Vieme, kam zájsť na jedlo “jedna báseň”

5294

Máte chuť zájsť na dobré jedlo len tak, pre radosť a bez starostí? Máme pre vás skvelý tip, kde je i jedlo i pitie jedna báseň. Reštaurácia a pizzeria Jedna báseň v bratislavskom Ružinove a na Dlhých dieloch. 

Jedna, dve, tri… básne

Ružinovskú reštauráciu Jedna báseň nájdete v priestoroch kultúrneho domu Ružinov. Dostanete sa do nej nielen z vonkajšej terasy ale i z priestorov kulturáku. Privíta vás milá obsluha, ponúkne menu, z ktorého si určite vyberiete. Ak vás neosloví strohý názov jedla, tak k nemu prislúchajúca básnička určite.

Čo myslíte, aké jedlo sa v menu skrýva pod týmito veršami?
Od Lazia po Ligúriu
ako ryby v akváriu
hľadáme cesty tam kde nie sú.
Možno je cieľ
búšiť do skiel
a ísť tam
kam nás plutvy ponesú.

Nemýlite sa, ak smerujete k chutnej rybe – takto poetický môže byť len steak z tuniaka :)   “Biele” miesta v jedálnom lístku čakajú možno práve na to vaše básnické črevo…

Opisy vo veršoch nájdete i v sesterskej reštaurácii na Dlhých dieloch Menu je mierne odlišné, v oboch reštauráciách však nájdete totožnú ponuku steakov a pizze.

Denné menu

Obe reštaurácie myslia i na pravidelných stravníkov. V týždni od pondelka do piatku ponúkajú obedové denné menu v cene 4,19 €, ak si menu chcete nechať zabaliť, v cene je i obal na jedlo a nápoj. Denné menu pre reštauráciu v Ružinove nájdete tu, pre reštauráciu na Dlhých dielocoh tu. Príjemná je i cena víkendového jedla, ktoré ponúka reštaurácia na Dlhých dieloch. Počas víkendových dní si za 7,19 € môžete dopriať menu, ktoré pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.

Naše tipy – Ružinov

My sme ochutnali Jednu báseň v Ružinove aj na Dlhých dieloch. Steaky robia výborné v oboch prevádzkach, v Ružinove sme ochutnali steak z bravčovej panenky, ku ktorému si v cene môžete vybrať jednu z troch omáčok a jednu z množstva príloh, vrátane grilovanej zeleniny či čerstvého miešaného šalátu. Naša voľba padla na hríbovú omáčku a hranolky. Celé jedlo bolo výborné, i keď domáce hranolky by bodovali ešte o trošku viac. Bravčové líčka z jedálneho menu boli ozaj “jedna báseň”. Z ponuky dezertov sme ochutnali gaštanovú roládku s pošírovaným jabĺčkom a vanilkové créme brulée. Ďalší z dezertov – čokoládovo-cvilkovú tortičku – prídeme ochutnať nabudúce.

Steak z bravčovej panenky s hríbovou omáčkou, zdroj: menucka.sk

Parkovanie pri reštaurácii je veľmi pohodlné, keďže je k dispozícii veľké bezplatné parkovisko, prislúchajúce k domu kultúry.

Naše tipy – Dlhé diely

Aj v reštaurácii na Dlhých dieloch sme ochutnali steak, ako prílohu sme mali miešaný šalát, keďže žiaľ, v zimnej sezóne nepripravujú grilovanú zeleninu. Tentokrát sme ochutnali omáčku z červeného vína, bola výborná. Ďalším jedlom z menu, ktoré sme si dali, bol steak z lososa s citrónovo olivovou krustou na krémovej polente, v menu ho nájdete ako Domového lososa.  Pri výbere dezertu voľba padla na čokoládový fondant s malinovým sorbetom a čerstvým ovocím – Zvodné ovocie. Dezert jedna báseň :) No rovnako ako jedlo bol “jedna báseň” aj personál v oboch reštauráciách.

Dezert – čokoládový fondant zdroj: menucka.sk

V Jednej básni nezabudli ani na zaľúbencov. Na sviatok sv. Valentína pripravili špeciálnu ponuku aj v ružinovskej prevádzke aj v prevádzke na Dlhých dieloch.

Zdroje:

autor veršov v texte: Rudo Prošutský  
hlavný obrázok: www.jednabasen.sk/ruzinov
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie