Grape festival 2016 hlási opäť pestrú gastro ponuku

6128
Grape festival 2016

Som rada, že aj na hudobných festivaloch sa čoraz častejšie dá v rámci gastro občerstvenia vybrať aj zo širšej ponuky. Na mnohých to nie sú už len cigánske, párky či kukurica. Ponuka sa obohacuje aj o iné, zaujímavé, zdravšie či inak netradičné alternatívy. My sme si už druhý rok špeciálne posvietili na naše dva najväčšie festivaly. Pohodu máme už za sebou a tento víkend nás čaká piešťanský Grape.

Podobne ako minulý rok aj teraz si môžete pozrieť ponuku konkrétnych jedál a nápojov na festivale, na linke menucka.sk/grape. V tomto článku si niektoré z gastro stánkov aj bližšie predstavíme. O tom, ako je pestrosť a rozmanitosť gastro scény na Grape pre organizátorov dôležitá sme písali už v minuloročnom článku. Viaceré prevádzky sú už na festivale stálice a rovnako ako po minulé roky, nebudú chýbať ani tento rok, ale predstavia sa aj úplné novinky.

Obľúbené vegetariánske koncepty aj na festivale Grape

Jeden z najobľúbenejších vegetariánskych konceptov – Thali sa predstaví aj tento rok so svojou ponukou indických omáčok s ryžou a konceptom vegetariánskej a indickej kuchyne. Túto kuchyňu tu ponúkne aj stánok Goranga, kde si milovníci indických špecialít môžu pochutiť na jedlách ako sú kitrí, čatní, papadam, halva, kofta či na vegeburgroch. Všetky ich jedlá sú vegánske a pripravované na kokosovom oleji. Ľubo Blaho niekdajší manažér top reštaurácie Fou Zoo prinesie aj na Grape svoje unikátne jedlá v stánku Foodstock. Zeleninovú fašírku Falafel v špaldovej placke ako aj vychýrenú gyozu s unikátnou chuťou. Takto ju opisujú vo Foodstocku: „Chrumkavý sezam v kombinácií s jemným závojom 
hľuzovky, robia krásne garde šťavnatému pirôžku, 
ktorý je obalený v jemne sladkastej omáčke.“

Grape festival Foodstock - Gyoza
Gyoza – jedno z top jedál každého festivalu, kde sa Foodstock objaví.

Čo si dáte? Cestoviny, orientálne polievky alebo grilovaný oštiepok?

Ázijskú a taliansku kuchyňu tu opäť zastúpi aj stánok Klein Culinary a ponúkne obľúbené polievky miso, ostro kyslú, paradajkovú ako aj rezance a cestoviny na viacero spôsobov, či wakame šalát. Rovnako rezance rôznych druhov pripraví stánok Dema Gril. Čoraz obľúbenejší býva na Grape aj grilovaný oštiepok ktorý nájdete aj v stánku Milktrade.

Burgre a zapekačky môžu byť to pravé pre vás.

Zaujímavé alternatívy street foodu resp. burgrom, a síce: Halloumi burger, Pulled pork, Satay burger a tiež studenú Gazpacho polievku ponúkne stánok Salt’N’Pepa. Tradičné jedlá ako cigánsku, kebab, langoše či klobásku, doplnia tento rok v stánku Bufet Dreams aj o ich alternatívne verzie. Napríklad teľaciu cigánsku v celozrnnej žemli, špaldové langoše, vegánsky šošovicový burger či zeleninové fašírky. Úplnou novinkou na Grape bude In Tempo Snack so svojimi obľúbenými zapekačkami. Na výber budú tri druhy pečiva (brezel, ciabatta, tortilla) a 3 druhy plnky (contessa, tempo lord, gentlemen), a podávané budú s mixom listových šalátov a cherry paradajkami. Chutnou mňamkou k pivu tiež bude bryndzový a syrovo-cesnakový snack.

Grape Festival Salt´n Pepa - Satay burger
V Salt´n Pepa si opäť pripravili aj svoj unikátny kurací satay burger s arašidovou omáčkou

Aj hot dogy sa dajú pripraviť zaujímavo

Hot dog alebo párok v rožku je stále obľúbeným rýchlym jedlom Slovákov. Aj na Grape bude k dispozícii. Okrem iných stánkov ho ponúkne aj Knižkov hotdog. Takto Knižkov hotdog opísal konateľ spoločnosti Branislav Neupauer: “Pečená domáca klobáska vyrazená do baranieho črievka, ktorú ma naučil robiť môj starý otec, keď som mal 8 rokov. Čiže ju robím už 32 rokov, stále tým istým spôsobom, presne tak ako ma naučil môj starý otec. Samozrejmosťou je 100% podiel mäsa, prírodne koreniny a ručne čistený cesnak. Klobásku “CIGÁRO” údime na bukovom dreve presne tak, ako to už po stáročia robili naši predkovia v podtatranskom regióne. V roku 2013 sme za tento výrobok dostali prestížne ocenenie ZNAČKA KVALITY SK GOLD, ktoré udeľuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Takto pripravenú klobásku potom na akciách grilujeme a podávame v zapečenej, chrumkavej bagetke. A tešíme sa že stále chutí.:)”

Grape festival - Knižkov hotdog

Nápoje sú tiež veľmi dôležitou súčasťou festivalov

O pitný režim návštevníkov sa postarajú predovšetkým nápoje reklamných partnerov ktorými sú pivovar Staropramen a značka Kofola. Čo sa týka piva tu sú informácie z facebooku festivalu: “Zmien je viac. Tento rok budú špeciálne brandované Staropramen sektory, kde sa bude predávať a čapovať iba pivo, kvôli zrýchleniu obsluhy. Aby pivo nebolo teplé a nepenilo, čo bol minulý rok hlavný problém v extrémnych teplotách, bude uložené v chladiarenských kamiónoch od nášho partnera. Čapovať sa bude Staropramen 10°, Nefiltrovaná 12° a Staropramen Cool Grep(radler). Ďalej sme vytvorili s partnerom pivnú dedinku, kde sa budú čapovať zahraničné značky Hoegaarden White, Carling British Cider a ešte bude v predaji fľašková Corona, tá sa ale bude musieť vypiť iba v tejto zóne, keďže sa bude podávať v sklenenej fľaške, aby sa zachoval servírovací rituál s limetkou. Nealkoholické osvieženie prinesie Sládkova Limonáda Original, Jablko, Čierna Ríbezľa. V areáli ešte posilníme Carling British Cider predajným kontajnerom.”

Grape festival - Pijo Bio

Okrem piva a nealko nápojov od Kofoly však budú v ponuke aj iné osviežujúce drinky, limonády či vínka. Stánok Pijo Bio ponúkne svoje čerstvé 100%né biošťavy s ľadom ako aj limonády zo svojich sirupov – malina, čučoriedka, brusnica. Obľúbená značka Açaimania bude ponúkať ovocnú dreň Açaico na tigela, mraznený jogurt Mooo! a ovocné šťavy a smoothies Fruit Heaven. Nechýbať bude ani unikátny zelený Matcha čaj s výnimočnými zdraviu prospešnými účinkami. Kvalitnú kávičku si môžete dať napríklad aj v stánkoch Pán Králiček a Gorifee.

Čarovná cukrová vata, ktorú treba ochutnať

Maškrtníci a milovníci sladkého si môžu pochutiť na širokej ponuke dezertov ako aj unikátnej cukrovej vate. Stánok Magic Cotton Candy ponúkne netradičné cukrové vaty: malibu alco – s alkoholom, chilli – sladkopikantnú a tiež čiernu tajomnú Magic, ktorej zloženie je prísne utajené. :) Viac o tejto unikátnej cukrovej vate hovorí autorka Patrícia Moráviková: “Máme radi absurdnú drámu, ktorej súčasťou sú záležitosti postavené nezmyselne nádherne na hlavu. Máme radi veci z nášho pohľadu estetické, no nefunkčné, veci vzhľadom lákavé, no pre bežný život zbytočné. Z tejto našej vášne vznikol rozšafný projekt Magic Cotton Candy. Je určený presne ľudí, ktorí si ako my radi ulietavajú na trafených veciach a nehanbia sa za to. :) Myšlienka vyrábať cukrovú vatu prišla veľmi nečakane a spontánne. Keďže cukrová vata je síce klasická cukrovinka, no úprimne, neveľmi zaujímavá, rozhodli sme sa posunúť túto nudnú záležitosť na iný level. “

Grape festival - Magic cotton candy

Nájdite si váš výber jedla online u nás.

Nechce sa vám behať medzi stánkami a zisťovať, čo kde majú? Ak chcete vidieť konkrétne ponuky jednotlivých stánkov, kliknite na menucka.sk/grape. A keď budete priamo na akcii a spustíte lokalizáciu na vašom mobile, ukáž sa vám najbližšie ponuky podľa vašej aktuálnej polohy a vzdialenosti od daných prevádzok. A pokiaľ si chcete odskočiť na dobré jedlo aj mimo areálu festivalu, odporúčame vám zopár reštaurácií, ktoré sme predstavili v tomto nedávnom článku.

Prehľad ponúkaných jedál a nápojov na festivale Grape festival 2015
Prehľad ponúkaných jedál a nápojov na festivale Grape festival 2016
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie