Majitelia reštaurácie Crazy Culinary: Svadobné menu sme si naplánovali sami

2185
crazy culinary:
Bistro Crazy Culinary v Žiline má dôvod nielen pripravovať oslavy, ale aj oslavovať. Šéfkuchár Michal a jeho najväčšia podpora a pravá ruka Alexandra si prednedávnom povedali svoje áno. Nám prezradili, aké je to pracovať ako čerství novomanželia aj to, aké sú ich plány na nadchádzajúce obdobie.

Svoje áno si Michal s Alexandrou z Crazy Culinary povedali 15. júna. Odvtedy stihli svadobnú cestu, mnoho cateringových podujatí a vynikajúcich jedál. Ako sa ich bistro zmenilo od otvorenia pred rokom a pol, keď sme sa s nimi stretli naposledy?

Základ je rovnaký, hostí je viac

“Asi najviac sa za ten rok a pol od otvorenia nášho podniku zmenil počet hostí. Ľudia zisťujú, že poctivá výroba jedla je naozaj dôležitá, dopočujú sa o nás a prichádzajú stále noví a noví hostia,” nadchol sa Michal hneď zo začiatku.

crazy culinary:

Svorne s Alexandrou tvrdia, že ich hostia pochopili, že zdravé a poctivé jedlá, ktoré napríklad nie sú zahustené múkou, sú tou správnou cestou. Vďaka kvalite jedla v reštaurácii zase získavajú aj čoraz viac cateringových objednávok.

“Sme radi, že máme stále viac a viac cateringových objednávok, na ktoré sa v prvom rade sústredime. Chceme ukázať profesionálny prístup, chutné jedlo a živé varenie v jednom,” dodáva Michal.

Klasické problémy podnikateľov v gastre ich neobchádzajú

Za viac ako rok a pol fungovania sa Michalovi s Alexandrou a celému tímu potvrdilo, že konkurencia v Žiline je naozaj veľká a preto musia robiť svoju prácu naozaj poctivo.

“Máloktoré reštaurácie si uvedomujú, že musia variť z kvalitných surovín, čo sa, samozrejme, odrazí aj v cene jedla. Hostia si chcú napríklad jedlo vychutnať inak, zaujímavo naservírované, a to aj vtedy, ak im ho balíme so sebou,” vysvetľuje Michal základ ich podnikania.

Jedným dychom dodáva, že dbajú o blaho našej planéty a žiadne polystyrénové obaly u nich nenájdete. Všetky obaly v Bistre Crazy Culinary sú z kompostovateľného materiálu. Aj tie však, ako každá kvalita, niečo stoja.

crazy culinary:

“Ceny potravín aj nájmov sa neustále zvyšujú a menia sa aj podmienky pre podnikateľov. Myslíme si, že v našom štáte sú veľmi zle nastavené podmienky, špeciálne pre podnikateľov v gastronomickej oblasti.” Hostia podľa neho očakávajú kvalitu za nižšie ceny, čo nie je možné spoločne skĺbiť. Kuchárske remeslo je náročné samo o sebe a obzvlášť vtedy, ak je spojené s manažovaním celého konceptu.

Spoluprácu v manželstve si obaja pochvaľujú

Čo sa zmenilo na ich spolupráci odkedy nie sú “len” partneri, ale aj oficiálnymi manželmi? “Je krásne pracovať s človekom, ktorého milujete, chápete a podporujete a funguje to aj opačne,” usmieva sa Michal.

“Mať zamestnancov je jednoduché a, samozrejme, aj potrebné. No mať v práci takú oporu, akou je vaša milovaná osoba, to je nenahraditeľné. Vždy sa teším, keď moja manželka príde do práce.” (úsmev)

Ich svadobné menu na veľký deň D vymyslel Michal po konzultácii s Alexandrou. V prostredí krásneho horského penziónu v Kunerade, ktorý je podľa Michalových slov vo vlastníctve veľmi príjemných ľudí, svadobné menu párkrát prebrali, vyskúšali uvariť a napokon aj zjedli.

crazy culinary:

“Chceli sme presne vedieť, ako to bude vyzerať nastajlované na tanieri a ako to bude chutiť našim hosťom. Svadobné menu som mal na starosti prevažne ja, Alexandra zase riešila iné veci, v ktorých som sa na ňu mohol stopercentne spoľahnúť. Tak to funguje aj v našom manželstve.”

Hľadajú nových spolupracovníkov, ktorí budú skutoční parťáci

Čerství novomanželia sa zameriavajú najmä na cateringové služby, ktoré chcú aj z krátkodobého hľadiska plánovania čo najviac rozšíriť a dostať do povedomia ľudí.

” Z dlhodobého hľadiska sa chceme zase rozšíriť o nových spolupracovníkov. Skutočných parťákov, na ktorých sa vždy budeme môcť spoľahnúť a ktorí nám pomôžu rásť. Obohatiť chceme aj priestor, možno aj v dohľadnej dobe, no všetko je zatiaľ vo hviezdach,” uzavrel Michal s úsmevom svoje rozprávanie.

Michal s Alexandrou pre vás už viac ako rok a pol varia vynikajúce jedlá, denné menu a pripravujú cateringové služby. Orientujú sa na kreatívne varenie, čerstvé suroviny a overených dodávateľov. Pre objednanie služieb navštívte Bistro Crazy Culinary osobne na ulici Antona Bernoláka v Žiline alebo ich kontaktuje prostredníctvom telefónu či e-mailu.

Telefón: +421 907 870 661
E-mail: infocrazyculinary@gmail.com
Otváracie hodiny:
Pondelok: 10:30 – 15:00
Utorok: 10:30 – 15:00
Streda: 10:30 – 15:00
Štvrtok: 10:30 – 15:00
Piatok: 10:30 – 15:00
Sobota: zatvorené
Nedeľa: zatvorené

Zdroj foto: archív Crazy Culinary, Facebook

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie