Milo Kráľ: “Mám veľmi rád šaláty, najmä v kombinácii s dobrými syrmi”

2793
Milo Kráľ

Ste nielen skvelý herec, ale aj hudobník a spolu s kapelou Milo Kráľ Band rozcestovaný po celej republike. Máte čas byť aj kuchár?

Našťastie nie, lebo by to veľmi dobre asi nedopadlo. V mojej rúre prvý piekol až po roku čo som ju mal, náš kapelový zvukár. Mám ju už dva roky a zatiaľ je stále jediný, kto v nej vôbec niečo piekol.

Milo KráľPopri pracovných povinnostiach zvyknete využiť denné menu? Priznám sa totiž, že vo Svätom Juri v „Korze“ Vás občas stretnem…

Jurské Korzo je úplne super, ale na denné menu tam zvyčajne nechodím, lebo vtedy je tam na môj vkus príliš veľa ľudí. Ale inak poznám celý ich jedálny lístok a hlavne mám rád tú ich átriovú terasu. Od jari do jesene si tam sadnem vždy, keď mám voľno, ono vlastne do iných reštaurácií ani veľmi nechodím.

Na vašej stránke som sa tiež dočítal, že máte veľmi rád letné šaláty. Aké ďalšie druhy jedál zvyknete jedávať? Poprípade by nás aj potešilo, ak by ste rovno pochválili miesto, kde vám veľmi chutilo.

No to už som vlastne zodpovedal. Šaláty sú, hlavne v lete, pre mňa perfektná strava, mám ich rád najmä v kombinácii s rôznymi syrmi, napríklad s grilovaným hermelínom.

Milo KráľA čo zahraničné kuchyne? Či skôr slovenská klasika?

Ja sa dosť bojím nejakých gastronomických experimentov, takže aj v cudzine jem podobne ako doma. Vyčnieva z tohto radu snáď len talianska kuchyňa, ktorá je najlepšia, samozrejme, v Taliansku. Akurát škoda, že sa tam spolu s kuchyňou v hojnejšej miere vyskytujú aj Taliani. Ten ich temperament je pre mňa dosť ťažko zvládnuteľný.

V kapele je vás sedem členov, pričom jednoznačná ruža je Barborka Švidraňová. Je to sedem ľudí – sedem chutí? Alebo sa pri výbere reštaurácii viete zhodnúť?

Reštauráciu vyberáme pragmaticky – prvú po ruke, aj keď najčastejšie to býva po koncertoch pumpa cestou späť. No a tam si v nočných hodinách môžete vybrať akurát tak medzi vegetariánskou alebo mäsovou bagetou. A ruža – neruža chrúme bagetu tiež.

Milo Kráľ Band - Milo Kráľ, Barbora Švidraňová

Debutový album MILO KRÁĽ BAND vyšiel v decembri 2014, bude mať nasledovníka?

Práve ho nahrávame. Album sa bude volať Telegramy a mal by vyjsť v marci.

Posledná otázka – čo Milo Kráľ chystá najbližšie? Predstavenia, koncerty? Kde všade vás možno vidieť?

Teraz hlavne v nahrávacom štúdiu, kde trápim svojich kamarátov z kapely a robí mi to veľkú radosť.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie