Kamil Aujeský: “Menučka sú super ak sú kvalitné.”

3377
Kamil Aujeský

Jedna z najsledovanejších postáv súčasného online marketingu, aktuálne dvojnásobný bloger roka (gratulujeme!), lektor, konzultant, špecialista na digitálny online marketing a najnovšie už aj moderátor vlastnej video relácie. Kamil je môj bývalý kolega z práce spred asi siedmych rokov. Odvtedy sa celkom slušne “vyšvihol” a v oblasti, ktorej sa venuje je neprehliadnuteľný. V našom rozhovore sme sa dozvedeli napríklad aj to, že má k profesionálnej gastronómii bližšie ako by sa mohlo zdať. 

Aký je tvoj vzťah k jedlu?

Veľmi pozitívny. Asi mi môj vzťah k jedlu ovplyvnila aj škola – kedže som vyučený kuchár aj keď sa kuchárčeniu vôbec nevenujem, ale baví ma si doma navariť keď mám na to čas. Čo nie je často. Najoblúbenejšie jedlo nemám nejako špecifikované ale veľmi si ulietavam na pikantných jedlách. Ale inak cestoviny, čína, vietnamské Pho a podobne. Pivečko je top. Máme ho aj s kamošmi vykerované na nohe spoločne. Čiže to je taká naša srdcovečka. A keď nealko tak bud voda s citrónom alebo potom nealko pivko :))​

Kamil AujeskýČo ty a varenie?

​Akože dal som si normálne tento rok cieľ, že aspoň 2x do týždňa si uvarím doma. Keďže, ale robím tak 10 – 12 hodín denne tak často na to nemám energiu takže sa 95% času stravujem v reštikách. Najväčší úspech mnou pripravovanej kuchyne bol keď som robil v reštike a ​neviem už aký politik si vypýtal kuchára z kuchyne, ktorý mu robil Aglio olio. Tak samozrejme, že som tam nechcel ísť lebo som čakal zdrb a išiel tam šéfkuchár a ten mi potom povedal, že ten politik sa poklonil, že nikdy nejedol lepšie Aglio. Čo bolo top bolo to, že bol celý rudý lebo ich mal extra pikant. Nepovažujem to za žiaden svoj top kuchársky počin len mi to je vtipnučké odvtedy :)

Aké máš rád reštaurácie? 

​Mám veľmi rád reštaurácie kde si môžem dať naozaj kvalitné jedlo. Ale nie také posh, ale kvalitné. Samozrejme mám rád aj reštiky a podniky, kde majú menučka ale nie úplne lowcost. Často chodím ku kamošovi do tapas baru Micho Gusto, ktorý je v Petržalke. TOP atmosféra, príjemné jedlo a super obsluha (kamoši). Kedže robím v Centráli, tak často chodím do foodcourt časti a tam je taká táckareň, ktorá patrí k Al trivio reštike. Tam robia super Aglio olio. Potom SOHO, ktoré je klasika a nesklame, alebo veľmi dobré jedlo majú aj v Re:freshi. U Čerta kde chodím asi 10 rokov na pivko začali robiť rebrá. 24h robené na 60 stupňov to je úplne, že odpadávačka.
Kamil Aujeský Micho Gusto
V obľúbenej reštaurácii Micho Gusto

Máš nejaké pikošky súvisiace s jedlom a reštauráciami alebo varením?

Hore spomenutý rudý politik, aléé inak neviem. Smutné spomienky na svoju prax, kedy som robil v niektorých reštauráciách, ktoré mali v takom stave kuchyňu, že som po 3 dňoch praxe odmietal tam ešte niekedy vkročiť, kedže tam po stenách lozili šváby. Preto som sa aj tak nastavil, že si radšej priplatím za jedlo, lebo viem, že keď dám pár eur navyše tak aj tá reštika má určite viac v poriadku kuchyňu ako ostatné. ​

Ako je to u teba s jedlom v práci? Stíhaš sa kvalitne najesť?

Každý človek, ktorý sa snaží makať viac ako 8:00 – 17:00 tak pravdepodobne často nestíha a tým pádom musí chodiť na menučka. Menučka sú super ak sú kvalitné a reštika ich nerobí len pre to, aby sa na tom nabalila. Akože netuším ako na tom zarábajú / prerábajú, ale tak asi to pre ne má nejakú logiku.
Teraz už robím v Orangei, ale ešte keď som robil v agentúrach tak sme boli často odkázaní na donášku jedla. Hlavne keď sa riešili tendre a robili sme po večeroch, tak sme si objednávali pizze a podobne. ​
Kamil Aujeský

Zo zahraničnej kuchyne je ktorá tvoja najobľúbenejšia? 

Noo asi ázia. Proste niečo omáčkové, cestovinové, štipľavé… také ázijské. Hmm neulietavam si nejako na dovolenkách na jedle. Akože áno jedol som top morské niečo na Kanárskych, alebo hipsterksé burgre tiež tam, alebo na Bali lokálne jedlá, ale tak v rámci normy, nie že by som si na tom úplne ulietal. Top bolo keď sme boli s kamošmi v Barcelone a chceli sme si dať super lokálnu Paellu a skončili sme v čínskom kamrlíku s hracími automatmi kde nám číňanka spravila mrazenú Paellu za ťažké prachy. Sme mali namierené do Madridu a v Barcelone sme už nestíhali tak sme si dali toto cestou. ​

Ako si spomínaš na svoje začiatky v online, keď si pracoval na gastro portáli Obedovat.sk a neskôr ZlavaDna, ktorý bol v začiatkoch tiež prevažne zameraný na jedlo?

No práca pri týchto projektoch položila moje základy online marketingu ako takého čiže veľmi pozitívne na to spomínam. Aj keď niektoré veci, ktoré som prežil spojené s týmito firmami by som radšej zmenil resp. inak riešil teraz, tak to hodnotím pozitívne. Super bolo keď sa to ešte len rozbiehalo a Peťo workoholik ma nakazil workoholičením a 3 dni sme u neho robili nonstop na Nakupovat.sk portáli sa mi zdá. To bolo dobré lebo som sa nastavil tak, že treba robiť asi viac ako 8:00 – 17:00 keď niečo chceš (nehovorím, že robenie 4 dni vkuse pre niekoho iného je teraz moje životné motto, to skôr pre moje projekty obetujem veľa nadčasu)
Kamil Aujeský

Kľudne si daj otázku na akú by si rád odpovedal, ideálne v súvislosti s gastrom ale kľudne aj mimo…

​Počuli sme o tebe, že si tak trošku primitív, čo je na tom pravdy?
Áno áno, mám veľmi rád primitívny humor, typu všetci herci majú radi new york iba denzel washington. ​

Čomu sa aktuálne venuješ? Čo ťa teší alebo naopak trápi?

​Online marketingu :) Mám veľa projektov v tomto smere rozbehnutých.. Novú konzultačnú agentúru, Marketing Backstage, Digitálne štvrtky a ták podobne.

Čo ma trápi sú hlúpi ľudia, ktorí sa nechajú ľahko zlanáriť fašistickou “alternatívou”, ktorá nie je alternatíva ale hrozba pre všetkých na Slovensku. Preto by sa ľudia mali viac vzdelávať a zisťovať si informácie a stále si hľadať nové možnosti a vychytávočky, čo ich bavia, aby nezačali stagnovať a sťažovať sa na život a všetko naokolo.

————————————————

Viac info: kamilaujesky.com
Zdroj foto:
Kamil Aujeský

V cykle Marketing Backstage Kamil spovedá zaujímavých ľudí z oblasti reklamy a marketingu, v tomto prípade Michala Pastiera zo Zaraguzy.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie