V nedeľu večer odovzdali v Hoteli Radisson BLU Carlton ocenenia najlepším reštauráciám a šéfkuchárom na Slovensku za uplynulý rok. Podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku sa šéfkuchárom roka stal Lukáš Hesko z reštaurácie FACH. Hotelovou reštauráciou roka sa stala Vínna reštaurácia v Hoteli Matyšák, prémiovou reštauráciou roka Fou Zoo a tematickou Villa Rosa. V slovenskej obdobe michelinskej hviezdy si 3 vidličky udržala reštaurácia Fou Zoo a jednu vidličku získala nová reštaurácia Fach. Vinárstvom roka je Víno Matyšák a someliérom roka Dominik Baránek. Cenu za celoživotné dielo si odniesol Gabo Kocák. Tu sú podrobné výsledky.

Nové reštaurácie v bedekri Gurmán na Slovensku:

Art hotel Kaštieľ, reštaurácia Regnum – Tomášov
Diva pri Synagóge – Trenčín
FACH restaurant – Bratislava
Green Buddha – Bratislava
Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica – Tatranská Lomnica
Landsfeld reštaurácia, Hotel Majolika – Modra
Reštaurácia a kaviareň Slávia – Košice
Reštaurácia Rozália, Zámocký hotel Galicia Nueva – Halíč
Savoy Restaurant, Radisson BLU Carlton – Bratislava
Zore reštaurácia – Košice

Gurmán Award 2017 - Fach restaurant Bratislava

Kuchár roka 2017

  1. Lukáš Hesko – FACH restaurant, Bratislava
  2. Michal Konrád – Fou Zoo, Bratislava
  3. Marián Filo – Chateau Čereňany
  4. Gabriel Kocák – Culinárium, Starý Smokovec, restaurant Sissi, Hotel Lomnica
  5. Igor Čehy – X.Bionoic Sphere, Šamorín
  6. Braňo Križan – Hotel Matyšák, Bratislava
  7. Imre Bindics – Villa Rosa, Dunajská Streda
  8. Peter Ďurčo – TOP restaurant, Žilina
  9. Tomáš Tejbus – Grand Hotel Kempinski High Tatras, Vysoké Tatry – Štrbské Pleso
  10. Michal Škorec – Diva pri Synagóge, Trenčín
  11. Martin Korbelič – Medusa Group executive chef
  12. Michal Thiry – Baránok, Košice
  13. Peter Ďuranský – Medusa Group, Viedeň
  14. Daniel Marek – Albrecht restaurant, Bratislava
  15. Jozef Breza – Gašperov Mlyn, Batizovce
  16. Jozef Masarovič – UFO watch.taste.groove, Bratislava
  17. Erik Volko – Bistro Chef, Zvolen
  18. Ivan Čurgali – Chateau Mojmírovce
  19. Jozef Riška – Savoy – Radisson Blu Carlton, Bratislava
  20. Eva Polomská – Sotto passagio, Spišská Nová Ves

Gurmán Award 2017 - Lukáš Hesko

Gurmán Gold 2017

3 vidličky

FOU ZOO

2 vidličky

Afrodita, Čereňany
Albrecht restaurant, Bratislava
UFO watch.taste.groove., Bratislava
TOP restaurant, Žilina

1 vidlička

Amade Chateau, Vrakúň
Hotel Grand Kempinski Hight Tatras, Vysoké Tatry – Štrbské Pleso
Liviano restaurant, Bratislava
Pavúk wine restaurant, Modra
Riverbank restaurant, Grandhotel River Park, Bratislava
Villa Rosa, Dunajská Streda
Vínna reštaurácia Hotela Matyšák, Bratislava
FACH restaurant, Bratislava – nová udelená

Prémiová reštaurácia roka

  1. FOU ZOO – pan asian restaurant, Bratislava
  2. Albrecht restaurant, Bratislava
  3. Afrodita – Chateau Čereňany
  4. FACH restaurant, Bratislava
  5. UFO watch.taste.groove., Bratislava
  6. TOP restaurant, Žilina
  7. Reštaurácia a kaviareň Slávia, Košice
  8. Liviano restaurant, Bratislava
  9. Au Café, Bratislava
  10. DIVA pri Synagóge, Trenčín

Gurmán award 2017 - Fou Zoo

Hotelová reštaurácia roka

  1. Vínna reštaurácia, Hotel Matyšák, Bratislava
  2. Riverbank Restaurant – Grand Hotel RiverPark, Bratislava
  3. Chateau Amade, Vrakúň
  4. Hotel Kempinski High tatras, Vysoké Tatry – Štrbské Pleso
  5. Reštaurácia Sissi – Hotel Lomnica, Tatranská Lomnica
  6. Reštaurácia Cubes – Hotel Aston, Bratislava
  7. Regnum restaurant, Art Hotel Chateau, Tomášov
  8. Hotel Tri Studničky, Demänová
  9. Hotel Lesná – Stará Lesná
  10. Savoy restaurant – Hotel Radisson Blu Carlton, Bratislava

Gurmán Award - Hotel Matyšák

Tematická reštaurácia roka

  1. Villa Rosa, Dunajská Streda
  2. Gašperov mlyn, Batizovce
  3. Pavúk wine restaurant, Modra
  4. Carnevalle, Bratislava
  5. Zylinder, Bratislava
  6. Wabi Sabi, Bratislava
  7. Ashoka indická reštaurácia, Bratislava
  8. Von roll, Jasná Luková
  9. Green Buddha – Bratislava
  10. Bistro Chef, Zvolen

Someliér roka

Dominik Baránek – Hotel Savoy, Londýn

Gurmán award - someliér roka

Hospitality award

Afrodita, Chateau Čereňany

Vinárstvo roka

Víno Matyšák

Grand Prix – cena za celoživotné dielo

Gabriel Kocák – aktuálne Culinarium, Starý Smokovec a Sissi reštaurácia, Hotel Lomnica

Gurmán Award 2017 - Radisson BLU Carlton

 

Zdroj foto: Gurmán na Slovensku

Pozrite si video predstavenie našej novej mobilnej aplikácie :)
ZDIEĽAŤ
Kamila Slašťanová
Mám rada dobré jedlo, kvalitné reštaurácie a inšpiratívne príbehy a koncepty a práve týmto témam - v oblasti gastronómie - sa v magazíne venujeme. Už od vysokoškolských čias sa pohybujem v oblasti online marketingu reštaurácií, aktuálne vediem vlastný portál Menucka.sk a som rada, že jeho súčasťou je aj tento magazín, do ktorého z času na čas prispejem článkom alebo krátkou informáciou aj ja. :)

Vložiť komentár