Predĺžený víkend plný tých najlepších kulinárskych dobrôt od tých najúspešnejších a najuznávanejších. Ochutnávky tých najlepších reštaurácií a prezentácie TOP šéfkuchárov. Už tento piatok na novom mieste – v krásnom prostredí Sadu Janka Kráľa. Po niekoľkých rokoch v Medickej záhrade a neskôr na dostihovej dráhe sa tak opäť vracia festival na pravý breh Dunaja. Vstup na Gurmán Fest Bratislava je opäť voľný, za degustácie sa bude platiť novým spôsobom dobíjateľných kariet, opäť bude bohatý sprievodný program a predstaví sa množstvo vychýrených reštaurácií. Ktoré to sú a čo presne Vás na festivale čaká? Máme pre Vás všetky informácie na jednom mieste.
Gurmán Fest Bratislava prestrel 23.-25. júna v Sade Janka Kráľa
Ste vegán, vegetarián, streetfoodista, priaznivec fine dinningu, odborník na kvalitné farmárske výrobky, chutí vám ázijská kuchyňa, francúzske palacinky, či maďarsko-česko-slovenský trdelník? Cez víkend nevarte. Prestreli pre vás v Sade Janka Kráľa.
Chuťovky v roku 2017
„Gurmán Fest Bratislava je pre všetkých, ktorí majú radi pôžitok z jedla, nápojov, dbajú na kvalitné suroviny, chcú sa o gurmánstve dozvedieť viac. Iní prichádzajú, aby osobnosti gastronómie, ktoré poznajú z médií stretli na jednom mieste a naživo ich uvideli pripravovať jedlo, alebo si zobrali autogram, či spravili s nimi fotografiu.“ hovorí riaditeľ festivalu Rado Nackin. Najbližší víkend teda nevarte! Deviaty ročník Gurmán Fest Bratislava vrcholí s prípravami a prestiera tento rok v Sade Janka Kráľa v Petržalke.
Návštevníkov Gurmán Fest Bratislava aj tento rok čaká stabilný a osvedčený program, ale môžu sa tešiť aj na špeciálne chuťovky. Viac nájdete na www.gurmanfestbratislava.sk, alebo na https://www.facebook.com/GurmanFestBratislava/. Festival je otvorený v piatok od 14.00 – 22.00 hodiny, v sobotu od 12.00 do 22.00 hodiny a v nedeľu od 11.00 do 20.00 hodiny.
Na hlavnom pódiu hlavné vidličkové hviezdy
Varenia na živo ponúka hlavné pódium, kde sa počas troch dní predstaví slovenská „vidličková“ špička – kuchári ocenení Zlatými vidličkami pre najlepších podľa gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Ochutnáte tak z umenia Braňa Križana, Igora Čehyho, Tomáša Zapletala, Michala Škorca, Petra Jurča, Mariána Fila, Michala Konráda, Jozefa Masaroviča a Mária Žužiča. Priamo pred divákmi navaria aj známi “televízni” kuchári Dávid Jurásek, Martin Korbelič, Zoltán Baláž a Martin Záhumenský. V sobotu sa predstaví Kazuhito Kawahira – japonský šéfkuchár a osobný kuchár J. E. p. Juna Shimmiho, veľvyslanca Japonska v SR. Šéfkuchári vám predstavia nové trendy vo varení, ako používať a kombinovať rôzne chute a koreniny z celého sveta.
Škola varenia, svet nápojov a Restaurant Parade
K najlepším sa môžu prísť návštevníci festivalu učiť variť. Reštaurácie vo svojich stánkoch ponúknu degustačné porcie toho najlepšieho, s čím sa vedia pochváliť. Vo Svete nápojov predegustujete a správne si načapujete pivo so sládkom Karolom France, spoznáte afrodiziakum v bublinkách sektu, nájdete pravdu vo víne s odborníkmi z Asociácie someliérov Slovenskej republiky. Medzi delikatesami nájdete aj víťazku súťaže Master Chef Martinu Grňovú, ktorá vás presvedčí, že pečie s láskou. Všetky produkty vznikajú z vybraných surovín a podľa mojich originálnych receptúr
Svoje Gurmánikovo majú aj deti
Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.
Hudobné dobroty
Tohtoročný Gurmán festival ponúkne skutočné hudobné dobroty zo všetkých žánrov. Hrať vám v piatok bude Roman Vamoš, v sobotu ako súčasť „Urban Art festivalu „ vystúpia na hlavnom pódiu skupiny Medd, Genius Locci, LePayaco, Puding pani Elvisovej a v nedeľu Slovak Blues Singer 2010-2014 Zuzana Suchánková.
Nový spôsob platby
Gurmáni tento rok zažijú aj nový spôsob platby za delikatesy Gurmán festu. Klasické Gurmán šeky nahradí nový platobný systém bližší 21. storočiu. Návštevníci budú platiť pomocou platobnej Gurmán karty. Na tú si budú môcť nabiť ľubovoľný objem eur a ňou platiť v stánkoch reštaurácií a u predajcov počas Gurmán festu.
VYSTAVOVATELIA NA FESTIVALE GURMÁN FEST BRATISLAVA 2017
Festivalové reštaurácie
- FOU ZOO
- UFO watch .taste.groove
- Villa Rosa
- Reštaurácia Cubes
- Au Café restaurant
- BistrOne
- Rudolfínum
- DIVA pri Synagóge
- BarsKde
- Ches Amélie
- Simply fresh – reštaurácia
- Kaštieľ Mojmírovce
- Ashoka
- MAKAN – Indonézska reštaurácia
- The Oak Tree
- Ministerstvo pohody, Bratislava
- The CUT bistro
- Senator Banquets
- Zlatý Bažant – grilujme k pivu
- Slovenský zväz kuchárov a cukrárov
Nápoje
- Chateau Topoľčianky
- Aperol
- Zlatý Bažant – pivo a cider
- Wineloversclub.sk
- FATRA – minerálna voda
- GUSTOS MARKET
- Pálinkás
- Vinárstvo Dubovský Grančič
- Vínko KLIMKO Modra
- SZICSEK Pálinkas
- Jahodové víno
- Malík a syn – vinárstvo
- Ginger Mánia – zázvorové pivo
- Wine expert
Delikatesy
- Tradiční trdelník
- Cacaotica
- Erbia Perníky
- Ebenica – gurmánska káva
- ILLUI – Cacaotica, Pezinok
- St. Marcus trade – sušené mäso
- Gabriela Čechovičová – Mak z Jarnej, Cífer
- GUSTOS Market
- ZEUS
- URBAN CONCEPTS
- Gazdovia
- Steak do vrecka
- RAJO – Lactose free delikatesy a jedlá
- WEBER grily
- Davídkovo korenie
- Mandlove
- WooDish
- Weber grily
- Sola Swizerland
- Pappa Mia
- Belgické wafle
Šéfkuchári
- Michal Konrád
- Marián Filo
- Branislav Križan
- Martin Záhumenský
- Igor Čehy
- Martin Korbelič
- Tomáš Zapletal
- Michal Škorec
- Zoltán Baláž
PROGRAM FESTIVALU GURMÁN FEST BRATISLAVA 2017
PIATOK 23.6.2017 od 14:00 – 22:00
Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)
16:00 – 16:30 – Tomáš Šajgal – Fou Zoo somelier, Namiešajme si dobrú náladu
17:00 – 17:30 – Branislav Križan – Hotel Matyšák 1 Vidlička, Kapitán slovenského národného tímu
18:00 – 18:30 – David Jurásek – Davídkovo koření, Známy šéfkuchár zo Slovenskej televízie z programu Vojna kuchárov
19:00 – 19:30 – Villa Rosa – Villa Rosa Dunajská Streda – 1 Vidlička, Žitnoostrovná kuchyňa – domáca a zdravá
Svet nápojov
Degustácie a workshopy na tému nápoje. Pivo , víno , sekt a ich miesto v modernej gastronómii. V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko a Asociáciou somelierov Slovenskej republiky je pre vás pripravený bohatý 3 dňový program.
Každý deň budete môcť sledovať a degustovať :
Zlatý Bažant, jeho história a ako sa pivo vyrába. Tématické kvízy s videoprojekciou spojené so súťažami o hodnotné ceny
Karol France – sládok pivovaru Zlatý Bažant Zlatý Bažant ´73 „ Umenie čapovať- ” navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie”.
Tomáš Vyšváder – Somelier roka 2007 – CiderStassen – čo je to cider a ako sa servíruje
16:30 – Umenie čapovať
17:30 – CiderStassen
18:30 – Umenie čapovať
19:30 – CiderStassen
Hudobné dobroty
20:00 – 22:00 – Roman Vámoš – s kapelou
– známy slovenský folkový spevák a gitarista zo skupiny Salamander
– hudobné vystúpenie v rytmoch svetových a domácich hitov
Detský stan
Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.
14:00 – 18:00 – súťaže o gurmánske pečiatky a poradenstvo Krvinky Malvínky
14:00 – Gurmánkovo – varíme s deťmi
15:00 – Šikovníci – zručné dielne
17:00 – Namaľuj si svoju dobrotu
SOBOTA 24.6.2017 od 12:00 – 22:00
Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)
13:00 – 13:30 – Zoltán Baláž – CUBES reštaurácia , Hotel Aston
14:00 – 14:30 – Michal Škorec – Diva pri Synagóge Trenčín, Nevšedné chute Slovenska
16:00 – 16:30 – Kazuhito Kawahira – japonský šéfkuchár, osobný kuchár J. E. p. Juna Shimmiho, veľvyslanca Japonska v SR.
18:00 – 18:30 – Michal Konrád – Fou Zoo 3 Vidličky, Najlepší kuchár na Slovensku 2015 a 2016, Nové trendy varenia vo svete
Svet nápojov
Degustácie a workshopy na tému nápoje. Pivo , víno , sekt a ich miesto v modernej gastronómii. V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko a Asociáciou somelierov Slovenskej republiky je pre vás pripravený bohatý 3 dňový program.
Každý deň budete môcť sledovať a degustovať :
Zlatý Bažant, jeho história a ako sa pivo vyrába. Tématické kvízy s videoprojekciou spojené so súťažami o hodnotné ceny
Karol France – sládok pivovaru Zlatý Bažant Zlatý Bažant ´73 „ Umenie čapovať- ” navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie”.
Tomáš Vyšváder – Somelier roka 2007 – CiderStassen – čo je to cider a ako sa servíruje
14:30 – Umenie čapovať
15:30 – CiderStassen
16:30 – Umenie čapovať
18:30 – CiderStassen
Hudobné dobroty
ako súčasť „Urban Art festival„ vystúpia na hl.pódiu
15:00 – 15:45 – Medd
17:00 – 17:45 – Genius Locci
19:00 – 19:45 – LePayaco
21:00 – 21:45 – Puding pani Elvisove
Detský stan
Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.
12:00 – 18:00 – súťaže o gurmánske pečiatky a poradenstvo Krvinky Malvínky
13:00 – Gurmánkovo – varíme s deťmi
15:00 – Šikovníci – zručné dielne
17:00 – Namaľuj si svoju dobrotu
NEDEĽA 25.6.2017 od 11:00 – 20:00
Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)
12:00 – 12:30 – Martina Grňová – viťazka MasteChef, upečie niečo „Mandlove“
14:00 – 14:30 – Marián Filo – Chateau Čereňany, 2 Vidličky , Kuchár roka 2011 a 2012
15:00 – 15:30 – Martin Záhumenský – známy porotca z MasterChefa, Toskánsko na tanieri
17:00 – 17:30 – Jozef Masarovič – UFO watch.taste.groove. 2 Vidličky
18:00 – 18:30 – Mário Žužič – šéfkuchár reštaurácie Au Café
Svet nápojov
Degustácie a workshopy na tému nápoje. Pivo , víno , sekt a ich miesto v modernej gastronómii. V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko a Asociáciou somelierov Slovenskej republiky je pre vás pripravený bohatý 3 dňový program.
Každý deň budete môcť sledovať a degustovať :
Zlatý Bažant, jeho história a ako sa pivo vyrába. Tématické kvízy s videoprojekciou spojené so súťažami o hodnotné ceny
Karol France – sládok pivovaru Zlatý Bažant Zlatý Bažant ´73 „ Umenie čapovať- ” navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie”.
Tomáš Vyšváder – Somelier roka 2007 – CiderStassen – čo je to cider a ako sa servíruje
13:30 – Umenie čapovať
14:30 – Umenie čapovať
15:30 – Umenie čapovať
17:30 – Umenie čapovať
Hudobné dobroty
12:00 – 12:45 –16:00 – 16:45 – vystúpenie Zuzany Suchánkovej – Slovak Blues Singer 2010-2014
– je speváčka, gitaristka,autorka piesní a textov, ktorá patrí k absolútnej špičke na slovenskej hudobnej scéne. Svojim poslucháčom a fanúšikom ponúka kvalitnú, energickú, emotívnu, úprimnú a nefalšovanú muziku určenú najmä pre vnímavé publikum. V jej repertoári nájdete prvky zo žánrov blues, jazz, pop, či folk.
Detský stan
Malí gurmáni budú mať na festivale svoje vlastné Gurmánikovo. Budú môcť súťažiť o pravé gurmánske pečiatky. V detskom stane sa oblečú do naozajstných kuchárskych záster a čiapok a povaria si dobroty zo slaného cesta, budú si vyrábať záložky do kuchárskych kníh a namaľujú si svoju dobrotu. V detskom svete sa ešte môžu deti tešiť na poradenstvo od Krvinky Malvínky z Cord Blood Centra.
12:00 – 18:00 – súťaže o gurmánske pečiatky a poradenstvo Krvinky Malvínky
13:00 – Gurmánkovo – varíme s deťmi
15:00 – Šikovníci – zručné dielne
17:00 – Namaľuj si svoju dobrotu
zdieľať tento článok na: