Kozia brána – čarovné miesto s príchuťou domova 

4705
Kozia brána Bratislava - kačacia paštéta

Reštaurácia Kozia brána, patrí medzi obľúbené zákutia každého milovníka tradičnej kuchyne. Čo, ale robí túto reštauráciu takou inou a obľúbenou zároveň? Tajomstvo je skryté v detailoch, ktoré treba správne nakombinovať. Držať sa pôvodných regionálnych receptúr, ktorých základom sú hotové jedlá a množstvo múčnych a zemiakových hlavných jedál, príloh či dezertov typických pre slovenskú a českú kuchyňu – tak to je len krôčik k úspechu. 

Pridajte ešte čerstvú zeleninu, bylinky, hríby a čerstvé mäsko zo slovenského chovu…a máte základ jedinečnej ponuky tradičných dobrôt tak, aby si na svoje prišli milovníci sviečkovej i dobrého šalátu. Kozí syr samozrejme nemôže chýbať.

Ak ste ešte nezavítali do reštaurácie Kozia brána, určite ste minimálne prechádzali skrytými uličkami Bratislavy a videli ste podnik, ktorého hlavný vstup upúta na prvý pohľad. Drevená socha kozy je jej maskotom, ktorý vás láka do útrob budovy kedysi vraj starého pivovaru.

Kozia brána Bratislava - reštaurácia
Reštauráciu Kozia brána nájdete na rovnomennej Kozej ulici pri Palisádach. Foto: Kozia brána

Hneď pri vstupe vás, okrem vône čerstvého jedla, privíta aj energia, ktorou priestory reštaurácie prekypujú. Každý zákazník tiež ocení príjemnú atmosféru tohto miesta a usmiaty personál.

Dominuje tradičné jedlo a obľúbené domáce špeciality

Ak si vás toto miesto ešte stále nepodmanilo, pri výbere jedla a jeho konzumácií vás určite pohltí. Zákazníci si môžu vybrať z bohatej ponuky hotových jedál, ktoré zastupuje tradičná sviečková, guláše, pravá držková či moravský vrabec. Tieto jedlá dokonale dopĺňajú domáce múčne prílohy od výmyslu sveta. Čakajú na vás zemiakové a parené knedle, rezance, ňoky, halušky, krokety – všetko samozrejme domáce.

Kozia brána Bratislava reštaurácia - Sviečková na smotane
Jedálnemu lístku dominujú jedlá tradičnej kuchyne ako napríklad aj sviečková na smotane. Foto: Kozia brána

Ako teda najlepšie popísať chuť, ktorá je pre Koziu bránu tým najväčším masovým trhákom? Predstavte si vaše najobľúbenejšie jedlo uvarené zlatými rukami vašej babičky. Tak presne na tom si kuchári zakladajú. Všetko je poctivo domáce, vyrobené priamo v ,,kozej kuchyni‘‘. Vďaka pravým domácim rezancom je aj vývar z menu takmer dokonalý. Intenzívnym zážitkom v Reštaurácii Kozia brána preto môže byť aj na prvý pohľad obyčajné obedové menu.

Aj dezerty a chuťovky k pivu korešpondujú s charakterom domácej kuchyne

Za chutným jedlom treba určite urobiť sladkú bodku. V Kozej bráne to nejde inak ako po domácky a tomu sú prispôsobené aj všetky druhy dezertov. Neochutnať ich by bol hriech. Môžete začať  cisárskym trhancom, prejsť na lievance, šúľance alebo pirohy. Ak sa vám pošťastí, objavia sa v menu aj domáce buchty, od ktorých sa nebudete vedieť odlepiť.

Voňavé dobroty starostlivo vybrané z tradičných receptov dopĺňa správne orosené pivko. Ak vás zrovna netrápi hlad, ale skôr vás lákajú ,,pivné zajedače‘‘ odporúčame vyskúšať rebierka, domácu tlačenku, paštétu alebo čerstvé nátierky.

Kozia brána reštaurácia nátierka hrianky
Nátierky sú výbornou a obľúbenou voľbou najmä k dobrému pivku. Foto: Kozia brána

Kozia brána neustále ponúka špeciality podľa akuálnej sezóny

Tradície sa odrážajú aj na všakovakých sezónnych akciách, ktoré Kozia brána ponúka. Určite nevynechajte kačacie hody, fašiangy alebo ponuku veľkonočných dobrôt. Kde dnes v Bratislave nájdete toľko tradičných jedál pod jednou strechou?

Ak túžite po chuti domova v centre hlavného mesta, reštaurácia Kozia brána je to pravé pre vás!

Kozia brána Bratislava reštaurácia
Útulný interiér reštaurácie je vhodný aj pre väčšie skupinky a ideálny na rodinné a firemné akcie. Foto: Kozia brána
Kozia brána Bratislava reštaurácia
Priestory reštaurácie sa skladajú z viacerých častí. Foto: Kozia brána
Kozia brána Bratislava . reštaurácia
Kozia brána pripravuje pravidelne sezónne ponuky, jednou z najobľúbenejších sú kačacie hody. Foto: Kozia brána

Zdroj: Kozia brána
Foto: Kozia brána

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie