Doprajte vašim očiam dávku slasti: Nadupané instagramové profily plné jedla #1

2173

S fenoménom sociálnych sietí prišiel aj fenomén fotenia si jedla. Najmä na Instagrame môžeme nájsť profily zamerané na krásne nastajlované fotky jedla, ktoré majú stovky tisíc fanúšikov.

Povedzme si úprimne, prezerať si obrázky pekných pokrmov je ako balzam na dušu. Či už ide o farebné koláčiky, poriadne šťavnaté hamburgery alebo pizzu na všetky možné spôsoby, vždy to v nás vyvoláva pocit radosti a chuť sa do fotky rovno zahryznúť. Práve hashtagy #food, #instafood, #foodporn a #yummy patria medzi TOP 100 najvyhľadávanejších kľúčových výrazov na Instagrame.

I keď účtov s prekrásnymi fotkami jedla je množstvo, vybrali sme pre vás niekoľko našich obľúbených. Tak sa poďte pokochať a nabrať inšpiráciu.

#bestfood_aroundtheworld

Účet spravuje dvojica, ktorá síce nefotí všetky pridané obrázky, ale zdieľa fotky, ktoré im pošlú milovníci dobrého jedla z celého sveta. Väčšina pokrmov sú poriadne kalorické bomby, no nám to určite nevadí!

#foodminimalist

Mladá kočka Lucia pridáva nielen fotky, ale rovno k nim pripíše aj recept. Jej cieľom je ukázať ľuďom, že varenie nie je zas až také zložité a aj z mála ingrediencií sa dá za krátky čas pripraviť pastva nielen pre oči, ale aj pre žalúdok.

#cococakeland

Veselé tortičky s milými motívmi vyrába Lyndsay, ktorá je nielen cukrárka, ale aj fotografka a miluje písanie. Všetko skĺbila v jedno a vytvorila úspešný instagramový profil, kde má už teraz viac ako 100-tisíc fanúšikov.

#thehungrygentleman

S extrémne podareným nápadom prišiel mladý Newyorčan, ktorý je fanatikom nielen dobrého jedla, ale aj topánok. Na svoj profil pridáva fotky skôr fastfoodových jedál, pričom vždy do fotky vloží popis toho, čo sa práve chystá zjesť. Samozrejme, nezabudne na označenie aj svojich topánok, ktoré sú vždy iné.

#panaceas_pantry

Mladá blogerka začala len tak sama pre seba spisovať vegetariánske a vegánske recepty. Následne si jedlo začala aj fotiť a z jej koníčka sa stal úspešný instagramový profil plný receptov, ktoré potešia milovníkov zdravého stravovania.

#chef_from_thewoods

Na záver sme vybrali slovenský profil, ktorý je veľmi špecifický. Ľubomír začal pridávať fotky fantasticky vyzerajúcich jedál, ktoré sú varené výhradne na kempingovom ohni. Doslova umenie, čo poviete?

V tomto článku sme vám predstavili našich prvých šesť obľúbených instagramových účtov, ktoré prekypujú fantasticky vyzerajúcim jedlom. Tie ďalšie si predstavíme v pokračovaní. Môžete nás inšpirovať aj vy – máte tiež obľúbené účty, ktoré radi sledujete? Napíšte nám vaše tipy do komentára!

Fotky: Instagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie