V nedeľu večer odovzdali v Hoteli Radisson BLU Carlton ocenenia najlepším reštauráciám a šéfkuchárom na Slovensku za uplynulý rok. Podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku sa šéfkuchárom roka stal Lukáš Hesko z reštaurácie FACH. Hotelovou reštauráciou roka sa stala Vínna reštaurácia v Hoteli Matyšák, prémiovou reštauráciou roka Fou Zoo a tematickou Villa Rosa. V slovenskej obdobe michelinskej hviezdy si 3 vidličky udržala reštaurácia Fou Zoo a jednu vidličku získala nová reštaurácia Fach. Vinárstvom roka je Víno Matyšák a someliérom roka Dominik Baránek. Cenu za celoživotné dielo si odniesol Gabo Kocák. Tu sú podrobné výsledky.
Nové reštaurácie v bedekri Gurmán na Slovensku:
Art hotel Kaštieľ, reštaurácia Regnum – Tomášov
Diva pri Synagóge – Trenčín
FACH restaurant – Bratislava
Green Buddha – Bratislava
Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica – Tatranská Lomnica
Landsfeld reštaurácia, Hotel Majolika – Modra
Reštaurácia a kaviareň Slávia – Košice
Reštaurácia Rozália, Zámocký hotel Galicia Nueva – Halíč
Savoy Restaurant, Radisson BLU Carlton – Bratislava
Zore reštaurácia – Košice
Kuchár roka 2017
- Lukáš Hesko – FACH restaurant, Bratislava
- Michal Konrád – Fou Zoo, Bratislava
- Marián Filo – Chateau Čereňany
- Gabriel Kocák – Culinárium, Starý Smokovec, restaurant Sissi, Hotel Lomnica
- Igor Čehy – X.Bionoic Sphere, Šamorín
- Braňo Križan – Hotel Matyšák, Bratislava
- Imre Bindics – Villa Rosa, Dunajská Streda
- Peter Ďurčo – TOP restaurant, Žilina
- Tomáš Tejbus – Grand Hotel Kempinski High Tatras, Vysoké Tatry – Štrbské Pleso
- Michal Škorec – Diva pri Synagóge, Trenčín
- Martin Korbelič – Medusa Group executive chef
- Michal Thiry – Baránok, Košice
- Peter Ďuranský – Medusa Group, Viedeň
- Daniel Marek – Albrecht restaurant, Bratislava
- Jozef Breza – Gašperov Mlyn, Batizovce
- Jozef Masarovič – UFO watch.taste.groove, Bratislava
- Erik Volko – Bistro Chef, Zvolen
- Ivan Čurgali – Chateau Mojmírovce
- Jozef Riška – Savoy – Radisson Blu Carlton, Bratislava
- Eva Polomská – Sotto passagio, Spišská Nová Ves
Gurmán Gold 2017
3 vidličky
FOU ZOO
2 vidličky
Afrodita, Čereňany
Albrecht restaurant, Bratislava
UFO watch.taste.groove., Bratislava
TOP restaurant, Žilina
1 vidlička
Amade Chateau, Vrakúň
Hotel Grand Kempinski Hight Tatras, Vysoké Tatry – Štrbské Pleso
Liviano restaurant, Bratislava
Pavúk wine restaurant, Modra
Riverbank restaurant, Grandhotel River Park, Bratislava
Villa Rosa, Dunajská Streda
Vínna reštaurácia Hotela Matyšák, Bratislava
FACH restaurant, Bratislava – nová udelená
Prémiová reštaurácia roka
- FOU ZOO – pan asian restaurant, Bratislava
- Albrecht restaurant, Bratislava
- Afrodita – Chateau Čereňany
- FACH restaurant, Bratislava
- UFO watch.taste.groove., Bratislava
- TOP restaurant, Žilina
- Reštaurácia a kaviareň Slávia, Košice
- Liviano restaurant, Bratislava
- Au Café, Bratislava
- DIVA pri Synagóge, Trenčín
Hotelová reštaurácia roka
- Vínna reštaurácia, Hotel Matyšák, Bratislava
- Riverbank Restaurant – Grand Hotel RiverPark, Bratislava
- Chateau Amade, Vrakúň
- Hotel Kempinski High tatras, Vysoké Tatry – Štrbské Pleso
- Reštaurácia Sissi – Hotel Lomnica, Tatranská Lomnica
- Reštaurácia Cubes – Hotel Aston, Bratislava
- Regnum restaurant, Art Hotel Chateau, Tomášov
- Hotel Tri Studničky, Demänová
- Hotel Lesná – Stará Lesná
- Savoy restaurant – Hotel Radisson Blu Carlton, Bratislava
Tematická reštaurácia roka
- Villa Rosa, Dunajská Streda
- Gašperov mlyn, Batizovce
- Pavúk wine restaurant, Modra
- Carnevalle, Bratislava
- Zylinder, Bratislava
- Wabi Sabi, Bratislava
- Ashoka indická reštaurácia, Bratislava
- Von roll, Jasná Luková
- Green Buddha – Bratislava
- Bistro Chef, Zvolen
Someliér roka
Dominik Baránek – Hotel Savoy, Londýn
Hospitality award
Afrodita, Chateau Čereňany
Vinárstvo roka
Víno Matyšák
Grand Prix – cena za celoživotné dielo
Gabriel Kocák – aktuálne Culinarium, Starý Smokovec a Sissi reštaurácia, Hotel Lomnica
Zdroj foto: Gurmán na Slovensku
zdieľať tento článok na: