Druhý ročník Festivalu vôní, chutí a zážitkov ARÓMA prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie.

2030
Aroma festival Trencin 2019

 Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. – 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín – pri Dome armády (Posádkový klub). Na podujatí plnom vôní a chutí sa zúčastnia viac ako tri desiatky predajcov, a to každý deň v čase od 10,00 h do 20,00 h. Okrem predajcov káv, čajov, čokolád, vín, pív a ďalších nápojov festival doplní aj street food zóna a bohatý sprievodný program. 

Počas oboch dní sa návštevníkom odprezentujú predajcovia výberových káv, profesionálnych kávovarov, exotických, ale i domácich čajov, kvalitných čokolád a praliniek, vín, remeselné pivovary, sirupy, limonády a tento rok aj špecialita – pivný džem. 

V street food zóne nebudú chýbať obľúbené hot dogy, burgre a barbecue, neobyčajne chutné hranolky a kanadské národné jedlo poutine, slané i sladké podpecníky, donuty či palacinky. 

Tento rok nás poteší svojou návštevou aj indická reštaurácia z Bratislavy, kde si budú môcť zakúpiť návštevníci festivalu aj originálne indické koreniny. 

V piatok čaká zanietených baristov Latte Art Show v podaní Academy of Coffee, kde si súťažiaci zmerajú sily vo svojich baristických zručnostiach. Každý zo zúčastnených získa žreb, s ktorým sa zapojí do budúcoročného žrebovania o stáž na kávovníkovej plantáži v Brazílii. 

V rámci kuchárskych šou počas oboch dní sa predstaví Michal Škorec, ktorý si už šesť rokov drží ocenenie TREND Top šéfkuchár (2014 – 2019). Na griloch Kamado JOE návštevníkom ukážu svoje kuchárske umenie Rastislav “Johny” Krcho a Ivan Rusina. Jedlá Rasťa Krcha sú vždy zážitkom, počas Majstrovstiev sveta 2019 v ľadovom hokeji pripravil catering pre hokejistov a viedol aj tím kuchárov na najväčšom filmovom cateringu. Ivan Rusina bol hviezdou televíznej šou Masterchef, v súčasnosti má svoju školu varenia a poskytuje kurzy zdravej výživy. 

Okrem ukážok varenia návštevníci zažijú na festivale Aróma aj ochutnávky, prezentácie a prednášky. Trenčín opäť navštívi Čajovňa dobrých ľudí, pripravený bude kútik pre deti, súťaže a hudobné vystúpenie. Tento rok môžu návštevníci festivalu vyhrať prenosný a kompaktný gril Kamado JOE Junior v hodnote 690 €. 

Podujatie je vhodné pre širokú verejnosť, ktorá má rada chutné jedlo a nápoje, pre študentov akadémií obchodu a služieb, ale aj pre odborníkov pracujúcich v odvetví gastronómie, barov, či kaviarní, ktorí tu môžu nadviazať nové spolupráce. 

Vstup je voľný, príďte to zažiť, ovoňať a ochutnať! 

Viac informácií: www.aromafestival.sk a https://www.facebook.com/festival.AROMA/ 

Organizátor: eventová agentúra PROMOLINE 

Projekt podporili: Trenčiansky samosprávny kraj, mesto Trenčín, spoločnosť ZEPELIN, HouseGarden.sk, Fitshaker.sk 

Mediálni partneri: Menučka.sk, Gastromenu.sk, Rádio MUZIKA, WebNoviny 

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie