Najlepšie reštaurácie v Považskej Bystrici a okolí: Prekvapia vás svetovou kuchyňou aj kvalitou služieb

2145
najlepšie reštaurácie v považskej bystrici
foto: Hotel Gino Park Palace**** / Ekorezort Vendelín

Od autentických slovenských špecialít až po exotickú ázijskú kuchyňu, Považská Bystrica má čo ponúknuť pre každého gurmána. Prejdite sa s nami po gastronomickej ceste mestom a objavte skvosty, ktoré sú pripravené vás potešiť svojimi lahodnými pokrmami a príjemnou atmosférou. Spoznajte najlepšie reštaurácie v Považskej Bystrici a pripravte sa na jedinečné zážitky pre vaše chuťové poháriky.

Považská Bystrica je mesto mnohým neznáme (nikdy ho nenavštívili) a je málo pravdepodobné, že by vám niekto odporúčal gastronomický zážitok práve v tomto centre Horné Považia. Avšak – neprekvapivo – aj tu žijú ľudia, ktorí túžia dobre jesť, rozvíjať kulinárske umenie a podporovať miestnu ekonomiku.

Považská, ako ju miestni takmer familiárne nazývajú, je preto domovom mnohých gastronomických konceptov, ktoré stojí za to navštíviť. V rozličných zákutiach samotného mesta, ale aj v okolitých dedinkách nájdete svetové gastronomické koncepty so skvelou kuchyňou a krásnymi priestormi.

🍣Pizza 411 & Sushi

Hneď prvá z reštaurácií, ktoré stoja za zmienku, sa nachádza v neďalekej obci Dolný Moštenec. Pizza 411 & Sushi sa dlhodobo teší skvelým recenziám a mnoho ľudí vám povie, že majú v ponuke najlepšie sushi, aké kedy mali možnosť ochutnať. Ako už samotný názov napovedá, v ich ponuke nájdete aj stálice ako sú pravá talianska pizza, ale aj hamburgery či iné obľúbené ázijské špeciality.

foto: FB Pizza 411 & Sushi

🏰Reštaurácia Hotela Gino Park Palace****

Hotel Gino Park Palace**** vám určite netreba zvlášť predstavovať. Ide o romantický hotelovo-gastronomický koncept v obci Orlové. Koncept jedál, ktoré podávajú v hotelovej reštaurácii je postavený na originálnych receptúrach, ale aj na sezónnosti surovín z ktorých sa skladajú. Ich ambíciou je používať čo najviac miestnych surovín. Vďaka prítomnosti gruzínskych gastro špecialistov máte v hoteli možnosť často ochutnať ich špeciality a samozrejmosťou sú gruzínske vína na vínnej karte. Ozaj, vedeli ste, že víno pochádza práve z tejto krajiny?

foto: FB Hotel Gino Park Palace****

🇵🇪Banco del Peru

“Nemáme ambície ponúkať vám rozmanité jedlá peruánskej kuchyne, čo vzhľadom na nedostupnosť originálnych surovín ani nie je možné, aj keď niekoľko špecialít sme pre vás pripravili. Skôr nám ide o atmosféru a spirit inskej ríše,” uvádza na svojej webovej stránke obľúbená reštaurácia Banco del Peru. Celý kolorit reštaurácie evokuje Južnú Ameriku – zariadenie, hudba či dokonca teplé mäkké farby všade navôkol.

Banco del Peru je okrem iného známe svojím uvedomelým ekologickým prístupom. V prevádzke používajú recyklovateľné a prírodné materiály a ďalej využiteľný odpad (sklo, papier …) separujú. Pri servírovaní používajú jedinečný ručne vyrábaný servis vypálený z kameninovej hliny. 

foto: FB Banco del Peru

🏙️City Restaurant

Ďalšia štýlová a moderná reštaurácia v centre mesta Považská Bystrica. Okrem toho, že si zakladajú na modernej a pestrej ponuke v jedálnom lístku, ich heslom je lokálnosť a sezónnosť. Preto napríklad dezerty, ktoré u nich nájdete, vyrábajú výlučne vo vlastnej réžii. V City Restaurant, ktorá je zároveň aj kaviarňou, si okrem toho potrpia na kvalitnú taliansku kávu, ktorá si získala obľubu stoviek Považskobystričanov.

foto: FB City Restaurant

🥘Mareeja

Organické – eco-friendly – vždy čerstvé. Na týchto troch pilieroch je vystavané unikátne vegetariánske a vegánske bistro Mareeja, ktoré nájdete nenápadne uchýlené priamo na námestí v Považskej. Už 10 rokov si držia stálych zákazníkov aj vďaka tomu, že idú s trendami a počúvajú ich prosby.

V ponuke Mareeja nájdete 100% šťavy a smoothies, slovenskú kávu Ebenica, raňajkové kaše, rastlinné mlieka, raw koláče a torty, bezlepkové a vegan koláče, zeleninový kuskus či výživové doplnky. Každý deň naviac varia denné menu – polievku a jedno vegetariánske jedlo, k čomu sa pridáva stála ponuka wrapov, zemiakových placiek či kuskusu so zeleninou na rôzne spôsoby.

foto: FB Mareeja

🥩Ekorezort Vendelín

Samotné tabule popri ceste, ktoré lákajú potenciálnych návštevníkov hovoria, že ide o “miesto, kde si každý príde na svoje” a po návšteve môžeme súhlasiť. V tomto podniku najmä milovníkov prírody a ekológie. Elektrinu vyrábajú zo slnečných lúčov, teplo peletkami z odpadovej piliny a z pokosenej trávy vyrábajú bioplyn. Ekorezort Vendelín má takzvanú ekofood ponuku – mäso berú z vlastnej farmy z neďalekej obce, čajíky pochádzajú z okolitých lúk a hôr. Ide o skutočne krásne miesto, ktoré rozhodne svojím pokojom a výborným jedlom láka k návšteve.

foto: FB Ekorezort Vendelín

🧁PB Café & Restaurant

Rodinná reštaurácia v centre mesta s vlastným parkoviskom a veľkou letnou terasou. Pýši sa domácou remeselnou zmrzlinárňou s pečenými kornútmi, wafflami, pravou belgickou čokoládou, dezertami a výbornou talianskou kávičkou. PB Café & Restaurant je známe tým, že sa snažím svoje jedlo pripraviť vždy výnimočné:

“Záleží nám, aby naše jedlo bolo vždy niečím zaujímavé a výnimočne, môžete u nás nájsť tradičnú slovenskú kuchyňu do ktorej vkladáme veľa medzinárodných jedál. Každý deň pripravujeme pre vás rôznorodé denné menu. Kladieme dôraz na kvalitu surovín z ktorých pre vás varíme s láskou, naša hydina pochádza zo slovenského chovu z farmy Topoľnica. Ryby nám pravidelne dovážajú overení dodávatelia najvyššej kvality, pri ktorých sa dbá na čerstvosť.”

foto: FB PB Café & Restaurant

🍔Burger Corner

Prevádzka, ktorá splní potreby všetkých milovníkov mäska a svetovej kuchyne. V Burger Corner si prídu na svoje najmä tí, čo majú radi čerstvé a kvalitné mäso v lokálne upečených žemliach. Na obrázku vidíte napríklad burger s viacerými mäskami, ktorý zasýti aj tých najhladnejších z hladných. V ponuke však nájdete aj hot dogy, havajské poke bowls, šaláty či kvalitné steaky.

foto: FB Burger Corner

Bonus: Garage Café

Ako bonus na záver sme medzi najlepšie reštaurácie v Považskej Bystrici a okolí zaradili aj miestnu malú, no o to príjemnejšiu kaviareň Garage Café. Zastavte sa niekedy u nich aj s deťmi, pre ktoré si pripravili krásny kútik plný hračiek. Rodičov zase potešia výdatné raňajky, zdravé kaše, kváskový chlieb a v neposlednom rade mimoriadny výber kvalitnej kávy.

foto: zákaznícke recenzie podniku
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie