Prievidzu čaká v máji prvý street food festival s príznačným názvom DOBROTA

2368
festival DOBROTA:
Poctivé, kvalitné a tuzemské pouličné jedlo je na vzostupe a tento fenomén mieri po prvýkrát do Prievidze. Od piatka 17. do nedele 19. mája budú návštevníkov na Námestí slobody v Prievidzi čakať stánky lokálnych výrobcov, v ktorých nájdu tradičné chute bok po boku s novými a exotickými ingredienciami.

V ponuke budú chutné pokrmy pre mäsožravcov aj vegánov, remeselné pivko, lokálne víno, osviežujúce domáce limonády a chutná káva. Lákavé vône a chute doplní zaujímavý program.

festival DOBROTA: foto: FB MY Prievidza
foto: FB MY Prievidza

V ponuke sa nájdu aj skutoční gurmáni

Poriadne vyhladovaných návštevníkov zasýtia burgre od LOCO burgers a Bearded Brothers. Čakajú ich poctivé ingrediencie a poriadne porcie, v ktorých nebude chýbať kvalitné a čerstvé mäso, chrumkavé žemle a svieže prílohy. Vyznávačom tradičnejších chutí dobre padnú zemiakové placky od dvojice Otec a syn alebo podpecníky upečené v hlinenej peci, po ktorých sa idú všetci potrhať. Chlebový posúch bude ochutený bryndzou, slaninou, cibuľkou, klobáskou či zeleninou, alebo v sladkej kombinácii s orechami či makom.

Tí, ktorým najlepšie vonia syr, si pustia slinky na špacír pri stánku Grilovaný oštiepok. Zdravé pochúťky hodné letného počasia prinesie stánok Ovocno a sladké chuťové poháriky sa zbláznia pri originálnom trdelníku. Orechy, mak, škorica či kakao sa hlásia o slovo!

Nie nadarmo má DOBROTA v podtitule festival dobrého pitia. Pre tých, ktorí chcú ochutnať to najlepšie z domácich polí tu bude rodinné vinárstvo Vinka. Ale vychutnať si môžu aj lahodné šumivé vína zo severu Talianska, ktoré bude nalievať stánok Pelimo. Vínu bude kontroval osviežujúci Martin’s Cider z fermentovaných jabĺk alebo hrušiek.

festival DOBROTA: foto: Festival DOBROTA
foto: Festival DOBROTA

Festival pouličného jedla a dobrého pitia sľubuje ešte viac zaujímavých predajcov, ktorých zoznam bude priebežne aktualizovať. Všetky informácie na jednom mieste nájdete na TOMTO odkaze.

  • 17. – 19. 5. (piatok – nedeľa)
  • Námestie slobody, Prievidza
  • Vstup na podujatie je voľný.

Zdroje: TS Festival DOBROTA, Facebook MY Prievidza

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie