Bionela predstavuje ďalšie novinky zo sveta ekologického riadu

2773
Bionela
Každému je jasné, že plastov už bolo dosť. Vďaka tejto progresívnej, krásnej a veľmi potrebnej myšlienke vznikla aj spoločnosť Bionela. Tá produkuje kompostovateľný a ekologický riad a obalový materiál a svoje produkty neustále vylepšuje a rozširuje. 

Bionela nie je len obyčajná spoločnosť, ktorá ponúka riad a obalový materiál. Ako moderný podnik sa zaoberá problematikou plastov a znečisteného životného prostredia. Snaží sa do povedomia ľudí dostať fakt, že jednorazový plast musí byť nahradený ekologickými variantami, ktorých ponúka neúrekom.

Každý môže prispieť svojou troškou

Nielen tým, že bude minimalizovať svoj odpad napríklad pri nakupovaní, ale aj pri stravovaní sa v reštauráciách či pouličných stánkoch. Stačí si vybrať také, ktoré ponúkajú výrobky z bioplastu či iných organických materiálov. 

Bionela

Viac ako vhodnou alternatívou je aj náhrada bežných vecí v domácnosti za ich ekologickejšie varianty. Na e-shope Bionely nájdete napríklad ekologické fľašky, poháre či desiatové boxy a baliaci papier, vďaka ktorým bude vaše jedlo do školy či práce zabalené úplne bez odpadu.

V ponuke nechýbajú ani eko tašky, ekologické vrecká, komprimované obrúsky, vrecká či kôš na bio odpad, vďaka ktorým sa vám veľmi rýchlo podarí zredukovať plastový odpad vo vašej domácnosti na minimum.

Ak ste gastronomická prevádzka, tešiť sa môžete aj na zľavu 

Takýmto spôsobom chcú prevádzkovatelia podporiť zavádzanie ekologického riadu do čo najväčšieho množstva prevádzok. Rozšírenie tejto myšlienky medzi čo najširší počet reštaurácií je totiž cieľom číslo jeden.

Bionela

Práve reštaurácie produkujú pri balení jedla veľmi veľa nepotrebného odpadu, ktorý je možné redukovať na nulu jeho nahradením. Produkty od spoločnosti Bionela zahŕňajú ekologické varianty balení, do ktorých podniky môžu zabaliť jedlo, čo zákazníci nezjedia. Sú ochotní vám vopred poslať ukážku a poskytnúť zľavu. Stačí sa zaregistrovať ako prevádzka a pozrieť si upravený cenník.

Medzi podniky, ktoré využívajú pre životné prostredie atraktívne služby spoločnosti Bionela patria napríklad reštaurácie Veg life, Foodstock, Pizza Arnošt, Panský pivovar Bojnice, Crazy Culinary Bistro, Góvinda Košice či Pizza Andiamo.

Ďalšou novinkou je instagramový profil…

…a celkovo lepšia komunikácia na sociálnych sieťach. Šírenie myšlienky pomocou aktuálne zrejme najsilnejšieho média – internetu, využívajú vo svoj prospech, odnedávna už aj pomocou nového instagramového profilu.

Dobrou a nenásilnou propagáciou je pre nich aj podpora rôznych podujatí. Na týchto nahrádzajú v stánkoch klasické plastové riady ich kompostovateľnými variantami vyrobenými napríklad z cukrovej trstiny. Podujatia, na ktorých ste sa mohli stretnúť s miskami, tanierami, pohárikmi či riadom od Bionely boli napríklad festival Grape, Pohoda, Gurmán Fest, trenčiansky Bio jarmok, Festival udržateľnosti v Starej tržnici alebo Jablkové hody v Limbachu.

Bionela: Fungujú už aj na Instagrame
Fungujú už aj na Instagrame

Stretnúť ich, pozrieť si ich produkty a v neposlednom rade sa porozprávať s príjemnými zástupcami spoločnosti ste sa mohli napríklad aj na konferencii Gastronomy Slovakia 2018. Ďalšou zaujímavou metódou prezentovania svojich produktov a ich potreby je aj blog spoločnosti, ktorý nesie názov Nejem z plastu.

Aj vďaka nemu sa môžete dozvedieť viac o problematike plastov a dôležitosti zapojenia bioplastov a ekologického kuchynského riadu do nášho každodenného života. Nechajte sa inšpirovať a vezmite si k srdcu ich najdôležitejšiu radu – vždy si v podnikoch pýtajte kompostovateľný riad alebo obal. Buď vám ho poskytnú alebo im pripomeniete, aké podstatné je urobiť zase o niečo viac pre našu planétu.

Zdroj foto: Facebook Bionela

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie