Čo jedol Albert Einstein či Steve Jobs? Nezvyčajné stravovacie návyky úspešných ľudí vás možno prekvapia

3255
stravovacie návyky úspešných ľudí: http://images.techtimes.com/data/images/full/28146/albert-einstein.jpg
http://images.techtimes.com/data/images/full/28146/albert-einstein.jpg

Aj úspešní ľudia sú len ľudia, ktorí musia niečo jesť. Stoja za ich úspechom aj trochu zvláštne stravovacie návyky, ktoré rokmi zostávajú rovnaké? Pozrite sa, na čo nedal dopustiť Albert Einstein alebo čo najviac chutí tenistovi Novakovi Djokovicovi.

Možno je trochu trúfalé tvrdiť, že akýkoľvek stravovací návyk nám môže dopomôcť k úspechu. Ľudia, ktorí za sebou maj úspešnú vedeckú alebo hollywoodskú kariéru však majú svoje tajomstvá, vďaka ktorým sa vyšplhali nahor. Podľa slov viacerých z nich im práve pravidelnosť v stravovaní pomáha v sebadisciplíne. Spoznáte v niektorom z nich aj seba?

Albert Einstein

Základom stravy muža považovaného za jedného z najmúdrejších na planéte boli smažené vajíčka a huby. Na tomto jedle si najradšej pochutnával ráno, a ako dezert si doprial množstvo jahôd. Rovnako miloval smoothie zo zeleru. Oveľa nezvyčajnejšie však bolo, keď ho jeho šofér a priateľ v jednom prichytil, ako je lúčneho koníka.

stravovacie návyky úspešných ľudí: http://images.techtimes.com/data/images/full/28146/albert-einstein.jpg
zdroj: <http://images.techtimes.com/data/images/full/28146/albert-einstein.jpg>

Winston Churchill

Hovorí sa, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa, a zdá sa, že Winston Churchill tomu naozaj veril. Na začiatok dňa vždy zjedol dva plné podnosy s jedlom – na prvom bolo stratené vajíčko, džem, šunka, toast, maslo, káva a mlieko. Na druhom boli čerstvé grapefruity, ktoré zapíjal vytlačenou pomarančovou šťavou.

Jennifer Lopez

Hollywoodske hviezdy sú takmer posadnuté tým, aby vyzerali dobre, a preto si dávajú pozor na to, čo zjedia. Dvojnásobne to platí v prípade výborne platenej herečky s poisteným pozadím. Jennifer Lopez prezradila svoje tajomstvo, ktoré je podľa nej zárukou úspechu a štíhlej postavy. Pred každým jedlom si privonia k čistému grapefruitovému oleju, ktorý vraj dokáže zázraky. Už len jeho samotná aróma vraj spaľuje tuky. Dámy, vyskúšate?

stravovacie návyky úspešných ľudí: zdroj <http://www.brandsynario.com/wp-content/uploads/beauty_comb_17.jpg>
zdroj: <http://www.brandsynario.com/wp-content/uploads/beauty_comb_17.jpg>

Barack Obama

Najväčšou zvláštnosťou ešte stále súčasného amerického prezidenta je, že nenávidí zmrzlinu. Tento jeho odpor siaha ešte do študentských čias, keď brigádoval v zmrzlinárni Baskin-Robbins. Na druhej strane zase zbožňuje čokoládové proteínové tyčinky s arašidovým maslom. Na odpoveď jedného školáka na konferencii odpovedal, že jeho úplne najobľúbenejším jedlom je zelená kráska brokolica.

Novak Djokovic

Tenisový šampión dodržiava prísnu diétu – vyhýba sa lepku, laktóze, kofeínu a rafinovanému cukru. Známy je príbeh, keď Novak Djokovic vyhral prestížnu tenisovú súťaž Wimbledon v roku 2011. Kľakol si na kolená a od radosti zjedol trochu trávy priamo z trávnika na centrálnom kurte súťaže. Na konferencii po zápase so smiechom povedal, že je vidno, že sa o trávnik dobre starajú, pretože chutil naozaj výborne.

stravovacie návyky úspešných ľudí: zdroj: <https://static-ssl.businessinsider.com/image/553807036da8113f7684b11e-1200-924/djokovic-eating-grass-2014-1.jpg?maxX=600>
zdroj: <https://static-ssl.businessinsider.com/djokovic-eating-grass-2014-1.jpg?maxX=600>

Mark Zuckerberg

Zakladateľ Facebooku a dnes už miliardár si stanovil v roku 2011 zvláštnu výzvu. Rozhodol sa, že bude jesť iba to, čo vlastnoručne zabije. Tvrdil, že hlavným dôvodom bolo, aby si uvedomil vďačnosť za každé sústo jedla. “Za rok som sa stal takmer vegetariánom, keďže mi to zabíjanie až tak veľmi po vôli nebolo. Začal som ale žiť zdravšie a naozaj som si uvedomil hodnotu jedla,” uviedol na svojom Facebookovom profile.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld, legenda módneho sveta, odmieta vypiť hocičo horúce. Avšak denne pije desať plechoviek diétnej Coly a veľkej Pepsi. Každý deň štartuje s dvoma proteínovými nápojmi a jabĺčkami pripravenými na pare. Obed preskakuje a je až večer. Na obrázku fotografia Karla Lagerfelda v mladom veku pochutnávajúceho si na jedle spoločnosti McDonald’s.

stravovacie návyky úspešných ľudí: zdroj: <http://www.fashionscene.nl/ckfinder/userfiles/images/Fashionscene/Beelden%202014/Augustus/Karl%20met%20Hamburger_thumb_743x417.jpg>
zdroj:<http://www.fashionscene.nl/ckfinder/userfiles/Karl%20met%20Hamburger_thumb_743x417.jpg>

Pablo Picasso

Slávny maliar sa stravoval počas posledných rokov svojho život viac ako striedmo. Základom jeho stravy bola minerálna voda, mlieko či zelenina. Len výnimočne si doprial ryžový puding, ryby alebo chutné biele hrozno.

Mariah Carey

Speváčka známa svojimi výkyvmi vo váhe našla jednoduchý spôsob, ktorý jej pomáha udržať sa vo forme. Nazvala to fialová diéta – tri dni v týždni je iba potraviny, ktoré obsahujú veľa fialového farbiva. Jej pomocníkmi v kuchyni sa teda stal napríklad baklažán, fialová kapusta, cibuľa, hrozno či čučoriedky.

stravovacie návyky úspešných ľudí: zdroj: <https://pixabay.com/p-190897/?no_redirect>
zdroj: <https://pixabay.com/p-190897>

Nicolas Cage

Morské plody, ryby a hydina – to sú jediné druhy mäsa, ktoré u herca v kuchyni nájdete. Tvrdí, že môže jesť iba mäso zvierat, ktoré sa pária dôstojne. Čo viedlo Cagea k úsudku, že práve tento druh je zvierat je tým vyvoleným, však neprezradil.

Steve Jobs

Veľký mysliteľ minulého i súčasného storočia bol vo svojej podstate dosť výstredný človek. Jednou z jeho najväčších výstredností bolo stravovanie. Prechádzal periodickými obdobiami, v ktorých jedol stále dokola len jedno a to isté jedlo. Týždne vydržal len na mrkve, potom zase na jablkách. Vo svojom “mrkvovom” období vďaka betakaroténu bola jeho pokožka dokonca pozorovateľne oranžová.

stravovacie návyky úspešných ľudí: https://thechive.files.wordpress.com/2015/09/bizarre-eating-habits-of-extremely-successful-people-12-photos-2.jpg?quality=85&strip=info&w=600
zdroj: <thechive.files.wordpress.com/bizarre-eating-habits-of-extremely-successful-people-12-photos>

Fergie

Krásna speváčka ani jeden deň nevynechá dve lyžičky jablčného octu. Tvrdí, že odkedy s týmto špeciálnym stravovacím návykom začala, cíti sa fyzicky oveľa lepšie. Nie je jediná, ktorá podľahla tomuto jablčnému zázraku. Po jej vyhlásení sa k podobnému zvyku pridali aj herečka Megan Fox či modelka Cindy Crawford.

Stephen King

Predtým, ako tento slávny spisovateľ napínavých románov začne písať, dopraje si každý deň vždy kúsok cheescakeu. V jednom rozhovore pre magazín Bon Apetit sa tiež King vyjadril, že v žiadnom prípade neje ustrice. “Spôsob, akým sa vám kĺžu dole hrdlom v podstate ešte zaživa, je naozaj odporný.” Nuž, napriek každodennej dávke koláčika zostáva Stephen stále štíhly.

stravovacie návyky úspešných ľudí: zdroj: <http://egoistokur.com/wp-content/uploads/2015/12/stephen-king-cranberry-cheesecake-egoistokur-1.jpg>
zdroj: <http://egoistokur.com/wp-content/uploads/2015/12/stephen-king-cranberry-cheesecake-egoistokur-1.jpg>

Usain Bolt

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako je možné, že najrýchlejší muž planéty Bolt dokáže utekať tak rýchlo, že ho nikto nedokáže poraziť? Možno za tým budú kuracie nugetky! Sám Usain prezradil, že každé jeho víťazstvo je poháňané stovkami kuracích nugiet, ktoré doslova zbožňuje. Na olympiáde v Bejingu v roku 2008 ich vraj skonzumoval takmer tisíc.

stravovacie návyky úspešných ľudí: zdroj: <https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Usain_Bolt_(9391722543).jpg>
zdroj: <https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Usain_Bolt_(9391722543).jpg>
Zdroj: http://www.foodbeast.com/news/10-successful-people-eats/
http://lookdamngood.com/10-bizarre-celebrity-eating-habits/?singlepage=1
http://www.brandsynario.com/weird-eating-habits-of-famous-people
http://www.businessinsider.com/bizarre-eating-habits-of-successful-people-2013-10
Zdroj titulná fotografia: 
http://images.techtimes.com/data/images/full/28146/albert-einstein.jpg
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie