Kompletný program Slovak Food Festivalu 2016

3960

Slovak Food Festival otvorí svoje brány po siedmykrát už tento víkend na Bratislavskom hrade. Podľa organizátorov bude hostiť 36 vystavovateľov a viac než 21 účinkujúcich.  Okrem toho, že areál je rozdelený do jednotlivých zón, festivalové dni majú svoju koncepciu.

Dobré jedlo, kvalitné vínko, výborne orosené pivko a príjemná muzika. Piatok na Slovak Food Festivale bude pohodový a vy si ho užijete pri živej muzike. Je niečo viac ako odísť v piatok popoludní z práce priamo na hrad ako kráľ a užiť si výnimočnú atmosféru siedmeho ročníka najväčšieho pikniku v meste? Ten bude tento rok o niečo komornejší, ale určite o nič menej tradičnejší. Neváhajte a dajte si rande na hrade s vašou láskou, alebo pozvite kolegov, biznis partnerov, či priateľov. Večerná atmosféra s výhľadom na celú Bratislavu je naozaj výnimočná.

Pilsner Urquell zóna aj s hudobným programom

Ak ste fanúšikom piva,  nesmiete počas návštevy Slovak Food Festivalu vynechať zónu Pilsner Urquell. Dozviete sa tam nielen to, ako sa pivo varí, ale odhalíte aj jedinečné spôsoby jeho čapovania, ktoré návštevníkom predvedie dvojnásobný víťaz súťaže Master Bartender. Špeciálny sud nefiltrovaného piva Pilsner Urquell príde priamo z Plzne naraziť sládok pivovaru Václav Berka. Vďaka spoločnosti Pilsner Urquell sa návštevníci môžu tešiť počas hudobného piatku na Katku Ščevlíkovú a v sobotu na Silent Trio.

Program Pilsner Urquell zóny:
piatok 27.5.2016: 
17:00 – 21:00 Katka Ščevlíková
sobota 28.5.2016: 
13:00 – 13:45 Václav Berka, sládok Plzeňského Prazdroja
17:00 – 21:00 Silent trio
nedeľa 29.5.2016
11:00 – 12:00 Václav Berka, sládok Plzeňského Prazdroja

Katka Ščevlíková - Slovak Food Festival
V rámci piatkového programu festivalu vystúpi v Pilsner Urquell zóne skvelá speváčka Katka Ščevlíková (zdroj foto: scevlikova.sk)

Hviezdna sobota s Vojtom Artzom, Jaroslavom Ertlom a finalistami televíznej kuchárskej šou

Sobote bude kraľovať šéfkuchár Vojto Artz a jeho hostia. Na pódiu sa predstaví známy porotca z kuchárskej televíznej šou Masterchef  Jaroslav Ertl, ako aj tí najtalentovanejší súťažiaci (Lenka Ellie Mišiaková, Ivan Rusina, Razija Balkanovič a Pierre C. Klimeczek, Tomáš Pikáli a Martina Grňová). Sobota bude slávnostne ukončená veľkolepou molekulárnou šou Vojta Artza. Ide o avantgardnú kuchyňu kde sa na základe chemických a fyzikálnych reakcií mení štruktúra suroviny a tvar jedla. Vytvárame akúsi ilúziu pre hosťa, kde nie je nič tak ako vyzerá a jedlo chutí inak ako by ste práve očakávali.

Program hviezdnej soboty 28.5.2016

12:00 – 12:45
Vojto Artz
Šéfkuchár Cookingshow a Metro SK, člen GK
14:00 – 14:45
Jaroslav Ertl
Prezident GK a porotca známej kuchárskej TV šou
15:00 – 15:45
Lenka Ellie Mišiaková
Finalistka známej kuchárskej TV šou
16:00 – 16:45
Ivan Rusina
Finalista známej kuchárskej TV šou
17:00 – 17:45
Razija Balkanovič a Pierre C.Klimeczek
Finalisti známej kuchárskej TV šou
18:00 – 18:45
Tomáš Pikáli
Finalista známej kuchárskej TV šou
19:00 – 19:45
Martina Grňová
Finalistka známej kuchárskej TV šou
20:00 – 20:45
Vojto Artz + hostia
Šéfkuchár Cookingshow a Metro SK, člen GK

 

Viac informácií  o všetkých účinkujúcich hviezdnej soboty nájdete tu.

Vojto Artz - Molekular a nitro show
Molekular a nitro show – vrchol hviezdneho dňa v podaní známeho šéfkuchára Vojta Artza

Nedeľný program bude patriť foodblogerom

Po pozitívnych ohlasoch z minulého roka sa bude v nedeľu na Slovak Food festivale opäť blogovať. Foodblogeri sú vo veľkej väčšine amatérski kuchári, pekári či cukrári. Na blogeroch je skvelé najmä to, že sa snažia byť čo najviac inovatívni a sledujú trendy. Nejde tu o profesionálne gastronomické postupy, ale o vášeň a túžbu objavovať nové receptúry, testovať suroviny a edukovať v rozličných formách stravovania, či už je to vegetariánstvo, vegánstvo, vitariánstvo, paleo a mnohé iné. V nedeľu sa návštevníci môžu prísť pozrieť na kulinárske počiny známej moderátorky Miriam Kalisovej, vegetariánskeho dua BiteMe či mladej blogerky Lucka Sukeníková z blogu Moje Jedlo.

Program nedeľa 29.5.2016 (varenie)

12:30 – 13:30
Lucia Súkeníkova – Moje Jedlo blog
14:00 – 15:00
Bite ME (Barbora & Mimi)
15:30 – 16:30
Mirka Kalisová
17:00 – 17:30
Benihana – záverečná šou
Bite Me - Slovak Food festival
Duo BiteME bude na festivale v rámci blogerskej nedele podpisovať aj svoju šťavnatú knižku s názvom Zdravé raňajky.

Zdravá zóna so zaujímavými hosťami v sobotu aj v nedeľu

Zdravá zóna bude otvorená oba víkendové dni a budú tu prebiehať prednášky a diskusie na tému zdravý životný štýl. Henrieta Peškovičová, Zuzana Frešo, Lenka Mančíková, Monika Hodasová  Diana Uhríčková či víťaz ankety bloger roka 2015 v kategórii zdravý životný štýl Dušan Plichta – to je výber hostí, ktorí zdravo jedia, píšu, ale aj diskutujú. Sadnite si na pohodlné tuli vaky a diskusia môže začať. Je aj na vás kam sa bude poberať a na aké informácie bohatí z nej odídete. A pozor! Nebudú chýbať ani ochutnávky. Že zdravé nechutí dobre? To nemyslíte vážne, alebo áno? Príďte ochutnať!

Program zdravej zóny
sobota 28.5.2016

14:00 – 15:00
Dušan Plichta – Powerlogy (prednáška, diskusia, ochutnávka)
15:30 – 16:30
Monika Hodásová (cesta poznania) – Sila samoliečby – ako si dokážeme sami pomôcť v našom fyzickom, duševnom a emočnom zdraví
17:00 – 18:00
Lenka Mančíková – Výhody používania kvásku oproti klasickým kvasniciam (diskusia, ochutnávka)

nedeľa 29.5.2016

11:00 – 12:00
Diana Uhríčková, Paleo centrum
13:30 – 14:30
Zuzka Frešo – BeFresh diskusia
15:00 – 16:00
Henrieta Peškovičová – Ako zmeniť svoj život. Strava, duša, harmónia.

 

Viac informácií o zdravej zóne a jednotlivých hosťoch nájdete tu.

freso
Zuzka Frešo (befresh.sk) bude jednou z diskutujúcich o zdravom stravovaní v rámci zdravej zóny

V detskej zóne maľovanie na tvár, hry a vzdelávanie o umývaní zúbkov

Deti boli, sú, aj budú neodmysliteľná súčasť nášho festivalu. Detičky sa u nás budú môcť naučiť aj to, ako si po dobrom jedle správne umyť zúbky. Študenti zubného lekárstva v spolupráci so spoločnosťou CURAPROX zabezpečia vzdelávanie najmenších a ich rodičov s cieľom dobrej starostlivosti o detský chrup. Na záver si tak deti budú môcť z festivalu odniesť kvalitnú zubnú kefku. Spoločnosť Hyza Slovensko pre detičky zabezpečí malé hry. Vaše malé ratolesti sa tiež môžu počas víkendu v detskej zóne tešiť na maľovanie na tvár.

Slovak Food Festival - detská zóna
V detskej zóna sa detičky naučia ako si po dobrom jedle správne umyť zúbky.

NOVINKA festivalu – hromadné tancovanie

Na Slovak Food Festivale si budú môcť návštevníci aj zatancovať. Súčasťou festivalu bude event pod názvom Hromadné tancovanie v Bratislave. Jeho organizátori vyzývajú na sociálnych sieťach, aby sa tancachtiví záujemcovia naučili 4 základné tanečné kroky, ktoré si všetci spolu zatancujú v nedeľu 29. mája 16:45 priamo na Bratislavskom hrade.

kompletný program: Príďte si hromadne zatancovať už 29.5. o 16,45 hod.
Príďte si hromadne zatancovať už 29.5. o 16,45 hod.

“Už niekoľkokrát som sa zúčastnil eventov, kde skupina ľudí tancovala, či išlo o promo videá tanečníkov, alebo samotné FLASH MOB videá u nás i v zahraničí. Tak som sa rozhodol spraviť niečo obdobné na modernú tanečnú hudbu,“ vysvetľuje organizátor tanečnej akcie Jakub Sadloň, ktorý zámerne do projektu oslovil tanečníkov, venujúcich sa úplne inému žánru. Podľa Jakuba išlo o výzvu nielen pre neho, ako organizátora, ale aj pre celý tím, ktorý sa na tomto projekte podieľa.

Tu si môžete pozrieť choreografiu vytvorenú špeciálne pre túto akciu:

Slovak Food Festival ukončí svojou šou šéfkuchár zážitkovej reštaurácie Benihana.

Festival bude slávnostne ukončený v nedeľu 29. mája o 17:00 vášnivou ohnivou kuchárskou šou zážitkovej reštaurácie BENIHANA Bratislava, ktorú predvedie jej šéfkuchár Khalil Chrif Tribak. Predvedie vám krájanie kreviet a lá Benihana s piripiri omáčkou a flambovanie ananásu s vanilkovou zmrzlinou.

benihana
Festival ukončí jedinečná šou šéfkuchára zážitkovej reštaurácie Benihana

Stretneme sa priamo na Bratislavskom hrade

Bratislavský hrad sa nachádza v centre Bratislavy, hlavného mesta Slovenskej Republiky, na návrší toku Dunaja. Je ľahko dostupný pre obyvateľov Starého mesta a ostatných častí Bratislavy autom aj MHD. Spojenie s hlavnou železničnou a autobusovou stanicou i Letiskom M. R. Štefánika vytvárajú priestor osloviť obyvateľov okolitých miest nie len zo Slovenska. Exteriér plný zelene a história spojená s hradom dotvárajú príjemnú atmosféru celého podujatia.

kompletný program: Mapa areálu hradu
Mapa areálu hradu

 

Vstup na festival je voľný. Pokiaľ chcete ochutnávať festivalovú ponuku, je potrebné zakúpiť si v jednej z oficiálnych pokladníc stravné kupóny doxx. Predávajú sa v balíčkoch s násobkom 5. Hodnota jedného Doxxu je 1,2 eura, teda baliček stojí 6 eur. Za kupóny následne u vystavovateľov vymieňate jedlo, pitie, či produkty.

Viac noviniek a aktuálny informácií nájdete na webstránke festivalu a na facebook stránke festivalu.

Pripravené v spolupráci s Alexandrou Štullerovou a www.slovakfoodfestival.sk.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie