Predĺžený víkend plný tých najlepších kulinárskych dobrôt od tých najúspešnejších a najuznávanejších. Ochutnávky tých najlepších reštaurácií a prezentácie TOP šéfkuchárov. Už tento piatok na novom mieste – v krásnom prostredí Sadu Janka Kráľa. Po niekoľkých rokoch v Medickej záhrade a neskôr na dostihovej dráhe sa tak opäť vracia festival na pravý breh Dunaja. Vstup na Gurmán Fest Bratislava je opäť voľný, za degustácie sa bude platiť novým spôsobom dobíjateľných kariet, opäť bude bohatý sprievodný program a predstaví sa množstvo vychýrených reštaurácií. Ktoré to sú a čo presne Vás na festivale čaká? Máme pre Vás všetky informácie na jednom mieste.

Gurmán Fest Bratislava prestrel 23.-25. júna v Sade Janka Kráľa

Ste vegán, vegetarián, streetfoodista, priaznivec  fine dinningu, odborník na kvalitné farmárske výrobky, chutí vám ázijská kuchyňa, francúzske palacinky, či maďarsko-česko-slovenský trdelník? Cez víkend nevarte. Prestreli pre vás v Sade Janka Kráľa. 

Chuťovky v roku 2017

„Gurmán Fest Bratislava je pre všetkých, ktorí majú radi pôžitok z jedla, nápojov, dbajú na kvalitné suroviny, chcú sa o gurmánstve dozvedieť viac. Iní prichádzajú, aby osobnosti gastronómie, ktoré poznajú z médií stretli na jednom mieste a naživo ich uvideli pripravovať jedlo, alebo si zobrali autogram, či spravili s nimi fotografiu.“ hovorí riaditeľ festivalu Rado Nackin.  Najbližší víkend teda nevarte! Deviaty ročník Gurmán Fest Bratislava vrcholí s prípravami a prestiera tento rok v Sade Janka Kráľa v Petržalke.

Gurmán Fest Bratislava 2017

Návštevníkov Gurmán Fest Bratislava aj tento rok čaká stabilný a osvedčený program, ale môžu sa tešiť aj na špeciálne chuťovky. Viac nájdete na www.gurmanfestbratislava.sk, alebo na https://www.facebook.com/GurmanFestBratislava/. Festival je otvorený v piatok od 14.00 – 22.00 hodiny, v sobotu od 12.00 do 22.00 hodiny a v nedeľu od 11.00 do 20.00 hodiny.

Na hlavnom pódiu hlavné vidličkové hviezdy 

Varenia na živo ponúka hlavné pódium, kde sa počas troch dní predstaví slovenská „vidličková“ špička – kuchári ocenení Zlatými vidličkami pre najlepších podľa gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Ochutnáte tak z umenia Braňa Križana, Igora Čehyho, Tomáša Zapletala, Michala Škorca, Petra Jurča, Mariána Fila, Michala Konráda, Jozefa Masaroviča a Mária Žužiča. Priamo pred divákmi navaria aj známi “televízni” kuchári Dávid Jurásek, Martin Korbelič, Zoltán Baláž a Martin Záhumenský. V sobotu sa predstaví Kazuhito Kawahira – japonský šéfkuchár a osobný kuchár J. E. p. Juna Shimmiho, veľvyslanca Japonska v SR. Šéfkuchári vám predstavia nové trendy vo varení, ako používať a kombinovať rôzne chute a koreniny z celého sveta.

Gurmán Fest Bratislava 2017

Škola varenia, svet nápojov a Restaurant Parade 

K najlepším sa môžu prísť návštevníci festivalu učiť variť. Reštaurácie vo svojich stánkoch ponúknu degustačné porcie toho najlepšieho, s čím sa vedia pochváliť. Vo Svete nápojov predegustujete a správne si načapujete pivo so sládkom Karolom France, spoznáte afrodiziakum v bublinkách sektu, nájdete pravdu vo víne s odborníkmi z Asociácie someliérov Slovenskej republiky. Medzi delikatesami nájdete aj víťazku súťaže Master Chef Martinu Grňovú, ktorá vás presvedčí, že pečie s láskou. Všetky produkty vznikajú z vybraných surovín a podľa mojich originálnych receptúr

Svoje Gurmánikovo majú aj deti  

Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.

Gurmán Fest Bratislava 2017

Hudobné dobroty

Tohtoročný Gurmán festival ponúkne skutočné hudobné dobroty zo všetkých žánrov. Hrať vám v piatok bude Roman Vamoš, v sobotu ako súčasť „Urban Art festivalu „ vystúpia na hlavnom pódiu skupiny Medd, Genius Locci, LePayaco, Puding pani Elvisovej a v nedeľu Slovak Blues Singer 2010-2014 Zuzana Suchánková.

Nový spôsob platby

Gurmáni tento rok zažijú aj nový spôsob platby za delikatesy Gurmán festu. Klasické Gurmán šeky nahradí nový platobný systém bližší 21. storočiu. Návštevníci budú platiť pomocou platobnej Gurmán karty. Na tú si budú môcť nabiť ľubovoľný objem eur a ňou platiť v stánkoch reštaurácií a u predajcov počas Gurmán festu.

VYSTAVOVATELIA NA FESTIVALE GURMÁN FEST BRATISLAVA 2017

Festivalové reštaurácie

  • FOU ZOO
  • UFO watch .taste.groove
  • Villa Rosa
  • Reštaurácia Cubes
  • Au Café restaurant
  • BistrOne
  • Rudolfínum
  • DIVA pri Synagóge
  • BarsKde
  • Ches Amélie
  • Simply fresh – reštaurácia
  • Kaštieľ Mojmírovce
  • Ashoka
  • MAKAN – Indonézska reštaurácia
  • The Oak Tree
  • Ministerstvo pohody, Bratislava
  • The CUT bistro
  • Senator Banquets
  • Zlatý Bažant – grilujme k pivu
  • Slovenský zväz kuchárov a cukrárov

Nápoje

  • Chateau Topoľčianky
  • Aperol
  • Zlatý Bažant – pivo a cider
  • Wineloversclub.sk
  • FATRA – minerálna voda
  • GUSTOS MARKET
  • Pálinkás
  • Vinárstvo Dubovský Grančič
  • Vínko KLIMKO Modra
  • SZICSEK Pálinkas
  • Jahodové víno
  • Malík a syn – vinárstvo
  • Ginger Mánia – zázvorové pivo
  • Wine expert

Delikatesy

  • Tradiční trdelník
  • Cacaotica
  • Erbia Perníky
  • Ebenica – gurmánska káva
  • ILLUI – Cacaotica, Pezinok
  • St. Marcus trade – sušené mäso
  • Gabriela Čechovičová – Mak z Jarnej, Cífer
  • GUSTOS Market
  • ZEUS
  • URBAN CONCEPTS
  • Gazdovia
  • Steak do vrecka
  • RAJO – Lactose free delikatesy a jedlá
  • WEBER grily
  • Davídkovo korenie
  • Mandlove
  • WooDish
  • Weber grily
  • Sola Swizerland
  • Pappa Mia
  • Belgické wafle

Šéfkuchári

  • Michal Konrád
  • Marián Filo
  • Branislav Križan
  • Martin Záhumenský
  • Igor Čehy
  • Martin Korbelič
  • Tomáš Zapletal
  • Michal Škorec
  • Zoltán Baláž

PROGRAM FESTIVALU GURMÁN FEST BRATISLAVA 2017

PIATOK 23.6.2017 od  14:00 – 22:00

Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)

16:00 – 16:30 – Tomáš Šajgal – Fou Zoo somelier, Namiešajme si dobrú náladu

17:00 – 17:30 – Branislav Križan – Hotel Matyšák 1 Vidlička, Kapitán slovenského národného tímu

18:00 – 18:30 – David Jurásek – Davídkovo koření, Známy šéfkuchár zo Slovenskej televízie z programu Vojna kuchárov

19:00 – 19:30 – Villa Rosa – Villa Rosa Dunajská Streda – 1 Vidlička, Žitnoostrovná kuchyňa – domáca a zdravá

Svet nápojov 

Degustácie a workshopy na tému nápoje. Pivo , víno , sekt a ich miesto v modernej gastronómii. V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko a Asociáciou somelierov Slovenskej republiky je pre vás pripravený bohatý 3 dňový program.

Každý deň budete môcť sledovať a degustovať : 

Zlatý Bažant, jeho história a ako sa pivo vyrába. Tématické kvízy s videoprojekciou spojené so súťažami o hodnotné ceny

Karol France – sládok pivovaru Zlatý Bažant Zlatý Bažant ´73 „ Umenie čapovať- ” navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie”.

Tomáš Vyšváder – Somelier roka 2007 – CiderStassen – čo je to cider a ako sa servíruje

16:30 – Umenie čapovať

17:30 CiderStassen

18:30 – Umenie čapovať

19:30 CiderStassen

Hudobné dobroty

20:00 – 22:00Roman Vámoš – s kapelou 

– známy slovenský folkový spevák a gitarista zo skupiny Salamander

– hudobné vystúpenie v rytmoch svetových a domácich hitov

Detský stan

Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.

14:00 – 18:00 –  súťaže o gurmánske pečiatky a poradenstvo Krvinky Malvínky

14:00 – Gurmánkovo – varíme s deťmi

15:00 – Šikovníci  – zručné dielne

17:00 – Namaľuj si svoju dobrotu
SOBOTA 24.6.2017 od  12:00 – 22:00

Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)

13:00 – 13:30 – Zoltán Baláž – CUBES reštaurácia , Hotel Aston

14:00 – 14:30 – Michal Škorec – Diva pri Synagóge Trenčín, Nevšedné chute Slovenska

16:00 – 16:30 – Kazuhito Kawahira – japonský šéfkuchár, osobný kuchár J. E. p. Juna Shimmiho, veľvyslanca Japonska v SR.

18:00 – 18:30 – Michal Konrád – Fou Zoo 3 Vidličky, Najlepší kuchár na Slovensku 2015 a 2016, Nové trendy varenia vo svete

Svet nápojov 

Degustácie a workshopy na tému nápoje. Pivo , víno , sekt a ich miesto v modernej gastronómii. V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko a Asociáciou somelierov Slovenskej republiky je pre vás pripravený bohatý 3 dňový program.

Každý deň budete môcť sledovať a degustovať : 

Zlatý Bažant, jeho história a ako sa pivo vyrába. Tématické kvízy s videoprojekciou spojené so súťažami o hodnotné ceny

Karol France – sládok pivovaru Zlatý Bažant Zlatý Bažant ´73 „ Umenie čapovať- ” navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie”.

Tomáš Vyšváder – Somelier roka 2007 – CiderStassen – čo je to cider a ako sa servíruje

14:30 – Umenie čapovať

15:30 CiderStassen

16:30 – Umenie čapovať

18:30 CiderStassen

Hudobné dobroty

ako súčasť „Urban Art festival„ vystúpia na hl.pódiu

15:00 – 15:45Medd

17:00 – 17:45Genius Locci

19:00 – 19:45LePayaco

21:00 – 21:45Puding pani Elvisove

Detský stan

Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.

12:00 – 18:00 –  súťaže o gurmánske pečiatky a poradenstvo Krvinky Malvínky

13:00 – Gurmánkovo – varíme s deťmi

15:00 – Šikovníci  – zručné dielne

17:00 – Namaľuj si svoju dobrotu
NEDEĽA 25.6.2017 od  11:00 – 20:00

Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)

12:00 – 12:30 – Martina Grňová – viťazka MasteChef, upečie niečo „Mandlove“

14:00 – 14:30 – Marián Filo – Chateau Čereňany, 2 Vidličky , Kuchár roka 2011 a 2012

15:00 – 15:30 – Martin Záhumenský – známy porotca z MasterChefa, Toskánsko na tanieri

17:00 – 17:30 – Jozef Masarovič – UFO watch.taste.groove. 2 Vidličky

18:00 – 18:30 – Mário Žužič – šéfkuchár reštaurácie Au Café

Svet nápojov 

Degustácie a workshopy na tému nápoje. Pivo , víno , sekt a ich miesto v modernej gastronómii. V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko a Asociáciou somelierov Slovenskej republiky je pre vás pripravený bohatý 3 dňový program.

Každý deň budete môcť sledovať a degustovať : 

Zlatý Bažant, jeho história a ako sa pivo vyrába. Tématické kvízy s videoprojekciou spojené so súťažami o hodnotné ceny

Karol France – sládok pivovaru Zlatý Bažant Zlatý Bažant ´73 „ Umenie čapovať- ” navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie”.

Tomáš Vyšváder – Somelier roka 2007 – CiderStassen – čo je to cider a ako sa servíruje

13:30 – Umenie čapovať

14:30 Umenie čapovať

15:30 – Umenie čapovať

17:30 Umenie čapovať

Hudobné dobroty

12:00 – 12:4516:00 – 16:45vystúpenie Zuzany Suchánkovej – Slovak Blues Singer 2010-2014

– je speváčka, gitaristka,autorka piesní a textov, ktorá patrí k absolútnej špičke na slovenskej hudobnej scéne. Svojim poslucháčom a fanúšikom ponúka kvalitnú, energickú, emotívnu, úprimnú a nefalšovanú muziku určenú najmä pre vnímavé publikum. V jej repertoári nájdete prvky zo žánrov blues, jazz, pop, či folk.

Detský stan

Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.

12:00 – 18:00 –  súťaže o gurmánske pečiatky a poradenstvo Krvinky Malvínky

13:00 – Gurmánkovo – varíme s deťmi

15:00 – Šikovníci  – zručné dielne

17:00 – Namaľuj si svoju dobrotu

Pozrite si video predstavenie našej novej mobilnej aplikácie :)

Vložiť komentár