Food Fest prvýkrát v Bratislave. Toto tu ešte nebolo!

2672
Food Fest Bratislava

Mestské streetfood festivaly nie sú pre Bratislavu neznámou. Prvýkrát do hlavného mesta zavítal aj Food Fest, ktorý organizuje Petronela Belková. Vôňa dobrého jedla a zvuk dynamickej hudby sa Hlavným námestím niesli až do večerných hodín.

Food Fest prvýkrát v Bratislave

Prvý bratislavský Food Fest sa konal v dňoch 13.-15. septembra. Milovníci dobrého jedla, odlišných kuchýň a špecifických chutí si na kvalitne pripravených špecialitách mohli pochutiť každý deň od obeda do neskorých večerných hodín. Osvedčená kvalita a rôznosť sortimentu prilákala domácich i turistov. „Ľudia sa zabávali, tancovali pod pódiom akoby boli na párty,“ atmosféru opisuje samotná zakladateľka.

Podobne to vnímal aj Štefan (26r.): „Je to tu super! Príjemné prostredie, výborné jedlo. Bolo z čoho vyberať a všetko stálo za ochutnanie.“ Martin (23r.) hovorí: „Išiel som okolo a vôňa jedla ma priviedla až sem. Nevedel som, že tento víkend má byť Food Fest. Ale neľutujem. Ochutnal som fašírky, sendviče aj hranolky a robím si chuť aj na wafle. Určite prídem aj nabudúce.“

Na otázku, prečo Food Fest zavítal do Bratislavy, nám zakladateľka Petronela Belková odpovedala takto: „Lákalo nás hlavné mesto, čo je pochopiteľné – a keďže sme rozbehli foodfesty po viacerých mestách na Slovensku, nechceli sme vynechať ani Bratislavu. Plánujeme sem prísť i v budúcnosti, uvidíme, ako sa to podarí.“ Peťku sme o koncepte Food Festu vyspovedali už v auguste. Rozhovor si môžete prečítať tu.

Na toto sme sa tešili!

Food Fest je známy tým, že na ňom nájdete podniky, ktoré poznáte i z iných streetfood festivalov. Rôzne hot-dogy, sendviče, burgre, hranolky, kebaby, slané i sladké pochúťky, ovocné šťavy, pivká aj vínka. Toto všetko sme našli v jednotlivých prevádzkach. Na bratislavskom Food Feste nechýbal ani Food Fest stánok samotnej majiteľky, v ktorom sme sa mohli osviežiť alko či nealko drinkami. Myslíme, že každý, i ten najväčší fajnšmeker si tu mohol prísť na svoje.

Počas celého Food Festu bol pre návštevníkov pripravený zaujímavý sprievodný program. Atmosféru dotváral DJ i moderátor. V sobotu sa účastníci mohli zapojiť do zaujímavých súťaží, pričom výherca dostal jedlo zadarmo podľa jeho výberu v akomkoľvek stánku. Ľudia si túto aktivitu pochvaľovali a do súťaží sa zapájali.

Kedy bude ďalší?

Ak ste Food Fest v Bratislave zmeškali, alebo ste o ňom nepočuli, nezúfajte. Už v októbri sa konajú ďalšie dva! Prvý sa koná už čoskoro, a to od 04.10.-06.10.2019 v Trnave, druhý od 18.10.-20.10.2019 v Trenčíne. Dobrú chuť!

Fotoreport z Food Fest Bratislava

Pozrite si viac z atmosféry a ponuky Food Fest Bratislava v našej fotogalérii. Nájdete tam napríklad aj tieto zúčastnené značky a street foody:

Wowffle
Bramm
NYC Corner
Zemiaky z pahreby
Fašírkovo
King’s Beef – barbecue & burger
Papkáč
Barskde
Loco Burgers & Sandwiches
Zakázané ovocie

Foto: Rudo Sladkovský

Foto: Rudo Sladkovský

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie