Poľovnícke ragú, tofu aj parené buchty. ZSSK v reštauračných vozňoch predstavila nové letné menu

796
foto: TS ZSSK

reštauračných vozňoch si od 22. mája 2023 vlakoví pasažieri pochutia na nových jedlách. Sprostredkovateľ reštauračných služieb WAGON SLOVAKIA KOŠICE (WGS) zavádza nové jedlá a pochutiny, aby skvalitnil svoje služby poskytované pre cestujúcich vo väčšine diaľkových vlakov Ex 6xx a IC vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) na severnej trase Bratislava – Žilina – Košice a späť.

V novom menu cestujúci nájdu letné svieže novinky ako chutný šalát s chrumkavými kuracími nugetkami či kurací steak s parenou zeleninou na masle. WGS nezabudla ani na vegetariánov, pre ktorých pripravila zeleninový šalát s tofu na panvičke a, samozrejme, večnú klasiku – vyprážaný syr s hranolkami, ktorý ostáva najobľúbenejšou špecialitou vo vlakoch ZSSK. V obľube ju majú deti i dospelí.

Extra novinkou pre náročnejších gurmánov na cestách je poľovnícke ragú s tarhoňou alebo šťavnaté hovädzie mäsové guľky s parenou knedľou. Sladkou bodkou na záver okrem tradičných palaciniek a marlenky môže byť špecialita vo forme tradičnej parenej buchty plnenej slivkovým lekvárom.

Vlaková reštaurácia cestujúca po celom Slovensku ponúka v letných horúčavách aj schladenie formou čapovaného piva, chladených nápojov, minerálok a džúsov.

ZSSK ponúka cestujúcim ďalšie gastro výhody

ZSSK aktuálne disponuje 15 reštauračnými vozňami s priemerným vekom 19 rokov, ktoré prioritne radí na expresné vlaky 6xx a komerčné IC vlaky. Ak z technických príčin nie je vo vlaku radený reštauračný vozeň, k dispozícií je minibarový vozík, s ktorým stevard WGS pohodlne cestujúcich obslúži v prvej aj druhej triede.

Zároveň pripomíname cestujúcim, že môžu aj naďalej využívať službu donášky jedla priamo na svoje miesto vo vlaku cez stránku www.najedzsavovlaku.sk, ako aj odovzdať jednorazové zálohované fľaše kúpené vo vlaku alebo poskytnuté v cene cestovného (v 1. triede vybraných diaľkových vlakov a v IC vlakoch) výlučne personálu WGS. Ten buď cenu zálohového obalu odráta z ďalšieho nákupu občerstvenia alebo vystaví kupón, ktorý je možné taktiež využiť v budúcnosti vo vlakoch ZSSK.

Viac informácií o tejto novinke nájdete aj v tlačovej správe na webe ZSSK: www.zssk.sk/aktuality/zelezniciari-nasleduju-trendy-v-zalohovani-plastove-obaly-z-flias-vratite-vo-vlaku-aj-na-stanici-v-kosiciach/.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie