Bao Brothers priniesli na Slovensko typické taiwanské jedlo. Ich logo znázorňuje silu priateľstva

7853
Bao Brothers:
Za projektom stoja traja priatelia, ktorým nechýba nadšenie pre gastronómiu a ázijské jedlo ako také. Michal Konrád, Ivan Lilov a Michal Hužovič otvorili začiatkom tohto roka koncept Bao Brothers s úplnou novinkou pre slovenský trh.

Podávajú teplé parené knedličky bao s typicky mäsovou (ale aj vegánskou) plnkou. Jedlo, ktoré nájdete v Taiwane na každom rohu, zožína aj na Slovensku veľký úspech.

Potenciál schovaný v malej knedličke

“Myšlienka vytvoriť niečo nové prišla približne rok pred samotným otvorením. Bao koncept sme potom vymysleli približne päť mesiacov potom,” prezradil nám Michal Konrád, jeden z troch zakladateľov projektu a zároveň jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku.

Bao Brothers:
foto: Milan Maršalka

Svoje pôsobenie na mieste šéfkuchára v špičkovej ázijskej reštaurácii FOU ZOO vymenil za street food, no v pomyselnej Ázii zostal aj naďalej. “V bao sme všetci traja videli potenciál, ktorý sa nám aj osvedčil. Ľuďom veľmi chutí a úžasné je, že poskytuje priestor na nekonečné množstvo variácií.”

Street food na cestách

Bao Brothers je street food, ktorý ste mali počas leta možnosť stretnúť na rôznych podujatiach či festivaloch. V ponuke nájdete vyššie spomínané variácie knedličky bao, ktoré si zamilovali mladí aj starší ľudia.

“Momentálne sa nachádzame vo fáze tvorby nových vegánskych verzií, ktoré budú môcť naši zákazníci ochutnať na vegánskych hodoch v Starej tržnici už 8. septembra,” odpovedal Michal na otázku, kde bude bao možné ochutnať najbližšie.

Bao Brothers:

“Veľa ľudí bao vôbec nepozná, takže festivaly a podobné ,výjazdy’ sú vynikajúca cesta, ako sa dostať k ľuďom bližšie. Ak ide o naozaj dobrú akciu, je to naviac aj veľmi ekonomicky výhodné,” odpovedal Michal na margo častého cestovania s Bao Brothers.

V logu majú skryté posolstvo

Úplné tradičné bao pozostáva z vareného bravčového bôčika v kombinácii s nejakou omáčkou, nakladanou uhorkou a podrvenými arašidmi. Bao Brothers majú v repertoári (okrem iných a rovnako chutných) aj túto verziu. “Aj pôvodná verzia má v sebe náš rukopis. Okrem nej máme mnoho ďalších chuťových variácií, ktoré z času na obmieňame a asi len ťažko by som sa rozhodoval, ktorá mi chutí najviac.”

V ich logu nájdete troch kreslených sumo zápasníkov, ktorí sa držia vzájomne okolo pliec. Čo presne toto logo vyjadruje a prečo sa preň rozhodli? “Mali sme viacero návrhov, no napokon to bolo toto logo, ktoré nás najviac oslovilo. Symbolizuje skutočnosť, že ide o niečo ázijské, no tiež predstavuje nás troch – silu priateľstva a akúsi hravosť.”

Bao Brothers:

Michal v sebe skrýva hravosť aj v súkromnom živote. Mnohí, ktorí ho počas jeho predošlého pôsobenia poznali ako tmavovlasého, boli zaskočení výraznou zmenou imidžu na blond. “Svoju potrebu zmeny som si naplnil v rámci profesionálneho smerovania. Blond vlasy som jednoducho chcel vyskúšať, a tak som to urobil. Vedel som, že ma čaká “divoká” pracovno-festivalová sezóna, čo sa patrične odzrkadlilo aj na mojej vizáži,” uzatvoril Michal svoje rozprávanie so smiechom.

Zdroj foto: archív Michal Konrád/Facebook Bao Brothers/Milan Maršalka

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie