Food 2.0 prináša do Bratislavy novú formu zdravých obedov

6576
Menučka magazín - Food 2.0. zdravý fast food

Pred časom som sa osobne stretla s jedným zo zakladateľov zdravého fast foodu Food 2.0 Vladom Kohútom. Veľmi oduševnene a s nadšením mi o svojej prevádzke rozprával. Ako vznikli, čím sa inšpirovali, že chceli vytvoriť zdravú alternatívu rýchlych fast foodov a že nemá rád slovo menučko. :) Nerobia tu totiž klasické obedové menučka. Jeho koncept ma veľmi zaujal a samozrejme som to tu chcela ochutnať. Svoju nedávnu návštevu Food 2.0. na Železničiarskej ulici vám skúsim priblížiť v tomto článku a predstaviť tento nevšedný gastronomický počin.

Väčšinou sa snažím vyhnúť exponovaným obedovým časom, kedy sú reštiky preplnené obeduchtivými ľuďmi. Tentokrát mi to ale vyšlo tak, že som prišla niečo po 11,30, kedy práve začína obedový ošiaľ. Znamenalo to, že som si chvíľku postála v rade, keďže Food 2.0 funguje ako samoobslužný koncept. Vlastne nie úplne samoobslužný. Objednávku síce spravíte pri pulte ale následne vám jedlo prinesú a aj odnesú, takže je to taká polovičná samoobsluha.

Interiér je veľmi príjemný a jednoduchý. Keďže mám malé deti, hneď ma zaujal aj malý detský kútik, ktorý ale úplne postačuje. Hoci teraz na obed by sa tam možno viac hodilo, využiť ten priestor napríklad na nejaký stand by stolík navyše, kde by sa mohli hostia najesť, keďže kapacita je tu trošku obmedzená a deti tu v čase mojej návštevy neboli. Ale zase ak sem prídete s deťmi, je super, že o zábavu budú mať postarané.

V menšom priestore prevádzky sa našlo miesto aj na takýto krásny detský kútik

Na tabuli na bočnej stene tu nájdete vypísanú kompletnú ponuku jedál a nápojov, z ktorých je možné si vyberať. Okrem bežnej ponuky aj špeciálne letné jedlá a tiež detské menu, špeciálne navrhnuté v spolupráci s organizáciou “čo jedia zdravé deti”. Tabuľa bola popísaná dosť obsiahlo, čo znamená, že sa tu ponúka celkom široká ponuka čerstvých jedál. Medzi nimi aj raňajky, sendviče, samozrejme polievky, šaláty, ale aj mäso, zaujímavé prílohy a tradičné aj netradičné dezerty. Jedlá si môžete nakombinovať podľa vašej chuti a personál vám rád pomôže s výberom a odporučí vhodné kombinácie. Medzi nápojmi dominujú freshe a smoothies.

Aktuálnu ponuku jedál nájdete vypísanú na veľkej tabuli pri pulte
A na opačnej strane aj letné a detské menu

Po tom, čo som sa dostala na rad, nadiktovala som sympatickému predávajúcemu svoju objednávku a zaplatila. Dostala som kartičku s číslom a pokyn, že si môžem vziať príbor a počkať, kým mi jedlo donesú. Keďže boli všetky stoly obsadené, postavila som sa do strednej časti vedľa detského kútika a čakala som. Takto sa postupne vedľa mňa nazbierali aj ďalší ľudia. Bolo to trošku zvláštne, pozerať na ostatných ako jedia a v duchu ich poháňať nech jedia rýchlejšie, aby sme si my mohli konečne sadnúť. :) Ale chápem, že bol akurát ten “najhorší čas”, verím že mimo obedov je to tu úplne v pohodičke.

Po chvíľke mi prišla polievka, tak som si prisadla k jednému stolu, kde sa uvoľnila jedna stolička. Sedela som síce s cudzími ľuďmi, ale nevadilo mi to. Spomedzi polievok som si vybrala mrkvovú krémovú so slnečnicovými semiačkami a olivovým olejom. Bola chutná, aj keď sa mi zdala trošku málo slaná. Mohla som si ju dosoliť ale soľ na stole chýbala a nechcelo sa mi to nejako špeciálne riešiť. Pri mojej predošlej návšteve som tu ochutnala aj kokosovú polievku s krevetami. Tá bola chuťovo vynikajúca aj keď na môj vkus dosť pikantná hoci v menu bolo napísané, že je “jemne pikantná”.

Mrkvová krémová polievka so slnečnicovými semiačkami a olivovým olejom

Ako druhé jedlo som ochutnala svieži šalát s bulgurom, lososom a zeleninou. Ponuka šalátov je tu ozaj pestrá a zďaleka to nie sú len tie klasické zeleninové šaláty. Nájdete tu aj také suroviny, ktoré sa bežne v reštauráciách nepodávajú. Aktuálnu ponuku zrejme nájdete vždy vypísanú na tabuli priamo v reštaurácii, nakoľko sa mierne líšila od informácií na webe. Ale výber je tu dosť bohatý, tak si určite vyberiete.

Bulgur šalát s lososom a zeleninou

Z nápojov som si vybrala malé tropical smoothie. Mimochodom, takmer všetky jedlá tu majú v dvoch veľkostiach – malé a veľké. Týka sa to okrem nápojov aj polievok, sendvičov či šalátov. Menej hladnému resp.  objemovo menej náročnému zákazníkovi tak bude stačiť aj menšia porcia.

Malý tropical smoothie

A keďže som chcela toho ochutnať viac, vyskúšala som ešte sendvič s hovädzím mäsom, ktorý som si nechala zabaliť, aby som si ho dala neskôr. Bol výborný. Úctyhodné je aj používanie ekologických kompostovateľných obalov – aj na jedlo a nápoje. Priamo na kelímku nápoja nájdete informáciu, že nie je vyrobený z plastu, ale z rastlinných materiálov. Za toto klobúk dole, určite by sa tu mohli inšpirovať aj ďalšie prevádzky.

Hovädzí špeciál s malým šalátom – chlieb, hovädzie, kyslá kapusta, cheddar, dijonský dressing

Všimla som si tiež, že viacerí hostia si nechávali jedlo zabaliť a dobrou správou je, že v blízkom čase sa tu plánuje spojazdniť aj donáška. Keď budete v blízkosti – v okolí bratislavskej hlavnej stanice a Šancovej ulice, určite sa zastavte a ochutnajte aj vy. Pozitívne je tiež, že celá ponuka platí od siedmej hodiny rána až do šiestej večer, takže na zdravé a chutné jedlo sem možno prísť aj inokedy ako počas obeda.

Celkovo by som zhodnotila Food 2.0 ako výbornú alternatívu ku klasickým resp. zaužívaným obedom a tiež ako dobrý tip, keď sa kedykoľvek počas dňa potrebujete kvalitne a rýchlo najesť.

Poznáte aj vy Food 2.0? Ako vám tu chutilo? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti v komentároch k článku.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie