifaj - Pavúk Wine Restaurant, Modra Attila Kovács - Amade Chateau, Vrakúň Michal Zrubec - Rouge, Nitra Martin Hirkala - Afrodita Čereňany Stanislav Mačor - Hotel Turiec, Martin
Zdroj: TREND
Zdroj foto: Milan David/TREND;
Zdroj titulnej foto: Riverbank Restaurant