Reštaurácia SYMPL v Banskej Bystrici: Našou identitou je narábanie s vášňou a láskou k jedlu

2721

„Veríme, že silnejšia než dizajn nášho interiéru je jeho duša, ktorú skrýva. Je to energia, ktorú sem investoval každý, kto sa na jeho tvorbe podieľal,” hovorí hneď na začiatku o reštaurácii Sympl jej manažér Róbert Palík. A my môžeme už po prvom ochutnaní len skonštatovať, že má pravdu.

Banskobystrická reštaurácia SYMPL sa môže pochváliť svetovou úrovňou jedla a služieb. Nadšenie pre gastronómiu cítiť z každej súčasti podniku, či už hovoríme o dizajnovej prevádzke, komunikácii so zákazníkmi alebo jedle samotnom. Veci sú tu za každých okolností dotiahnuté k maximálnej spokojnosti zákazníka.

 „Nebojím sa povedať, že SYMPL je pre mňa celý môj život. Zodpovednosť a vášeň tu pre mňa dostali úplne inú dimenziu. Zodpovednosť je to, čo ma ráno postaví z postele a vášeň to, bez čoho by SYMPL nemalo svoj zmysel,“ hovorí v profesionálne urobenom promo videu o reštaurácii CEO Viliam Pavlovský. Sála z neho pokoj, rozvaha a láska k svojej práci. Video predstavuje symbiózu modernosti, čistoty a profesionality, predstavuje SYMPL.

Pre Viliama Pavlovského je SYMPL celý život.

Raňajky, obed, večera? Žiadny problém

Víziou SYMPL je podľa ich slov uspokojiť požiadavky zákazníka v akúkoľvek dennú hodinu. Preto sa vyhrali s menu tak, aby ste si u nich mohli dopriať jedinečné raňajky, brunch, rýchly obed alebo si vybrať podľa chuti z celodenného á la carte menu. To všetko podčiarkuje večerný drink a výhľad na krásnu historickú Banskú Bystricu.

„Lokalita je podľa nás veľmi zaujímavá a plná výziev, nachádzame sa v známom banskobystrickom nákupnom centre,“ uviedol Róber Palík. Vďaka polohe, kde sa mimo pandemického obdobia nachádza veľká koncentrácia ľudí, nemá podnik núdzu o rôznorodých zákazníkov. „Ponuka jedál a nápojov je tvorená tak, aby vyhovela čo najviac hosťom. Špecifická je naša neapolská pizza, ktorá sa široko, ďaleko nepripravuje v žiadnej reštaurácii. Koncept staviame na nej a veríme, že kvalitné suroviny a profesionálny prístup k príprave pizze sú náležite ocenené.“

Neapolská pizza si získala veľký úspech.

A naozaj, recenzie na pravú neapolskú pizzu sú výlučne pozitívne, prevádzku motivujú ďalej na sebe pracovať, posúvať sa vpred a neustále sa zlepšovať. Nenadarmo aj v základnom popise o svojej reštaurácii uvádzajú nasledovné vety, ktoré hovoria samy za seba: „Poďte s nami cestovať s pravou neapolskou pizzou. Vašimi sprievodcami bude poctivé talianske remeslo a kvalitné suroviny, ktoré pohladia vaše chuťové poháriky. Láska na prvé zahryznutie. Aj na druhé. Tretie. Štvrté.”

V Sympl smäd nehrozí

Koncept vystihuje už samotný názov podniku SYMPL (jednoducho, pozn. redakcie). Podľa slov manažéra je ich filozofiou prinášať jemnú a kvalitnú gastronómiu, ktorá bude reflekovať, že v jednoduchosti je krása a (v tomto prípade) aj chuť. Teóriu jednoduchosti a čistoty razia aj pri podávaní drinkov a iných nápojov. „Naše drinky sú SYMPL a stále veľmi chutné, zaujímavé. Na čo sme v rámci baru hrdí je koncept nealko drinkov. Majú svoje miesto a svoj špeciálny charakter, pričom sa menia niekoľkokrát do roka.“

SYMPL dezerty s čerstvým ovocím

Popri tom stíhajú počas obdobia mimo pandémie tvoriť a organizovať komunitné akcie či rôzne špeciálne ponuky produktov, tematické menu či motivačné akcie pre hostí. Ich snaha reflektuje lásku ku gastronómii, ktorú sa snažia preniesť na všetkých, čo do SYMPL vkročia. A darí sa im to výnimočne.

Dve prevádzky, obchodík aj rozvoz

Dôkazom je aj postupná expanzia z Lučenca do Banskej Bystrice. „Vznik nášho podniku trval celkom dlhý čas, za toto obdobie sa udialo niekoľko zaujímavých udalostí. Prístavba interiéru a rozšírenie samotného shopping centra o 100 m2, dve stavebné kolaudácie, celosvetová pandémia a postavenie 600 m2 priestoru.“

Raňajky, obed, večera? V SYMPL je to možné!

Svoju púť začali v meste Lučenec, kde v roku 2018 otvorili svoju prvú prevádzku vo fome foodcourtu. Druhá, reštauračná, je v srdci Banskej Bystrice, obohatená o svoj obchodík s produktami vlastnej remeselnej pekárne a cukrárne. Tento koncept a podoba, v akej ju vidíte dnes sa zrodila po jeden a pol ročnom kreovaní konceptu a stavebnom upravovaní jedinečného miesta.

Samotný SYMPL koncept začína ich vlastným obchodíkom, kde si môžete zakúpiť produkty z ich remeselnej pekárne. „Kváskový chlieb a sladké pečivo. Taktiež tu nájdete čerstvo upraženú kávu od nášho lokálneho pražiara, ako aj výber vín z celého sveta či ideálne zachladené prosecco.
Sortiment nášho obchodíku sa bude rozširovať a o všetkých novinkách vás budeme informovať cez naše sociálne siete,“
informuje reštaurácia na svojej internetovej stránke.

V SYMPL majú aj vlastnú pekáreň a cukráreň.

Môcť sa spoľahnúť na tím je na nezaplatenie

„Náš tím je kľúčová časť podniku, veľmi dobre si uvedomujeme, že náš biznis je postavený na ľuďoch a na kvalitnom personále. Snažíme sa si ľudí vyberať zodpovedne a s citom. Keď nás potenciálny zamestnanec osloví po osobnostnej stránke, po tej profesijnej si ho dokážeme nastaviť na našu filozofiu a na náš smer cesty. Sme rozhodne za dlhodobé spolupráce a radi sa so svojimi zamestnancami spoločne posúvame vpred,“ vraví manažér a pri spomienke na svoj tím sa usmieva.

SYMPL je dnes domovom pre 35 zamestnancov. Každý jeden z nich sa snaží zlepšovať každým pripraveným jedlom. Veľkým pozitívom tímu je podľa manažéra aj jeho ochota prijímať feedback od nadriadených aj zákazníkov a zapracovať ho do svojho výkonu.

Zamestnanci sa už nevedia dočkať kontaktu so zákazníkmi.

SYMPL a iniciatíva 10 pre gastro

Práve aktívne nasadenie tímu umožňuje reštaurácii pomôcť prežiť aj v tejto náročnej dobe, i keď len vo forme rozvozu jedál. Kontakt so zákazníkom je však kľúčový a celému tímu veľmi chýba. Zlá situácia pre gastronómiu trvá už pridlho. CEO SYMPL Viliamovi Pavlovskému na svojom podniku a celkovo na úrovne gastronómie na Slovensku nesmierne záleží, preto sa stal zakladateľom aktuálne prebiehajúcej iniciatívy 10 pre gastro.

„Radi by sme upozornili verejnosť, že situácia v gastre je ozaj kritická a pokiaľ sa niečo nezmení, môže sa stať, že si po kríze už do svojej obľúbenej reštaurácie nesadnú. Budeme tu mať množstvo skrachovaných podnikov a prepustených zamestnancov. To bude v konečnom dôsledku nákladné aj pre štát, ktorému tým klesnú príjmy a stúpnu výdavky,“ vyjadril sa Viliam pre náš predchádzajúci článok.

Podporiť gastro svojím podpisom môžete aj vy.

Na základe vlastných skúseností s čerpaním štátnej pomoci definovala iniciatíva problémy, ktoré je potrebné vyriešiť, a preto požaduje pre gastro adekvátnu pomoc od štátu, ako aj náhradu za značné straty za posledný rok.

Viac informácií ako aj kompletnú aktuálnu ponuku jedál a pizze nájdete aj u nás v appke a na webe Menucka.sk – menucka.sk/sympl.

Predstavenie Sympl vizuálnou formou:

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie