streda, apríl 25, 2018

Najnovšie články

Slovak Pub Bratislava - Brundzove halusky, bryndzove pirohy, Kapustove strapacky - Menucka magazin

Martina Hlinová: Jedným z bestsellerov Slovak Pubu sú aj naše tradičné podplamenníky

Porozprávali sme sa s majiteľkou siete reštaurácií - Slovak Pub, Bratislava Flagship restaurant (Bratislavská reštaurácia), Biofarma Stupava a Kláštorný pivovar - Martinou Hlinovou. Prvá z prevádzok - už legendárny Slovak Pub práve oslavuje 20...
národný juniorský tím kuchárov a cukrárov

Slovensko má úspešný národný juniorský tím kuchárov a cukrárov

Svetová organizácia kuchárskych asociácii Worldchefs – WACS schválila účasť Slovenského národného juniorského tímu kuchárov a cukrárov na Svetovom kulinárskom pohári „World Culinary CUP  EXPOGAST 2018 v Luxemburgu“, ktorý sa uskutoční v novembri tohto roku. Túto šancu dostalo len 16...
Zuzana Sabolová

Zuzana Sabolová: Chcem dokázať, že gastronómia sa dá robiť aj inak

Verejnosť ju pozná ako milú a usmiatu porotkyňu z televízneho programu Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zuzana Sabolová je okrem iného aj majiteľka vlastného gastroprojektu zMenu Pasta & Wine a v neposlednom rade...
Ekonetka

Ekonetka prináša spôsob balenia potravín prospešný pre človeka i prírodu

Ľudia si dobre uvedomujú, že plastové obaly a fólie nie sú pre naše zdravie veľmi prospešné. Napriek tomu neexistovala dlho na trhu adekvátna alternatíva ekologických spôsobov balenia potravín. Zmeniť sa to pokúša e-shop Ekonetka...
denné menu Žilina

Obed či denné menu v Žiline? Výber reštaurácii je naozaj rozsiahly

Pokiaľ žijete, pracujete alebo študujete v Žiline, neraz ste určite hľadali podnik, kde by ste sa dosýta najedli počas obedných hodín (hoci pokojne aj neskôr). Pozrite si náš výber reštaurácií, kde si môžete pochutiť...
Riverbank restaurant - veľkonočný brunch

Riverbank restaurant so šéfkuchárom Jarom Židekom pozýva na veľkonočný brunch

Nedeľné brunche v hotelovej reštaurácii Riverbank restaurant v komplexe RiverPark sa opäť vrátili a tešia sa mimoriadnej obľube. Každú nedeľu si tu vyberiete z bohatej ponuky studených aj teplých jedál, polievok, nátierok, šalátov či...
Trend top reštaurácie 2018

Trend Top 2018 reštaurácie, šéfkuchári a someliéri Slovenska už sú známi

Prestížne ceny týždenníka Trend, Trend Top 2018, boli tento rok odovzdávané tým najlepším šéfkuchárom, reštauráciám, hotelom, penziónom či someliérom už po šestnástykrát. Manažéri, šéfkuchári a mnohí ďalší sa stretli 13. a 14. marca na konferencii...
Crazy Culinary

Bistro Crazy Culinary prinieslo do Žiliny čerstvý gastronomický vánok

Len pred pár dňami privítalo bistro Crazy Culinary v Žiline svojich prvých hostí a už žne úspech. Šéfkuchár Michal Milec si totiž spoločne so svojou priateľkou Alexandrou Peštovou zakladajú na prvotriednej kvalite a obrovskej...
Zimný festival jedla - Afrodita, Chateau Čereňany - Daniel na brusniciach, jemne zaúdený s plnenými zemiakmi

Zimný festival jedla ochutnalo až 7700 gurmánov

Ochutnať Slovensko sa oplatí! Pod týmto sloganom lákal tento rok Zimný festival jedla 2018 gurmánov z celého Slovenska. Aby prišli ochutnať špeciality do vybraných reštaurácií. Jedlá od TOP šéfkuchárov v tých najlepších reštauráciách na Slovensku mohli...
Zdravá strava - Fitcurves

Zdravá strava – je to mýtus?

Keby ste dnes položili ľuďom otázku, po čom najviac v živote túžia, odpoveď by bola, dostať sa do balancu - rovnováhy. Vyzerať a cítiť sa lepšie vo svojom tele. Hovorí sa, že v zdravom...
Slovenskí pekári chcú presvedčiť vládu aby zastavila deformáciu trhu a inšpirovala sa Francúzskom

Slovenskí pekári chcú presvedčiť vládu, aby zastavila deformáciu trhu a inšpirovala sa Francúzskom

Rada pekárov SR, ktorá združuje 12-tisíc pekárov z celého Slovenska, predkladá vláde materiál konkrétnych opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia v pekárenskom sektore. Hlavným bodom, na ktorý pekári upozorňujú, zostáva nutnosť aktualizácie ekonomicky oprávnených nákladov, t. j....
Ján Adamík - Hotel Gino Park Palace

Ján Adámik z Hotela Gino Park Palace: “Čerstvosť, rôznorodosť a inovácie sú základom mojej kuchyne”

Šéfkuchár Hotela Gino Park Palace Ján Adámik smeruje svojimi názormi, postojmi a prácou k cieľu vytvorenia vynikajúcej reštaurácie so spokojnými zákazníkmi a musíme uznať, že sa mu to celkom darí. Reštaurácia, v ktorej pôsobí sa nachádza...
Valentínske menu v reštauráciách

Valentín sa blíži. Čo špeciálne pripravili slovenské reštaurácie?

Sychravý január odišiel. S februárom postupne prichádza nádej jari, dlhšie dni, lepšia nálada a v neposlednom rade aj láska. 14. február je už dlhé desaťročia známy ako Sv. Valentín, sviatok všetkých zamilovaných. A ako...
Slovenský dvor

Navštívili sme Slovenský dvor v Piešťanoch. A odporúčame tak urobiť aj vám

Minulý týždeň sme si urobili prázdniny a navštívili sme kúpeľné mesto Piešťany. Popri tom, ako sme na "dámskej jazde" nakŕmili labute, pozreli si kúpeľný park a barlolamača, sme poriadne vyhladli. Voľba, kam zájsť na...
Kattiva

Dievčatá z Kattiva: Varíme často a baví nás to!

Katka Jakeš Štumpfová a Ivana Gáborík Surovcová sa dostali do povedomia Slovákov predovšetkým ako krásne a talentované tanečnice. Dnes majú úspešne rozbehnutý e-shop Kattiva, ktorý robí ženy krajšími vo všetkých ohľadoch. Pre Menučka prezradili,...
Panský pivovar

Panský pivovar Bojnice oživil starú pivársku tradíciu mesta

Keď sa povie Bojnice, každý si toto mesto spojí s krásnym zámkom, zoologickou záhradou či kúpeľmi. Len málokomu by napadlo, že Bojnice majú aj dlhoročnú pivársku tradíciu, ktorú sa podarilo obnoviť vďaka podniku Panský...
Gabriela Teplická - fotografia - čo má rada

Čo má rada Gabriela Teplická – úspešná slovenská fotografka

Gabriela Teplická sa dostáva do povedomia v poslednom čase najmä tým, že jej umelecké fotenie žne jeden úspech za druhým. Zvíťazila vo fotografickej súťaži, absolvovala niekoľko výstav a jej fotografie sa na renomovaných slovenských...
Danubius Gastro 2018 Incheba

Danubius Gastro pošteklí vaše zmysly zmesou najnovších gastrotrendov

Chuťové zážitky, kulinárske novinky, najaktuálnejšie gastrotrendy, exhibície profesionálov aj súťaže – to všetko sľubuje veľtrh gastronómie Danubius Gastro od 25. do 28. 1. 2018. Návštevníci sa môžu zahryznúť do toho najlepšieho a najnovšieho zo sveta...

Vo FOU ZOO zažijete skutočné inovácie v gastronómii

Netradičná kombinácia chutí, inšpirovaných najmä ázijskou kuchyňou a jej prepojením s modernou európskou gastronómiou, to je niečo, kvôli čomu sa oplatí investovať do návštevy jednej z najlepších reštaurácií nielen v Bratislave ale i na...
Marek Fajčík

Marek Fajčík z EBENICA Coffee: Do práce vkladám lásku, lebo je mojím najväčším hobby

Marek Fajčík patrí k výnimočným mladým podnikateľom. Jeho pražiareň EBENICA je synonymom pohody, oddychu, vône vynikajúcej kávy a dobrej nálady. Ste majiteľom pražiarne EBENICA Coffee so sídlom v Modre. Prečo ste sa rozhodli venovať práve kávovému...

Rozhovory

Martina Hlinová: Jedným z bestsellerov Slovak Pubu sú aj naše tradičné...

Slovak Pub Bratislava - Brundzove halusky, bryndzove pirohy, Kapustove strapacky - Menucka magazin
Porozprávali sme sa s majiteľkou siete reštaurácií - Slovak Pub, Bratislava Flagship restaurant (Bratislavská reštaurácia), Biofarma Stupava a Kláštorný pivovar - Martinou Hlinovou. Prvá...

Zuzana Sabolová: Chcem dokázať, že gastronómia sa dá robiť aj inak

Zuzana Sabolová
Verejnosť ju pozná ako milú a usmiatu porotkyňu z televízneho programu Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zuzana Sabolová je okrem iného aj majiteľka...

Ján Adámik z Hotela Gino Park Palace: “Čerstvosť, rôznorodosť a inovácie sú...

Ján Adamík - Hotel Gino Park Palace
Šéfkuchár Hotela Gino Park Palace Ján Adámik smeruje svojimi názormi, postojmi a prácou k cieľu vytvorenia vynikajúcej reštaurácie so spokojnými zákazníkmi a musíme uznať, že...

Dievčatá z Kattiva: Varíme často a baví nás to!

Kattiva
Katka Jakeš Štumpfová a Ivana Gáborík Surovcová sa dostali do povedomia Slovákov predovšetkým ako krásne a talentované tanečnice. Dnes majú úspešne rozbehnutý e-shop Kattiva,...

Čo má rada Gabriela Teplická – úspešná slovenská fotografka

Gabriela Teplická - fotografia - čo má rada
Gabriela Teplická sa dostáva do povedomia v poslednom čase najmä tým, že jej umelecké fotenie žne jeden úspech za druhým. Zvíťazila vo fotografickej súťaži,...

Marek Fajčík z EBENICA Coffee: Do práce vkladám lásku, lebo je...

Marek Fajčík
Marek Fajčík patrí k výnimočným mladým podnikateľom. Jeho pražiareň EBENICA je synonymom pohody, oddychu, vône vynikajúcej kávy a dobrej nálady. Ste majiteľom pražiarne EBENICA Coffee...

Profi gastro

Slovak Pub Bratislava - Brundzove halusky, bryndzove pirohy, Kapustove strapacky - Menucka magazin
Porozprávali sme sa s majiteľkou siete reštaurácií - Slovak Pub, Bratislava Flagship restaurant (Bratislavská reštaurácia), Biofarma Stupava a Kláštorný pivovar - Martinou Hlinovou. Prvá z prevádzok - už legendárny Slovak Pub práve oslavuje 20 rokov. Viete aké jedlá patria medzi najobľúbenejšie v tomto známom bratislavskom podniku? Slovak pub už funguje 20 rokov. Čo to pre vás znamená?  Áno, už vyše dvadsať...
národný juniorský tím kuchárov a cukrárov
Svetová organizácia kuchárskych asociácii Worldchefs – WACS schválila účasť Slovenského národného juniorského tímu kuchárov a cukrárov na Svetovom kulinárskom pohári „World Culinary CUP  EXPOGAST 2018 v Luxemburgu“, ktorý sa uskutoční v novembri tohto roku. Túto šancu dostalo len 16 juniorských tímov z celého sveta. Dnes sa tím pripravuje, aby šampionát pre nás dopadol čo najlepšie. Ešte pred rokom to bola len myšlienka vedenia Slovenského zväzu kuchárov...
Zuzana Sabolová
Verejnosť ju pozná ako milú a usmiatu porotkyňu z televízneho programu Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zuzana Sabolová je okrem iného aj majiteľka vlastného gastroprojektu zMenu Pasta & Wine a v neposlednom rade zapálená a vášnivá kuchárka.  Zuzana, ako ste sa dostali ku kuchárskej práci? Kadiaľ viedla vaša profesionálna cesta? Nie som profesionálny kuchár. Tým sa ani netajím. Vyštudovala som...
Trend top reštaurácie 2018
Prestížne ceny týždenníka Trend, Trend Top 2018, boli tento rok odovzdávané tým najlepším šéfkuchárom, reštauráciám, hotelom, penziónom či someliérom už po šestnástykrát. Manažéri, šéfkuchári a mnohí ďalší sa stretli 13. a 14. marca na konferencii Horeca Manažment v martinskom Hoteli Turiec, ktorej súčasťou bol aj galavečer spojený s odovzdávaním cien pre tých najlepších v oblasti gastronómie a ubytovania. TOP 5 reštaurácií...
Zimný festival jedla - Afrodita, Chateau Čereňany - Daniel na brusniciach, jemne zaúdený s plnenými zemiakmi
Ochutnať Slovensko sa oplatí! Pod týmto sloganom lákal tento rok Zimný festival jedla 2018 gurmánov z celého Slovenska. Aby prišli ochutnať špeciality do vybraných reštaurácií. Jedlá od TOP šéfkuchárov v tých najlepších reštauráciách na Slovensku mohli návštevníci ochutnať za zvýhodnené ceny od 15. januára do 25. februára. Návštevníci si mali dokonca možnosť vo vybraných reštauráciách, ocenených Zlatou vidličkou zakúpiť až štvorchodové...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najnovšie články

Slovak Pub Bratislava - Brundzove halusky, bryndzove pirohy, Kapustove strapacky - Menucka magazin

Martina Hlinová: Jedným z bestsellerov Slovak Pubu sú aj naše tradičné podplamenníky

Porozprávali sme sa s majiteľkou siete reštaurácií - Slovak Pub, Bratislava Flagship restaurant (Bratislavská reštaurácia), Biofarma Stupava a Kláštorný pivovar - Martinou Hlinovou. Prvá...
národný juniorský tím kuchárov a cukrárov

Slovensko má úspešný národný juniorský tím kuchárov a cukrárov

Svetová organizácia kuchárskych asociácii Worldchefs – WACS schválila účasť Slovenského národného juniorského tímu kuchárov a cukrárov na Svetovom kulinárskom pohári „World Culinary CUP  EXPOGAST 2018...
Zuzana Sabolová

Zuzana Sabolová: Chcem dokázať, že gastronómia sa dá robiť aj inak

Verejnosť ju pozná ako milú a usmiatu porotkyňu z televízneho programu Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zuzana Sabolová je okrem iného aj majiteľka...
Ekonetka

Ekonetka prináša spôsob balenia potravín prospešný pre človeka i prírodu

Ľudia si dobre uvedomujú, že plastové obaly a fólie nie sú pre naše zdravie veľmi prospešné. Napriek tomu neexistovala dlho na trhu adekvátna alternatíva...
denné menu Žilina

Obed či denné menu v Žiline? Výber reštaurácii je naozaj rozsiahly

Pokiaľ žijete, pracujete alebo študujete v Žiline, neraz ste určite hľadali podnik, kde by ste sa dosýta najedli počas obedných hodín (hoci pokojne aj...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá