LUST Café & Bistro: “Variť s láskou sa oplatí”

3437
https://menucka.sk/denne-menu/bratislava/lust-cafe-bistro

LUST Café & Bistro sa nachádza v srdci Petržalky priamo pri Zrkadlovom háji, na pešej pasáži s dráždivými do červena zladenými nápismi. Obnovuje koncept rodinného podniku, kde zákazníkom prinášajú osobný prístup. Potrpia si na kvalitné suroviny a ponúkajú kvalitu v podobe skvelých slovenských i českých dodávateľov. Interiér vonia stále ešte novotou a ponúka rôznorodosť sedenia podľa toho, na aký druh posedenia ste práve naladení. Jemné tóny a príjemné tlmené osvetlenie vyvoláva pocit nájsť si svoj kút a vychutnávať si v ňom vôňu jedla i nápojov.

„Keď sme náš koncept riešili aj s reklamnými odborníkmi, spýtali sa nás, na aký produkt sa zameriavame. A ja sa pýtam späť, prečo sa uspokojiť s tým, že prinesiete zákazníkom iba jeden skutočne a výrazne dobrý produkt? Prečo by sa nedalo ponúknuť celý súbor kvality?“ na takýchto myšlienkach bol podnik majiteľmi postavený a takéto hodnoty sa bude snažiť rozvíjať aj do budúcna.

LUST Café & Bistro
Zdroj foto: LUST Café & Bistro

Základom je domáca kuchyňa

Raňajkové menu je absolútna samozrejmosť, pričom na výber je viacero raňajkových variánt. Reštaurácia dlho bojovala s myšlienkou ponúknuť aj denné jedlo, nakoniec im práve táto ponuka zabezpečila na ich stále začínajúcej ceste tých najstálejších zákazníkov, ktorí oceňujú domácu prípravu a výbornú chuť. Na výber sú tak mäsité, ako i bezmäsité jedlá, v rámci denného menu. Časom má LUST víziu na ozvláštnenie dennej ponuky aj o jedlá vyslovene zdravého charakteru, na ktoré sa ich šéfkuchár aktuálne zameriava aj vo svojom voľnom čase.

LUST Café & Bistro
Zdroj foto: LUST Café & Bistro

Večerná ponuka je v znamení výborných burgrov, čerstvých šalátov či slovenských klasík v podobe marinovaných rebier či krídielok. Nechýba ani krémové hubové rizoto alebo rizoto so špenátom a kuracím mäsom. „Nebránime sa ani novinkám, veď gastronómia je prekypujúca studňa nápadov a jedinečnosti. Stačí vybrať z nej, čo sami milujete a uvariť to s potešením. Od nového roku sa zameriame aj na čosi fastfoodovské a take-awayské, ľudia majú tak tragicky málo času a zhon je všade okolo nás, ignorovať tento segment preto nemá opodstatnenie“ osvetľujú majitelia čosi z ich vízií na nadchádzajúci rok.

Všetky súčasti si hlavný kuchár pripravuje vlastnými rukami a dodáva tak jedlu jedinečný ráz, každé jedlo je preto unikát a nezameniteľný originál. Do jedla sa okrem surovín prenáša i láska, či radosť, ktorá je súčasťou podniku a personál vidíte vždy aktívne sa zaujímať o to, či si zákazník pochutil. Sladké dobrotky sú denne dopĺňané a tak, ako je krédom podniku „všetko chutí ako od maminky“.

Kvalitná slovenská káva značky Coffeein 

LUST Café & Bistro
Zdroj foto: LUST Café & Bistro

Ku koláčiku si môžete vychutnať na Slovensku praženú kávu pod značkou COFFEEIN. Kávu nakupuje dodávateľ nielen z burzy v Londýne, ale aj direct trade, teda priamo od farmárov alebo cez prostredníkov. Dodávateľ pracuje s komoditnými kávami a vlastnou pražiarňou dokáže zabezpečiť, že zákazník dostane čerstvo upraženú kávu do 48 hodín. Kvalita je tak vždy pod kontrolou pražiara. „I v tomto sme si vybrali ťažšiu cestu a zvolili sme menej známu dodávateľskú entitu. Naše osobné stretnutie so zakladateľom tejto značky nás však už v úvode uistilo, že krok je viac než správny. Jeho nadšenie pre kávu, jeho znalosti, napredovanie, ktoré sa mu za tie roky podarilo, vlastná pražiareň a pripravovaná kniha, to všetko je znakom, že tak ako do jedla i do kávy môže byť pretavená múdrosť a láska spracovateľa“

Najobľúbenejšou medzi zákazníkmi sa stala odroda Cuba, ktorá sa vyznačuje mohutným telom a žiadnou aciditou. Má veľmi ťažkú dymovú arómu, ktorá sa dostáva aj do chuti nápoja. V chuti ale predovšetkým prevláda kakao. Zákazníci oceňujú jej jemnosť a výraznú vôňu, ktorá dokáže očariť.

BIO je v kurze

LUST Café & Bistro
Zdroj foto: LUST Café & Bistro

Rovnako kvalitné sú i ponúkané čaje, pri ktorých každý jeden sáčok obsahuje najkvalitnejší celolistový čaj (prípadne kusy ovocia, kvetov a bylín). Sáčky sú vyrobené z biologicky odbúrateľného materiálu na báze kukuričného škrobu, ktorý nezaťažuje životné prostredie. V pôde sa rozloží rýchlejšie a nezanecháva chuťovú stopu a necháva tak vyniknúť pravú chuť a arómu čaju, byť bio sa teda oplatí.

V LUSTe ponúkajú zdravšiu alternatívu obľúbeného sladeného nápoja v podobe čerstvých limonád. Základom je sirup vyrábaný na Slovensku priamo v priestoroch známeho dodávateľa zeleniny. Hrušková či červená ríbezľa zabezpečujú výživu tela i duše, čo v zimných mesiacoch tak intenzívne potrebujeme.

Prečo Bernard keď je toľko pivovarov?

Bernard je českým rodinným pivovarom, podporuje tak víziu reštaurácie o udržanie rodinného konceptu, preto si ho majitelia vybrali z množstva rôznych pivovarov. Dôvodom je samozrejme aj to, že pivovar dosiahol množstvo úspechov a každý rok na jeho konte pribúdajú ďalšie prestížne ocenenia. Tento rok sa LUST zapojil aj do tohtoročného dňa Bernarda, víziou je zaviesť tzv. rotujúcu pípu do stálej ponuky, kedy bude každý mesiac predstavené iné pivo z aktuálnej ponuky pivovaru

LUST Café & Bistro
Zdroj foto: LUST Café & Bistro

GOLGUZ – Vinárstvo roka

Zavŕšením dodávateľskej elity patrí vinárstvo GOLGUZ, Vinárstvo roku 2015, ktoré zopakovalo svoj úspech z minulého roka a obhájilo prvenstvo s počtom umiestnených vín v NSV SR. Zo 100 naj vín Slovenska je až 9 z vinárstva GOLGUZ. Čo stojí za ich úspechom? Dôležitú úlohu pri kvalite vstupnej suroviny zohráva poloha, na ktorej sú vysadené vinohrady. Vápenaté podložia, dostatok slnečného svitu a stály vánok vytvárajú doslova ideálne podmienky. Dokonca pri výsadbe Rulandského bieleho preteká malá potok, ktorý sa vlieva do Váhu a vytvára fantastickú mikroklímu čo každoročne potvrdzujú vína vyrobené z hrozna z tejto lokality

Spojenie jedla a umenia

LUST Café & Bistro spúšťa prekrásny projekt, ktorý bude spojením dobrého jedla a výstavy obrazov. V dvojmesačných intervaloch sa budú striedať rôzni umelci, ktorí svojimi obrazmi potešia oko zákazníka a zahrejú na duši svojím umeleckým precítením daného momentu, v ktorom svoje diela tvorili. Blížia sa sviatky pokoja a oddychu, preto symbióza týchto dvoch oblastí je darom nielen pre zákazníkov. „Projekt je splnením našich snov a veríme, že sa nám podarí rozvíjať ho aj do budúcnosti.“ dodáva Ing. Lucia Šantavá, manažérka prevádzky

LUST Café & Bistro
Zdroj foto: LUST Café & Bistro

zdieľať tento článok na:

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie