streda, marec 29, 2017

Najnovšie články

Michal Truban Websupport

Michal Truban: “Prístup k jedlu mi zmenilo najmä športovanie a triatlon.”

Michal Truban je jedným z najúspešnejších podnikateľov posledných rokov. Preslávil sa najmä ako zakladateľ a majiteľ najväčšej webhostingovej firmy na Slovensku, tiež je rešpektovaným a uznávaným blogerom, mentorom, inšpirátorom, prednášateľom, či investorom. V poslednom...
Ministerstvo Pohody reštaurácia, Bratislava, denné menu, Národné tenisové centrum

Ministerstvo pohody – reštaurácia s dobrou náladou

Reštaurácia Ministerstvo pohody vznikla z lásky k práci v gastronómii.  Po dlhšej prestávke v tomto obore sa majiteľom naskytla znova príležitosť otvoriť a viesť reštauráciu a tak dlho neváhali a pustili sa do práce. Za rok od otvorenia reštaurácie v...
Prievidza

V meste Prievidza sa dá vždy dobre najesť. Ktoré reštaurácie v Prievidzi a okolí...

Prievidza - mesto známe baníctvom a poriadnymi chlapmi, ktorí sa potrebujú dobre najesť. Toto si určite povedali aj majitelia reštaurácií v Prievidzi a blízkom okolí, keď otvárali svoje prevádzky. Ktoré podniky nikdy nesklamú?  Či už...

Aj vo Vysokých Tatrách môžete zažiť tie najlepšie gastronomické zážitky

Naše veľhory sú nielen rajom pre milovníkov prírody a turitistiky či v zimnom období miestom na skvelú skvelú lyžovačku, ale ponúkajú i stále lepšie a lepšie gastronomické zážitky. Chutne pod Tatrami V malebnej obci Batizovce mladí kuchári Jozef Breza...
Kozia brána Bratislava - kačacia paštéta

Kozia brána – čarovné miesto s príchuťou domova 

Reštaurácia Kozia brána, patrí medzi obľúbené zákutia každého milovníka tradičnej kuchyne. Čo, ale robí túto reštauráciu takou inou a obľúbenou zároveň? Tajomstvo je skryté v detailoch, ktoré treba správne nakombinovať. Držať sa pôvodných regionálnych receptúr, ktorých...

Dobré jedlo po dobrej lyžovačke: Čo ponúkajú reštaurácie na Donovaloch

Donovaly, alebo ak chcete, slovenský Aspen, ponúka okrem množstva lyžiarskych tratí pre začiatočníkov i pokročilých všetko, čo na lyžovačke a po lyžovačke potrebujete. K tomu neodmysliteľne patrí i dobré jedlo.  Koliba Goral Priamo na centrálnom parkovisku...

Dobré jedlo po dobrej lyžovačke: Kam na menu v Liptovskom Jáne a Jánskej doline

Hoci v Jánskej doline momentálne nie je v prevádzke lyžiarske stredisko, o hostí nemá núdzu ani v zimných mesiacoch. Blízka dostupnosť najväčšieho lyžiarskeho strediska Jasná - Nízke Tatry, či menších ski centier Opalisko -...
Flamender Laurinska Bratislava Tasting menu

FLAMENDER TASTING, objavte výber toho najlepšieho z poctivej kuchyne krajín dunajského regiónu

Hľadáte niečo výnimočné, čím by ste potešili svojich blízkych? Dávno ste nevzali manželku na večeru alebo si neposedeli s priateľmi ako praví pôžitkári pri chutnom poctivom jedle a niečom tekutom „na zahriatie“? Tak máme pre...

Vieme, kam zájsť na jedlo “jedna báseň”

Máte chuť zájsť na dobré jedlo len tak, pre radosť a bez starostí? Máme pre vás skvelý tip, kde je i jedlo i pitie jedna báseň. Reštaurácia a pizzeria Jedna báseň v bratislavskom Ružinove a...
Simona Novotná

Čo má rada: Simona Novotná – speváčka a hudobníčka

Trochu kráska, ktorá precestovala exotiku ako letuška, trochu starostlivá teta, ktorá vždy podrží svoju rodinu, trochu milujúca partnerka, ale predovšetkým skladateľka, textárka a speváčka, ktorá je pre hudbu ochotná opustiť vychodené chodníčky. Texty si píše...
Rudolfinum brunch Daniel Hrivňák

Rudolfinum na Šafku pozýva na nedeľný brunch

Už nejaký čas sídli na rohu Štúrovej ulice na známom bratislavskom "Šafku", reštaurácia Rudolfinum. Na mieste pôvodnej Trafenej husi sa nachádza podnik, ktorý sa pýši gurmánskou kuchyňou za rozumné ceny a tiež osobou šéfkuchára Daniela...
Klasika

Reštaurácia Klasika stavila na lásku Slovákov k tradičnej kuchyni

Každý milovník zdravého a chutne pripraveného jedla dobre vie, že bratislavský Fresh Market sa oplatí navštíviť. Jedným z dôvodov je určite aj reštaurácia Klasika, ktorá ponúka porcie tradičného jedla voňajúceho naším detstvom.  Zaregistrovali ste už...
Valentínske menu 2017

Aké valentínske menu ponúkajú reštaurácie tento rok?

Sviatok zamilovaných, deň sv. Valentína sa blíži a mnohé reštaurácie si aj tento rok pripravili pre svojich hostí špeciálne valentínske menu. Nie je tajomstvom, že pre mnohé páry je práve Valentín príležitosťou pre strávenie...
Peter Bracho Liptovský dvor - Majster kuchár

Peter Bracho z Hotela Liptovský dvor víťazom prestížnej súťaže Majster kuchár SR 2016/2017

V nedeľu 29.1. vyvrcholil veľtrh gastronómie Danubius Gastro prestížnou súťažou profesionálnych kuchárov - Majster kuchár SR 2016/2017. V posledných hodinách tejto tradičnej akcie si návštevníci mohli naživo pozrieť štvorhodinové zápolenie, v podobe prípravy špeciálnych...
Danubius Gastro 2017

Danubius Gastro 2017 – Cesta za gastronomickými zážitkami a trendmi

Prezentácia najnovších gastronomických trendov, potravín, kávy a vína z celého sveta, ukážky kuchárskych, pekárskych a cukrárskych zručností profesionálov i amatérov. Ponuka vybavenia do gastronomických prevádzok a zariadení do reštaurácií a hotelov bude od 26. do 29. januára náplňou prestížneho...
Čokoládové pralinky Prešov predajňa

Na Danubius Gastro v Inchebe ochutnáte aj jedinečné čokoládové pralinky

V bližšom centre Prešova sa nachádza zaujímavá predajňa plná čokolády. Maličké čokoládové kráľovstvo plné praliniek, čokoládových figúrok a iných dobrôt. Ak tam raz vojdete, neodídete s prázdnymi rukami a milovníci čokolády sa tam zastavujú po ceste...
Zimný festival jedla 2017

Slovenské TOP reštaurácie pozývajú na Zimný festival jedla 2017 – aj na Valentína!

Obľúbený Zimný festival jedla 2017 je v plnom prúde a mnohí gurmáni si už rezervovali miesta na jedinečné degustačné večere v tých najlepších reštauráciách na Slovensku. V ponuke sú stabilné reštaurácie osvedčené aj z minulých rokov,...
Veg life

Obľúbenú reštauráciu Veg life nájdete už aj vo Fresh Markete

Veg life patrí v Bratislave medzi dobre známe pojmy. Obľúbená reštaurácia, ktorá ponúka zdravé alternatívy jedál i celkom nové kombinácie chutí otvorila už svoju tretiu pobočku. Tentokrát na Farmárskej tržnici - Fresh Markete.  Zdravý životný...
Tomáš Opletal: Úsmev mu pri práci nikdy neschádza z tváre, foto: archív T.O.

Tomáš Opletal z Hotela Sheraton Bratislava: “Pri varení sú dôležité hlavne srdce a intuícia”

Tomáš Opletal je usmiaty a spokojný kuchár pôvodom z Čiech, ktorý je hrdý na svoju prácu v bratislavskom Hoteli Sheraton. Ku každej téme týkajúcej sa gastronómie mal čo povedať a prezradil nám aj to,...

Tajomstvá šéfkuchárov – naučte sa v škole varenia variť ako profesionáli

Či už ste v kuchyni začiatočník alebo skúsený harcovník, pre každého je príjemným spestrením kuchárskych schopností vyskúšať si varenie v profesionálnej kuchyni pod vedením skúsených šéfkuchárov. Varenie v škole varenia je príjemnou skúsenosťou, pri...

Rozhovory

Michal Truban: “Prístup k jedlu mi zmenilo najmä športovanie a triatlon.”

Michal Truban Websupport
Michal Truban je jedným z najúspešnejších podnikateľov posledných rokov. Preslávil sa najmä ako zakladateľ a majiteľ najväčšej webhostingovej firmy na Slovensku, tiež je rešpektovaným...

Čo má rada: Simona Novotná – speváčka a hudobníčka

Simona Novotná
Trochu kráska, ktorá precestovala exotiku ako letuška, trochu starostlivá teta, ktorá vždy podrží svoju rodinu, trochu milujúca partnerka, ale predovšetkým skladateľka, textárka a speváčka, ktorá...

Na Danubius Gastro v Inchebe ochutnáte aj jedinečné čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky Prešov predajňa
V bližšom centre Prešova sa nachádza zaujímavá predajňa plná čokolády. Maličké čokoládové kráľovstvo plné praliniek, čokoládových figúrok a iných dobrôt. Ak tam raz vojdete, neodídete...

Tomáš Opletal z Hotela Sheraton Bratislava: “Pri varení sú dôležité hlavne...

Tomáš Opletal: Úsmev mu pri práci nikdy neschádza z tváre, foto: archív T.O.
Tomáš Opletal je usmiaty a spokojný kuchár pôvodom z Čiech, ktorý je hrdý na svoju prácu v bratislavskom Hoteli Sheraton. Ku každej téme týkajúcej...

Danel Melicherík o Ministerstve Pohody a Zväze kuchárov a cukrárov

video
Daniel Melicherík je predsedom bratislavského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a aktívne sa podieľa na činnosti klubu a zväzu. Okrem toho je zároveň...

Milo Kráľ: “Mám veľmi rád šaláty, najmä v kombinácii s dobrými...

Milo Kráľ
Ste nielen skvelý herec, ale aj hudobník a spolu s kapelou Milo Kráľ Band rozcestovaný po celej republike. Máte čas byť aj kuchár? Našťastie nie, lebo...

Profi gastro

Hoci v Jánskej doline momentálne nie je v prevádzke lyžiarske stredisko, o hostí nemá núdzu ani v zimných mesiacoch. Blízka dostupnosť najväčšieho lyžiarskeho strediska Jasná - Nízke Tatry, či menších ski centier Opalisko - Závažná Poruba, Podbreziny v Liptovskom Mikuláši či Žiarce - Pavčina Lehota robia z Jánskej doliny ideálne miesto na zimnú dovolenku.  Liptovský Ján a Jánska dolina sú jednou...
Peter Bracho Liptovský dvor - Majster kuchár
V nedeľu 29.1. vyvrcholil veľtrh gastronómie Danubius Gastro prestížnou súťažou profesionálnych kuchárov - Majster kuchár SR 2016/2017. V posledných hodinách tejto tradičnej akcie si návštevníci mohli naživo pozrieť štvorhodinové zápolenie, v podobe prípravy špeciálnych trojchodových menu piatich finalistov tejto súťaže a zblízka si poobzerať aj všetky súťažné jedlá. A skutočne sa bolo na čo pozerať. Päť špičkových kuchárov, pôsobiacich...
Danubius Gastro 2017
Prezentácia najnovších gastronomických trendov, potravín, kávy a vína z celého sveta, ukážky kuchárskych, pekárskych a cukrárskych zručností profesionálov i amatérov. Ponuka vybavenia do gastronomických prevádzok a zariadení do reštaurácií a hotelov bude od 26. do 29. januára náplňou prestížneho veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2017. V poradí 24. ročník podujatia doplní 17. ročník výstavy strojov a technológií pre obchody Exposhop a 16. ročník výstavy obalových materiálov a baliacej...
Čokoládové pralinky Prešov predajňa
V bližšom centre Prešova sa nachádza zaujímavá predajňa plná čokolády. Maličké čokoládové kráľovstvo plné praliniek, čokoládových figúrok a iných dobrôt. Ak tam raz vojdete, neodídete s prázdnymi rukami a milovníci čokolády sa tam zastavujú po ceste z práce a zo školy. Niečo o spoločnosti a predajni "Čokoládové pralinky" nám porozprával jej konateľ, pán Ing. Ľuboš Čorej. Kedy vzniklo Vaše čokoládové kráľovstvo a čo...
Zimný festival jedla 2017
Obľúbený Zimný festival jedla 2017 je v plnom prúde a mnohí gurmáni si už rezervovali miesta na jedinečné degustačné večere v tých najlepších reštauráciách na Slovensku. V ponuke sú stabilné reštaurácie osvedčené aj z minulých rokov, ale aj nové prírastky. Oplatí sa ochutnať festivalové menu , ktoré špeciálne pre festival pripravili najlepšie reštaurácie a kuchári na Slovensku. Veľa krát ide o naozaj...

Najnovšie články

Michal Truban Websupport

Michal Truban: “Prístup k jedlu mi zmenilo najmä športovanie a triatlon.”

Michal Truban je jedným z najúspešnejších podnikateľov posledných rokov. Preslávil sa najmä ako zakladateľ a majiteľ najväčšej webhostingovej firmy na Slovensku, tiež je rešpektovaným...
Ministerstvo Pohody reštaurácia, Bratislava, denné menu, Národné tenisové centrum

Ministerstvo pohody – reštaurácia s dobrou náladou

Reštaurácia Ministerstvo pohody vznikla z lásky k práci v gastronómii.  Po dlhšej prestávke v tomto obore sa majiteľom naskytla znova príležitosť otvoriť a viesť reštauráciu a tak dlho neváhali...
Prievidza

V meste Prievidza sa dá vždy dobre najesť. Ktoré reštaurácie v Prievidzi a okolí...

Prievidza - mesto známe baníctvom a poriadnymi chlapmi, ktorí sa potrebujú dobre najesť. Toto si určite povedali aj majitelia reštaurácií v Prievidzi a blízkom...

Aj vo Vysokých Tatrách môžete zažiť tie najlepšie gastronomické zážitky

Naše veľhory sú nielen rajom pre milovníkov prírody a turitistiky či v zimnom období miestom na skvelú skvelú lyžovačku, ale ponúkajú i stále lepšie a lepšie...
Kozia brána Bratislava - kačacia paštéta

Kozia brána – čarovné miesto s príchuťou domova 

Reštaurácia Kozia brána, patrí medzi obľúbené zákutia každého milovníka tradičnej kuchyne. Čo, ale robí túto reštauráciu takou inou a obľúbenou zároveň? Tajomstvo je skryté v detailoch,...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá