utorok, január 24, 2017

Najnovšie články

Zimný festival jedla 2017

Slovenské TOP reštaurácie pozývajú na Zimný festival jedla 2017 – aj na Valentína!

Obľúbený Zimný festival jedla 2017 je v plnom prúde a mnohí gurmáni si už rezervovali miesta na jedinečné degustačné večere v tých najlepších reštauráciách na Slovensku. V ponuke sú stabilné reštaurácie osvedčené aj z minulých rokov,...
Veg life

Obľúbenú reštauráciu Veg life nájdete už aj vo Fresh Markete

Veg life patrí v Bratislave medzi dobre známe pojmy. Obľúbená reštaurácia, ktorá ponúka zdravé alternatívy jedál i celkom nové kombinácie chutí otvorila už svoju tretiu pobočku. Tentokrát na Farmárskej tržnici - Fresh Markete.  Zdravý životný...
Tomáš Opletal: Úsmev mu pri práci nikdy neschádza z tváre, foto: archív T.O.

Tomáš Opletal z Hotela Sheraton Bratislava: “Pri varení sú dôležité hlavne srdce a intuícia”

Tomáš Opletal je usmiaty a spokojný kuchár pôvodom z Čiech, ktorý je hrdý na svoju prácu v bratislavskom Hoteli Sheraton. Ku každej téme týkajúcej sa gastronómie mal čo povedať a prezradil nám aj to,...

Tajomstvá šéfkuchárov – naučte sa v škole varenia variť ako profesionáli

Či už ste v kuchyni začiatočník alebo skúsený harcovník, pre každého je príjemným spestrením kuchárskych schopností vyskúšať si varenie v profesionálnej kuchyni pod vedením skúsených šéfkuchárov. Varenie v škole varenia je príjemnou skúsenosťou, pri...
video

Danel Melicherík o Ministerstve Pohody a Zväze kuchárov a cukrárov

Daniel Melicherík je predsedom bratislavského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a aktívne sa podieľa na činnosti klubu a zväzu. Okrem toho je zároveň čerstvým šéfkuchárom reštaurácie Ministerstvo Pohody v bratislavskom NTC a tiež...

Alcatraz Trenčín – skvelý spôsob ako domácim hamburgerom začať nový rok

A nielen domácim hamburgerom. V ponuke bistra Alcatraz Trenčín nájdete aj chrumkavú pizzu, čerstvé šaláty a sladké pokušenie v podobe dezertov. Skvelý spôsob, ako začať nový rok, nemyslíte?  My sme o tom boli presvedčení. Na...
Milo Kráľ

Milo Kráľ: “Mám veľmi rád šaláty, najmä v kombinácii s dobrými syrmi”

Ste nielen skvelý herec, ale aj hudobník a spolu s kapelou Milo Kráľ Band rozcestovaný po celej republike. Máte čas byť aj kuchár? Našťastie nie, lebo by to veľmi dobre asi nedopadlo. V mojej rúre prvý...

Dobré jedlo po dobrej lyžovačke: kam na menu v Jasnej

Jasná je nielen rajom pre lyžiarov ale i pre gurmánov. V našom najznámejšom lyžiarskom stredisku sa dá najesť nielen v bufetoch na svahu, ale i v mnohých reštauráciách, v ktorých nájdete kvalitné menu, porovnateľné...

Tradičné slovenské Vianoce: Šupinka pre šťastie a iné zvyky

Najkrajšie sviatky roka, aj pod týmto pomenovaním sa skrývajú Vianoce. Nielen preto, že pre celý kresťanský svet majú osobitý význam, ale hlavne preto, že celá rodina sa stretáva pri spoločnom stole. Pripomína si tradície, zdedené...
vianočné trhy

Vianočné trhy po celej Európe ponúkajú vynikajúce špeciality. Ochutnali by ste cisársky trhanec alebo...

Každý cíti, že Vianoce sa nezadržateľne blížia. Prichádza najkrajšie obdobie v roku, keď máme potrebu byť milší a rozdávať viac lásky. Mestá ožívajú čarovnou atmosférou vianočných trhov, ktorých vône sa šíria do ďaleka. Ochutnali...

Najčítanejšie články

Grape festival

Na Grape festival bude opäť skvelé jedlo

Chystáte sa tento víkend na Grape festival? V tom prípade sa vám môže hodiť článok, v ktorom mapujeme gastro ponuku na tomto obľúbenom multižánrovom festivale v...

Rozhovory

Tomáš Opletal z Hotela Sheraton Bratislava: “Pri varení sú dôležité hlavne...

Tomáš Opletal: Úsmev mu pri práci nikdy neschádza z tváre, foto: archív T.O.
Tomáš Opletal je usmiaty a spokojný kuchár pôvodom z Čiech, ktorý je hrdý na svoju prácu v bratislavskom Hoteli Sheraton. Ku každej téme týkajúcej...

Danel Melicherík o Ministerstve Pohody a Zväze kuchárov a cukrárov

video
Daniel Melicherík je predsedom bratislavského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a aktívne sa podieľa na činnosti klubu a zväzu. Okrem toho je zároveň...

Milo Kráľ: “Mám veľmi rád šaláty, najmä v kombinácii s dobrými...

Milo Kráľ
Ste nielen skvelý herec, ale aj hudobník a spolu s kapelou Milo Kráľ Band rozcestovaný po celej republike. Máte čas byť aj kuchár? Našťastie nie, lebo...

Čo má rada: Lýdia Machová – jazyková mentorka a polyglotka

Lýdia Machová
Lýdia Machová je jazyková mentorka, ktorá učí ľudí, ako sa efektívne učiť cudzie jazyky bez toho, aby sme museli vycestovať do zahraničia. Sama však...

Čo má rád: šoumen a klavírny virtuóz Jozef Hollý

Jozef Hollý, spevák ale najmä klavírny virtuóz, ktorý si všade, kam príde so svojou piano show, podmaní publikum svojím šarmom, precestoval takmer celý svet....

“Som vďačná, že každý deň máme čo jesť”, hovorí Janka Šimkovičová,...

Janka Šimkovičová
Janka Šimkovičová sa popri dvoch malých deťoch venuje množstvu aktivít. V poslednom čase ju môžeme často vidieť v Teleráne, kde pripravuje zdravé a rýchle...

Profi gastro

Zimný festival jedla 2017
Obľúbený Zimný festival jedla 2017 je v plnom prúde a mnohí gurmáni si už rezervovali miesta na jedinečné degustačné večere v tých najlepších reštauráciách na Slovensku. V ponuke sú stabilné reštaurácie osvedčené aj z minulých rokov, ale aj nové prírastky. Oplatí sa ochutnať festivalové menu , ktoré špeciálne pre festival pripravili najlepšie reštaurácie a kuchári na Slovensku. Veľa krát ide o naozaj...
Či už ste v kuchyni začiatočník alebo skúsený harcovník, pre každého je príjemným spestrením kuchárskych schopností vyskúšať si varenie v profesionálnej kuchyni pod vedením skúsených šéfkuchárov. Varenie v škole varenia je príjemnou skúsenosťou, pri ktorej sa môžete naučiť nové, moderné postupy či oprášiť si zabudnuté vedomosti. A užiť si množstvo zábavy, vyskúšať profesionálne zariadenie či zistiť, že varenie môže...
video
Daniel Melicherík je predsedom bratislavského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a aktívne sa podieľa na činnosti klubu a zväzu. Okrem toho je zároveň čerstvým šéfkuchárom reštaurácie Ministerstvo Pohody v bratislavskom NTC a tiež cateringovej spoločnosti Newcatering. V našom rozhovore nám porozprával o svojom pôsobení v reštaurácii, o aktivitách Zväzu, ako aj o blížiacej sa gastronomickej výstave spojenej so...
Vychutnať si svoju rannú či poobednú šálku kávy je pre mnohých z nás takmer rituál. Ponuka kaviarní na Slovensku sa stále rozširuje, už dávno sú preč časy presska, pikolka či "mačiáta". V kaviarňach kávu pripravuje stále viac profesionálnych baristov, majstrov vo svojom odbore. A ak máte chuť na dobre pripravené espresso či lungo i doma, ponuka pákových či automatických...
Martin Korbelič
Martin Korbelič patrí k najlepším šéfkuchárom na Slovensku. Napriek tomu zostáva verný svojmu presvedčeniu, že varenie je hotové umenie, ktoré sa nedá naučiť za rok, a on sám je otvorený novým možnostiam. Pán Korbelič, začiatkom októbra pred tromi rokmi ste sa stali executive šéfom MEDUSA Group, siete tridsiatich skvelých reštaurácií. Oslávili ste spoločne so svojím tímom tretie výročie? Naozaj, je pravda,...

Najnovšie články

Zimný festival jedla 2017

Slovenské TOP reštaurácie pozývajú na Zimný festival jedla 2017 – aj na Valentína!

Obľúbený Zimný festival jedla 2017 je v plnom prúde a mnohí gurmáni si už rezervovali miesta na jedinečné degustačné večere v tých najlepších reštauráciách na...
Veg life

Obľúbenú reštauráciu Veg life nájdete už aj vo Fresh Markete

Veg life patrí v Bratislave medzi dobre známe pojmy. Obľúbená reštaurácia, ktorá ponúka zdravé alternatívy jedál i celkom nové kombinácie chutí otvorila už svoju...
Tomáš Opletal: Úsmev mu pri práci nikdy neschádza z tváre, foto: archív T.O.

Tomáš Opletal z Hotela Sheraton Bratislava: “Pri varení sú dôležité hlavne srdce a intuícia”

Tomáš Opletal je usmiaty a spokojný kuchár pôvodom z Čiech, ktorý je hrdý na svoju prácu v bratislavskom Hoteli Sheraton. Ku každej téme týkajúcej...

Tajomstvá šéfkuchárov – naučte sa v škole varenia variť ako profesionáli

Či už ste v kuchyni začiatočník alebo skúsený harcovník, pre každého je príjemným spestrením kuchárskych schopností vyskúšať si varenie v profesionálnej kuchyni pod vedením...
video

Danel Melicherík o Ministerstve Pohody a Zväze kuchárov a cukrárov

Daniel Melicherík je predsedom bratislavského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a aktívne sa podieľa na činnosti klubu a zväzu. Okrem toho je zároveň...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá