Obed či denné menu v Žiline? Výber reštaurácii je naozaj rozsiahly

8120
denné menu Žilina
Pokiaľ žijete, pracujete alebo študujete v Žiline, neraz ste určite hľadali podnik, kde by ste sa dosýta najedli počas obedných hodín (hoci pokojne aj neskôr). Pozrite si náš výber reštaurácií, kde si môžete pochutiť na kvalitnom dennom obedovom menu.

Žilina nepatrí k najväčším mestám na Slovensku, no jej historické centrum a príjemné prostredie ju zaraďujú ku krásam severného Slovenska. Na kvalite života v tomto krajskom meste sa podpisujú aj desiatky skvelých reštaurácií. Vybrali sme pre vás tie, v ktorých si oddýchnete počas obednej pauzy pri chutnom dennom menu.

denné menu Žilina
foto: pexels.com

Začnime priamo v centre

Videli ste už žilinské Mariánske námestie? Na prvý pohľad vás obíjme útulnou atmosférou popretkávanou kaviarničkami a reštauráciami. Najmä v lete žije námestie terasami plnými usmiatych ľudí užívajúcich si v tieni dobré jedlo alebo kávičku.

Azda k najstarším a najvyhľadávanejším podnikom v bezprostrednej blízkosti centra sa radí Trattoria, obľúbená najmä u Žilinčanov. Jej jedálny lístok sa skladá z tradičných jedál, na aké sú Slováci zvyknutí a výber pizze vás tiež určite nesklame. Celý lokál je veľmi rodinne ladený. Chrumkavú pizzu si môžete dopriať aj v typickej talianskej reštaurácii Campari Pizza nachádzajúcej sa v blízkosti oboch veľkých nákupných centier Aupark a Mirage. S príplatkom tu dokonca môžete ochutnať špeciálne menu až do dvadsiatej hodiny večer.

denné menu Žilina: Interiér reštaurácie Trattoria Pepe, zdroj: trattoria.dobree.sk
Interiér reštaurácie Trattoria, zdroj: trattoria.dobree.sk

Na najvyššom poschodí Auparku sídli príjemná reštaurácia Gusto!!!!, orientovaná tiež skôr na typickú gastronómiu. Nesklame vás ani podnik s názvom Korzo, relatívne nová reštaurácia sídliaca na Mariánskom námestí. Od svojho začiatku sa sústredia najmä na vysokú kvalitu potravín a spokojnosť zákazníka.

Priamo na Národnej ulici v centre mesta sídli aj ďalší podnik s talianskym názvomPiccolo Restaurant & Café. V ňom nájdete útulné prostredie nielen na obed, ale aj na večeru či posedenie s priateľmi. Ak budete hľadať priamo na námestí stelesnenú eleganciu, skúste VIX Restaurant. Biele obrusy, obsluha na úrovni a v neposlednom rade kvalitné jedlo, to je to, čo tento podnik charakterizuje.

Ak hľadáte typické miesto na obed…

…odporúčame vám dva podniky. Prvým z nich je LaRepubblica nachádzajúca sa na veľavravnej Ulici republiky v Žiline. Je tou správnou voľbou, ak sa chcete najesť rýchlo a chutne, jej koncept je totiž stavaný vyslovene na denné menu. Druhou možnosťou, ktorá ponúka typické obedové stravovanie, je príjemná reštaurácia Hotela Slovan na ulici Andreja Kmeťa.

denné menu Žilina: Reštaurácia Hotela Slovan, foto: hotelslovan-za.sk
Reštaurácia Hotela Slovan, foto: hotelslovan-za.sk

Tu si najlepšie posedíte s priateľmi (a nielen cez obed)

Výhodou obedovania v meste je, že môžete pokojne zavolať svojím priateľom a stráviť obednú prestávku v družnom rozhovore. Typickým miestom na takéto stretnutia vo svete sú takzvané restaurant puby, teda podniky pripomínajúce krčmičky. Tento trend pomaly prichádza aj k nám.

Prototypom takéhoto druhu reštaurácie je napríklad podnik Kazačok Pub, ktorý láka na posedenie nielen pri obede, ale aj večer pri pivku. Ďalšími podobnými podnikmi, ktoré ponúkajú okrem iného aj lákadlá v podobe viacerých druhov kvalitných pív, sú napríklad Piváreň Máj, Zeppelin Pub, Special Junior Pub či Restaurant Pub u Joža.

denné menu Žilina: Tatársky biftek s hrianko v Pube u Joža, foto: FB Pub u Joža
Tatársky biftek s hriankou v Pube u Joža, foto: FB Pub u Joža

Na Smrekovej ulici môžete nájsť rovno dva podniky s podobným zameraním a totožným denným menu. Stačí si vybrať, či máte skôr chuť posedieť si s priateľmi a vyskúšať denné menu v podniku Piváreň Lux alebo uprednostníte skôr viac rodinne zameranú Smrekovú kolibu. Pivárničky a bary, ktoré podávajú denné menu, uzatvára Tosca Café & Restaurant, dobre známy žilinský podnik, kde si môžete v piatky a soboty posedieť s priateľmi pri drinku až do piatej hodiny rannej.

Romantika či business? Ste na správnom mieste

V Žiline nie je núdza ani o reštaurácie, do ktorých môžete vziať na obed obchodného partnera alebo svoju lásku na romantické rande. K tým luxusnejším podnikom, za ktoré sa Žilinčania nemusia hanbiť, patrí napríklad Taste Restaurant. Ich jedálny lístok je vystavaný tak, aby ulahodil nielen žalúdku, ale aj oku. Skôr na obchodné stretnutia je vhodná vkusná a harmonicky zariadená reštaurácia Spirit, nachádzajúca sa v tesnej blízkosti centra.

Ďalej odporúčame reštauráciu Penziónu Central Park, ktorý nájdete v Sade SNP. Vychutnať si tu môžete nielen denné či týždenné menu, ale aj romantickú večeru v krásnom prostredí zámočku. Ďalšie rovnako kvalitné denné menu a elegantnejšiu reštauráciu nájdete v blízkosti námestia Andreja Hlinku – podnik Level 7 sa nachádza na najvyššom poschodí obchodného domu Mirage.

denné menu Žilina: Reštaurácia Penziónu Central Park, foto: FB Penzión Central Park
Reštaurácia Penziónu Central Park, foto: FB Penzión Central Park

Prednedávnom sme písali o novootvorenom bistre Crazy Culinary, ktoré apeluje na všetky zmysly. Chladným nezostane žiadny vnem, či už zrakový alebo chuťový, a my vás ubezpečujeme, že sa do tejto reštaurácie budete chcieť znova vrátiť čo najskôr. Ani za jednou z vyššie menovaných reštaurácií celkom iste nezaostáva ani reštaurácia štvorhviezdičkového hotela Boutique Hotel Dubná Skala na ulici Jozefa Miloslava Hurbana. Očarí vás nielen nezvyčajnými a gustióznymi pokrmami, ale aj interiérom ozvláštneným zaujímavou klenbou.

Obed trochu inak

Poslednou reštauráciou v našom zozname je Západná reštaurácia, ktorú nájdete priamo na štadióne skvelého futbalového klubu MŠK Žilina. Ak sa túžite najesť v nezvyčajnom, no veľmi príjemnom a útulnom prostredí, potom je Západná reštaurácia rozhodne tou správnou voľbou.

Na stenách vás privítajú plagáty s podpismi futbalistov, celý interiér je ladený do zelenej farby trávy a športová atmosféra dýcha z každej bunky podniku. Ako bonus musíme uviesť, že tu existuje vysoká pravdepodobnosť, že v tejto reštaurácii stretnete (nielen) športové hviezdy veľkého formátu. Prajeme dobrú chuť!

denné menu Žilina: Interiér reštaurácie Západná reštaurácia, foto: FB Západná reštaurácia
Interiér reštaurácie Západná reštaurácia, foto: FB Západná reštaurácia
Viac informácií o reštauráciách nájdete na týchto odkazoch:
Trattoria
Campari Pizza
Gusto!!!!
Korzo
Piccolo Restaurant & Café
VIX Restaurant
LaRepubblica
Reštaurácia Hotel Slovan
Kazačok Pub
Smreková Koliba
The Lux
Tosca Café & Restaurant
Restaurant Pub u Joža
Piváreň Máj
Zeppelin Pub
Special Junior Pub
Taste Restaurant
Level 7
Penzión Central Park
Crazy Culinary Bistro
Spirit
Boutique Hotel Dubná Skala
Západná reštaurácia 

Zdroj titulná fotografia: FB Taste Restaurant Žilina

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie