Ministerstvo pohody – reštaurácia s dobrou náladou

6105
Ministerstvo Pohody reštaurácia, Bratislava, denné menu, Národné tenisové centrum

Reštaurácia Ministerstvo pohody vznikla z lásky k práci v gastronómii.  Po dlhšej prestávke v tomto obore sa majiteľom naskytla znova príležitosť otvoriť a viesť reštauráciu a tak dlho neváhali a pustili sa do práce. Za rok od otvorenia reštaurácie v apríli minulého roka si získali množstvo priaznivcov, ktorí toto netradičné “ministerstvo” pravidelne navštevujú. Pohoda je tunajšie motto a to platí ako vo vzťahu ku zákazníkom, tak vo vzťahu medzi kolegami navzájom.

“Podarilo sa nám vytvoriť atmosféru v ktorej sa dobre tvorí a my tvoríme radi  a to hlavne z čerstvých a sezónnych surovín.  Pri zostavovaní ponuky kombinujeme tradičné produkty s moderným spracovaním. U nás nájdete paštrnák alebo cviklu  v podobe lahodného pyré, zo žeruchy vyrobíme skvelé pesto alebo napríklad kuraciu balotínku podávame na slaninkovej pene.  Vymýšľať nové variácie a s láskou sa starať o hostí  je presne to, čo  nás baví.” prezrádza “ministerka pohody” Saška Heidingerová.

Ministerstvo Pohody, reštaurácia, Bratislava, denné menu, Národné tenisové centrum
V útulnom a vkusnom interiéri, ktorý pred otvorením komplet zrekonštruovali si môžete vychutnať raňajky, obedové menu aj sezónne a la carte a onedlho aj brunche a degustačné večere. (Foto: Peter Regec)

S novou sezónou sa v okolí reštaurácie chystajú aj väčšie zmeny. V apríli 2017 je naplánované otvorenie novovybudovaného parku „Jama“ , ktorý bude verejne prístupný pre rodiny s deťmi ako aj pre športovcov, či na priateľské víkendové pikniky pod korunami stromov. V parku sa buduje jazierko ale napríklad aj letné kino. Areál parku bezprostredne susedí s príjemnou a priestrannou terasou, ktorá k Ministerstvu neodmysliteľne patrí.

Ministerstvo Pohody, reštaurácia, Bratislava, denné menu, Národné tenisové centrum
Priestranná letná terasa sa už teší na svojich nových hostí a na otvorenie blízkeho rozsiahleho parku. (Foto: Peter Regec)

To plánuje na zareagovať mnohými novinkami. Okrem už momentálnej ponuky raňajok a obedov vo forme denného menu pridajú aj víkendové rodinné brunche a degustačné večere pod taktovkou talentovaného mladého šéfkuchára Daniela Melicheríka. Daniel šéfuje kuchyni na Ministerstve od leta 2016 a za ten čas si vybudoval solídne miesto v srdciach zákazníkov, ktorý sa často vracajú na jeho špeciality z Á la carte menu, ktoré sa obmieňa každý mesiac.

“Na Ministerstve varím rád a to aj z dôvodov, že využívame sezónne suroviny, ktoré dodajú mojim receptom tú správnu chuť a vôňu. Teším sa na leto, ktoré so sebou prinesie veľa domácich a osviežujúcich produktov. To sa odrazí aj na našej ponuke jedál.” hovorí mladý šéfkuchár Daniel Melicherík

Ministerstvo Pohody, reštaurácia, Bratislava, denné menu, Národné tenisové centrum
Na kvalitné sezónne a čerstvé suroviny si tu potrpia. Aj preto sa a la carte menu obmieňa každý mesiac. (Foto: Ministerstvo pohody)

Aj hlavný barman, Tomáš Badi, nezaháľa a na letnú sezónu zostavil nový nápojový lístok pretkaný sviežimi limonádami a drinkami, ktoré hostí schladia v horúce dni. Napríklad nealko novinka zo skvelého ibištekovo-medového sirupu značky Joseph´s, s troškou chilli, alebo aj staré známe drinky v novom šate ako je napríklad Mojito plné letného ovocia, z ktorých sa určite budú hostia tešiť. Na Ministerstve pohody sa zas tešia na svojich hostí. Čakajú ich s úsmevom na tvári a pohodou v duši.

Pozrite si s nami aj ďalšie fotografie, ktoré zachytávajú pohodové priestory a atmosféru reštaurácie Ministerstvo pohody, ktorú nájdete priamo v budove NTC – Národného Tenisového Centra, medzi Trnavskou a Vajnorskou ulicou.

Zdroj foto: Ministerstvo pohody a Peter Regec

Oficiálna webstránka reštauráce Ministerstvo pohody
Ministerstvo pohody na portáli Menucka.sk

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie