Najlepšie reštaurácie pod lyžiarskymi svahmi: Veľký prehľad z celého Slovenska

2632

Všetci vieme, že po niekoľkohodinovom lyžovaní padne najlepšie dostať niečo teplé do žalúdka. A pokiaľ ste pravým gurmánom a radi si vychutnáte dobré jedlo, tento zoznam výborných reštaurácií a podnikov pod lyžiarskymi svahmi je pre vás ako stvorený.

Zimné počasie sa umúdrilo – konečne napadol sneh a lyžiarske strediská môžu naplno fungovať. Či už sa na lyžovačku vyberiete počas najbližšieho víkendu alebo cez jarné prázdniny, pripravili sme si pre vás zoznam reštaurácií, kolíb a iných podnikov, ktorý určite oceníte. Ide totiž o miesta, ktoré sa nachádzajú priamo pod svahmi alebo v ich tesnej blízkosti.

Takže pokiaľ budete potrebovať doplniť palivo, inšpirujte sa naším výberom. Zaradili sme sem nami overené podniky alebo podniky so skvelými užívateľskými recenziami. A taktiež sa potešíme aj vaším tipom na to, kam sa chodíte na lyžovačke najesť najradšej vy. No a pre lepšiu orientáciu sme k jednotlivým podnikom pridali link z google máp. Po kliknutí teda ihneď uvidíte polohu, recenzie, fotky či kontakt na danú reštauráciu.

Pezinská Baba

Ani nie hodinu autom od Bratislavy sa nachádza lyžiarske stredisko Pezinská baba, ktoré momentálne ponúka celkom prijateľné podmienky pre lyžiarov. Priamo na vrchu svahu sú dve reštaurácie a my vám určite odporúčame dať si niečo pod zub v oboch.

Chata Korenný Vrch

Chate Korenný Vrch je nielen reštaurácia, ale ide zároveň aj o útulný hotel. Dať si tu môžete tradičné slovenské dobroty – fazuľovú či gulášovú polievku, halušky, kapustnicu aj šúľance. V ponuke je toho oveľa viac, preto ak budete lyžovať na Pezinskej Babe, určite sa tu zastavte.

Zdroj: Facebook / Chata Korenny Vrch

Doma na Babe – po Taliansky

Ak máte radi Talianske jedlo a naozaj dobrú pizzu, tak v Doma na Babe sa určite zastavte. Táto reštaurácia býva otvorená od piatka do nedele a kuchári vám tu pripravia rôzne talianske špeciality, samozrejmosťou je aj pravé tiramisu.

Park snow Donovaly

Jedno z najznámejších a najobľúbenejších slovenských lyžiarskych stredísk má rozmanitú ponuku dobrých podnikov, ktoré sa nám aj podarilo vyskúšať. Najviac sa nám páčilo v týchto:

Reštaurácia Kamzík

Ak ste dostali chuť na chrumkavú pizzu či iné dobroty, priamo pod svahom natrafíte na Reštauráciu Kamzík. Menu je pestré, vyberie si určite každý. Odporúčame napríklad pravú kotlíkovú kapustnicu a ktorúkoľvek pizzu.

Donovalský pivovar

No a máme tu niečo pre milovníkov nielen dobrého jedla, ale aj piva. Donovalský pivovar má pre svojich hostí pripravenú skvelú ponuku rôznych pív. Dokonca tu majú aj vlastnú pekáreň. Podnik pôsobí moderne, rovnako aj ich jedálny lístok.

Stodola Donovaly

Bar a reštaurácia Stodola pôsobí zvnútra aj zvonku veľmi tradične a útulne. Ponuke je skutočne pestrá, od tradičných slovenských jedál cez grilované špeciality až po šaláty. A samozrejmosťou sú tu aj čerstvé domáce dezerty, ktoré je škoda nevyskúšať.

Hotel Galileo

Kúsok od zjazdoviek môžete natrafiť aj na Hotel Galileo, ktorý má krásny exteriér aj interiér. Reštaurácia tohto hotela je skutočne výnimočná, pričom podľa hodnotenia Trendu a Gurmán Award je tým najlepším miestom, aké na Donovaloch v oblasti gastronómie nájdete.

Zdroj: Facebook / Hotel Galileo Donovaly

Snowparadise Veľká Rača Oščadnica – Bistro Snežienka

Rovno v lyžiarkach si môžete odskočiť do drevenice Bistro Snežienka. Tento podnik sa totiž nachádza v strede svahu v Oščadnici, kde môžete načerpať energiu a na chvíľu si oddýchnuť. Okrem sýteho jedla sa môžete pokochať krásnymi výhľadmi a poteší vás aj vždy príjemná obsluha.

Orava Snow – Reštaurácia pri sedačke

Ak vám vyhladlo počas lyžovania v Orava Snow, tak zlyžujte k Reštaurácii pri sedačke. Veľký výber teplých jedál za príjemné ceny určite ocení každý z vás. V hlavnej miestnosti sa nachádza krb, vďaka ktorému sa dobre zahrejete.

Ski Krahule – Silvánus

I keď nejde o reštauráciu priamo pod svahom, dostanete sa k nej za necelých 10 minút jazdy autom. A povieme vám, že za tých pár minút to rozhodne stojí. Silvánus sa nachádza v centre Kremnice, jej návštevu teda môžete spojiť aj s príjemnou prechádzkou cez mesto. Nájdete tu aj denné menučko či poľovnícke špeciality.

Winter Park Martinky – Koliba pod Hoľami

Koliba pod Hoľami nie je klasická reštaurácia, ide skôr o bufet s výberom niekoľkých jedál. Nedávno vynovili svoj interiér, v ktorom sa budete cítiť útulne a príjemne sa zahrejete. Jedlá sú skôr tradičné, no všetko chutí výborne, domácky.

Zdroj: Facebook Koliba pod Hoľami

Roháče-Spálená – Penzión Šindlovec

Západné Tatry ponúkajú nielen skvelú lyžovačku, ale tiež gastronómiu. Ak sa chystáte na lyžovačku na Roháče-Spálená, najesť či dokonca ubytovať sa môžete v 5 minút vzdialenom Penzióne Šindlovec. Ide o drevenú stavbu s poľovníckou výzdobou, v ktorej sa posilníte chutnými a sýtymi tradičnými slovenskými jedlami. Určite neodchádzajte bez parenej buchty s makom.

Jasná

V našom výbere reštaurácií nemôžu chýbať podniky z obľúbeného strediska Jasná. Keďže ich je tu pomerne veľa, vybrali sme pre vás nasledujúce tri:

VON ROLL

Vo výške 1 670 m.n.m. sa nachádza skutočne špeciálna reštaurácia, ktorú odporúčame navštíviť. VON ROLL. Interiér aj jedálny lístok pripomínajú skôr luxusnú reštauráciu, doslova vás tu čaká zážitková kuchyňa. Zaujímavosťou je, že pôvodne tu bola nástupná stanica lanovky.

Habarka

Vypnite si lyže, odložte ich do praktických stojanov pred reštauráciou a poďte si oddýchnuť do Habarky, podniku v strede lyžiarskeho svahu. Interiér aj exteriér je moderný, jedlá sa zas nesú v tradičnom slovenskom duchu.

Bar Fakt!

Do nášho zoznamu miest, v ktorých sa oplatí občerstviť počas lyžovačky, jednoznačne patrí aj Bar Fakt! Nájdete tu skvelú domácu pizzu a poloha podniku je tiež super – iba 10 minút autom od svahu.

Zdroj: Facebook / Bar Fakt Apres Ski Bar

Nový Smokovec – Hotel Atrium

Priamo oproti Hotelu Atrium sa nachádza menšia zjazdovka určená najmä pre deti a začiatočníkov – Jakubkova lúka. Ak sa sem vyberiete na svah, v tomto hoteli sa môžete rovno aj ubytovať. Čaká tu na vás moderná gastronómia ale aj poctivá slovenská kuchyňa.

Tatranská Lomnica

V Tatranskej Lomnici je sústredených pomerne veľa reštaurácií na malej ploche. Možno ste už našli tú svoju obľúbenú, no ak nie a máte chuť na niečo dobré, odporúčame vám tieto dve:

Restaurant Fiaker

V tesnej blízkosti svahu natrafíte na penzión Zora s reštauráciou Fiaker, ktorá poteší všetky vaše chuťové bunky. Posedíte si za stolom pripomínajúcim starodávny kočiar a vybrať si môžete z veľmi bohatého menu. Nájdete tu tradičnú slovenskú kuchyňu aj rôzne iné špeciality.

Humno Tatry

Pár krokov od Fiaker sa nachádza krásna drevenica Humno Tatry. Dokonca sa tu organizujú rôzne párty a diskotéky, taktiež sem môžete prísť na firemný večierok, teambuilding či rodinnú oslavu. Ponuka jedál je veľmi rozmanitá, od slovenskej klasiky až po poriadne steaky.

Kubínska – Chalupa u Kramerov

V lyžiarkach a s lyžami na pleciach si odskočte do fantastickej reštaurácie Chalupa u Kramerov, v ktorej sa zohrejete, dobre sa najete a oddýchnete si. Kuchyňa je veľmi domáca, jedlá sú sýte a ceny taktiež milo prekvapia.

Zdroj: Facebook Chalupa u Kramerov

Štrbské pleso

Svahy na Štrbskom plese patria k tým najkrajším na Slovensku. Reštaurácií je tu ako maku, my vám odporúčame tieto:

Koliba Patria

Baterky si môžete dobiť aj vďaka chutnému jedlu z Koliby Patria, ktorá sa nachádza na brehu Štrbského plesa. Ide o veľkú štýlovú drevenicu, ktorá zvonku pripomína akési horské šľachtické sídlo. Interiér je ľudovo ladený, rovnako aj ponuka jedál.

Hotel Fis

Ako uvádza Hotel Fis na svojej webovej stránke: “Špeciality našej kuchyne vám poskytnú energiu a naštartujú vás na dobrodružný deň v horách.” Takže pokiaľ sa chcete naštartovať na ešte lepší výkon na lyžiach, zájdite sem na obed alebo na večeru, ktorá sa podáva formou švédskych stolov.

Skipark Oravice – Koliba Hubertka

Priestranná a novo vyzerajúca Koliba Hubertka sa nachádza 300 metrov od lyžiarskeho svahu, čo z nej robí super miesto na odpočinok a nabratie novej energie. Okrem reštaurácie tu majú aj niekoľko izieb, v ktorých sa môžete ubytovať. Ich kuchyňa je tradičná slovenská, čakajú tu na vás veľké porcie, za ktoré nezaplatíte majland.

Ski Bachledka – Panorama Bachledka

Príjemné a štýlové posedenie na vás čaká v strede lyžiarskeho svahu v Panorama Bachledka. Ide o samoobslužnú reštauráciu s nádhernými výhľadmi, ktorá má moderný exteriér a zaujímavý interiér. Výber jedál je pomerne veľký, porcie sýte. Dajte si aj niektorý z výborných koláčikov.

Zdroj: Facebook PANORAMA Bachledka

Pokiaľ máte aj vy vaše obľúbené miesta, kam si chodíte doplniť energiu počas zimnej lyžovačky, dajte nám vedieť! Radi váš tip pridáme do tohto výberu.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie