Naturopatická poradkyňa Jana Bačová: Nielen strava a živiny, ale aj osobné príbehy ovplyvňujú ľudské zdravie

4538
Jana Bačová:
“Snažím sa celostným prístupom vnímať aj individuálny životný príbeh klienta a postupne otvárať komunikáciu ohľadom osobných blokov,” začala svoje rozprávanie sympatická Janka Bačová, majiteľka spoločnosti Benevita.

Mama dvoch synov Jana Bačová pracuje ako majiteľka spoločnosti Benevita, ktorá je distribútorom synergických výživových doplnkov Dr. Rath z Holandska. Zároveň poskytuje poradenstvo v oblasti celulárnej medicíny (  (t.j. optimálne dopĺňanie vitamínov a ďalších esenciálnych živín = mikronutrientov) a výživovej terapie s cieľom zvyšovať kvalitu života ľudí v každom veku pri ich ochoreniach a zdravotných ťažkostiach.

Nikto nevie, kam nás zaveje život

“Život nás učí cez situácie a momenty, ktoré sa nám dejú, cez ľudí a vzťahy, ktoré nám vstupujú do životnej cesty.” Janka vraví, že jej osobný príbeh sa môže zdať zdanlivo nesúrodý, napriek tomu sa všetkými jej skúsenosťami, pracovnými aj osobnými, vinie túžba po poznaní, posunu k vyššej forme vnímania súvislostí a vzorcov.

Jana Bačová:

Približne 10 rokov bola profesionálne aktívna na rôznych úrovniach medzinárodnej IT spoločnosti. “Veľa som cestovala a stretávala sa s ľuďmi na odborných výstavách, stretnutiach či za rokovacím stolom. Vždy ma popri odborných témach zaujímali aj prepojenia na osobné príbehy ľudí oproti mne,” vysvetlila.

Zaujalo ju, ako sa im (nielen) pomocou nových technológií a softvérových riešení, ale aj vďaka komunite, ktorej sú súčasťou, formuje život. “Títo ľudia išli ďaleko za svoju komfortnú zónu, boli otvorení výzvam a inovatívnym možnostiam a to sa mi nesmierne páčilo,” osvetľuje Janka svoju profesionálne cestu. “Dodnes som ostala s viacerými v kontakte, zahraniční obchodní partneri sú pre mňa blízkymi rodinnými priateľmi.”

Rodina alebo práca – treba si vyberať?

Ako sama Janka potvrdila, narodením prvého dieťaťa sa jej život obrátil naruby. Spočiatku pri prvom synovi vraj sama nevedela, kam kráča.

“Stať sa rodičom, to naozaj zmení život. Dlho som nevedela nájsť mostík medzi mojou novou rolou a minulým vysokým pracovným tempom a pocitom sebarealizácie, ktoré mi zrazu chýbali. Avšak synov zdravotný stav aj osobný charakter ma prinútili “zastaviť sa” a vnímať výzvy v iných oblastiach, viac súvisiacich so zdravím a zdravou výživou a čistotou potravín,” zaspomínala si pre náš magazín.

Ako syn rástol, začala sa sústreďovať na výživu, potraviny a ich kombinácie pri varení, ako sú pestované, ako sa k nám dostanú na stôl, aký majú vplyv na trávenie, aký vplyv má zdravé trávenie na našu energiu… Postupne sa prepracovala až k štúdiu ako vitamíny, minerály a stopové prvky, enzýmy, esenciálne aminokyseliny a mastné kyseliny (ktoré sú prirodzene prítomné v každom organizme) pri ich nedostatočnom prísune nášmu organizmu, spôsobenom napríklad nevhodnou stravou alebo pri nesprávnom životnom štýle, spôsobujú nerovnováhu, ktorá je potom príčinou ochorení a mnohých tažkostí. Aby bolo zachované zdravie, musíme bunkám dodať všetky potrebné látky v správnom množstve. 

https://www.instagram.com/p/Bu_Y0IchmPO/

Dôležité je cítiť sa potrebný a nikdy sa neprestať vzdelávať

“Pri varení doma, najmä vzhľadom na potravinové intolerancie synov, som často hľadala inšpiráciu aj na internete, varila som podľa foogblogerov z celého sveta,” pousmeje sa Jana pri svojom rozprávaní. 

Popri samoštúdiu porodila druhého syna a obe svoje deti vychováva bilingválne. “Cez jazyk sa zároveň stretávame s rozličnými svetovými kultúrami a národnosťami, vnímame aj kultúrny aspekt jedla a formy jeho spracovania, kulinárske ale aj liečebné zvyklosti.”

Na dnešnú cestu ju vedome i nevedome priviedli dve inšpiratívne ženy, ktorým si Janka aj v našom rozhovore priala vyjadriť vďačnosť. “Jednou z nich je moja mama, neurologička Jana Kelová. Ako podporovateľka alternatívnych terapií založila v roku 2007 naturálnu ambulanciu Benevita. Druhou žienkou je detská lekárka Jana Kaprinayová. Je to krásny človek, homeopatka, ktorá mnoho ľudí priviedla k poznaniu.”

Náš charakter nás ovplyvňuje viac ako si myslíme

Podľa Jankiných slov bolo práve rodičovstvo zlomovým bodom, ktorý zmenil jej nazeranie na svet. Vďaka láske a zodpovednosti v jednom si uvedomila, že sa nachádza v neustálom procese učenia sa a dennodenne stretáva inšpiratívnych ľudí.

Spoločnosť Benevita vlastní od roku 2016. “Cez inovatívne technológie a prístupy v podnikových riešeniach som prešla k alternatívnym smerom v liečení a  poradenstve vo výživovej a synergickej terapii mikronutrientov. Cez homeopatiu som sa zase naučila, ako osobné príbehy a charakter jednotlivca ovplyvňujú ľudské zdravie,” vysvetľuje na záver nekonečné prepojenia v človeku.

Zdroj foto: archív Jana Bačová, Instagram Benevita

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie