Na pivo do galérie? Kaltenecker ukáže, ako vyzerá chuť.

2171

Vedeli ste, že kvapka piva môže pripomínať kubistické či dadaistické formy? Príďte sa presvedčiť. Na pivo do galérie totiž pozýva remeselný pivovar Kaltenecker, ktorý sa odhodlal k zaujímavému experimentu. Dvanásť svojich pivných špeciálov dal pod mikroskop a s pomocou objektívu amerického fotografa Justina Zolla prvýkrát odhalil unikátne a pôsobivé štruktúry piva. Verejnosť si môže v termíne 8.-29. júla 2021 pozrieť výstavu  „Tak vyzerá chuť“ v bratislavskom obchodnom centre Eurovea, následne bude výstava inštalovaná v ďalších slovenských mestách.

Ing. arch. Juraj Husár, riaditeľ pivovaru Kaltenecker predstavuje koncept výstavy:„Kaltenecker aktuálne ponúka až 15 pivných špeciálov, čo je najpestrejšia ponuka v krajine. A to je len malá časť zo skutočného pokladu, ktorý ukrývame v našom sejfe na recepty. Nachádza sa tam viac ako stovka odskúšaných a úspešných receptov. Preto sme sa rozhodli tú pestrosť aj ukázať. Originálne ingrediencie ako austrálske či americké chmele, karamelové slady či plody broskyne, to všetko je vďačné pre objektív fotografa.“Proces tvorby fotografií dopĺňa Štefan Hellvis Klučka, Art Director agentúry Effe: „Fotografa, ktorý by to zvládol, sa nám podarilo nájsť až za oceánom. Na Slovensku podobnou technológiou disponuje len SAV, ale potrebovali sme skombinovať mikroskop s kvalitným fotoaparátom. Preto sme sa rozhodli poslať 12 pív do štúdia v New Yorku“. Americký fotograf Justin Zoll sa špecializuje na tvorbu makrosnímok, ale ani on zatiaľ pivo odskúšané nemal. Dá sa povedať, že sa s chuťou pustil do práce. 

Výsledkom je dvanásť unikátnych fotografií chutí pivných špeciálov Kaltenecker Atlantis, Autumn, Brokát, Fiesta, Hellboy, Husár, Jam Session, Kangaroo, Tokaj, Weizen či Yakima. Každý špeciál má svojho krstného rodiča a súčasťou vernisáže 8. júla o 17.00 v Eurovea bola aj ich ochutnávka spojená so zážitkovou prezentáciou  skúseného sládka Martina Debnára, kurátorky  výstavy Michaely Bosákovej a tiež s hudobnou produkciou.  

Kaltenecker je známy svojimi ambíciami objavovať nové a nevyskúšané. Výstavou „Tak vyzerá chuť“ opäť búra zaužívané stereotypy. K zážitku z chuti pridáva aj zážitok vizuálny a prináša aj možnosť ochutnať pivo s noblesou v galérii pri umeleckých fotografiách. Galéria chutí sľubuje nevšedný zážitok pre fanúšikov svetovo oceňovaných pivných špeciálov ako aj milovníkov originálnych fotografií. Na jednom mieste tak dochádza k harmonickému spojeniu oboch svetov. Stačí, ak si každý z návštevníkov zodpovie otázku „Ak takto vyzerá, ako asi chutí?“

Viac informácií na www.kaltenecker.sk 

Klient: Pivovar Kaltenecker

Autor konceptu: Reklamná agentúra Effe

Kurátor výstavy: Michaela Bosáková

Sládok: Martin Debnár

Fotograf: Justin Zoll

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie