Hotel Dália Košice očarí eco friendly atmosférou

5953
Hotel Dália Košice

Nemáme v úmysle štylizovať sa do pozície hodnotiteľov, ale z času na čas si dovolíme na základe vlastných skúseností popísať miesta, ktoré stoja za povšimnutie a ktoré sa oplatí navštíviť. Hotel Dália Košice bude predmetom môjho prvého príspevku na túto tému. Tam som prednedávnom zavítala, prenocovala a pochutila si na obedovom menu aj večeri. 

Keďže portál Menučka.sk funguje celoslovensky, pozrieme sa tentokrát aj do metropoly východu – do Košíc. Počas mojej pracovnej cesty, spojenej s návštevou Gurmán Festu Košice (o ktorom píšem na inom mieste), som dostala tip na malý boutique hotel  s reštauráciou s názvom Dália.

Hlavnou pridanou hodnotou pri jeho výbere bola pre mňa najmä lokalita, keďže som do Košíc cestovala vlakom a stretnutia som mala dohodnuté v centre Košíc a aj Gurmán fest sa konal v mestskom parku priamo medzi vlakovou stanicou a centrom mesta. No a v tesnej blízkosti mestského parku sa nachádza aj tento milý útulný hotelík s reštauráciou, oficiálne nazvaný Eco friendly Hotel Dália Košice.

Hotel Dália Košice - reštaurácia - gramofón
Foto zdroj: www.hoteldalia.sk

Hotel šetrný k životnému prostrediu.

Už z názvu vyplýva, že to nie je len taký obyčajný hotel. Vďaka jeho angažovanosti v rôznych prospešných a ekologických projektoch, organizovaniu seminárov a workshopov o ochrane životného prostredia a tiež vďaka množstvu ekologických a úsporných opatrení priamo v hoteli sa označuje za jediný ekologický hotel na Slovensku. Klobúk dole za to, koľko vecí sa v rámci hotelovej prevádzky dá robiť úspornejšie, zdravšie a ekologickejšie.

Používanie organickej biokozmetiky, príprava jedál zo surovín od lokálnych dodávateľov, solárne panely na ohrev vody, používanie úsporných žiaroviek, separovanie odpadu, eko toaletný papier, podpora cyklistov špeciálnymi zľavami, odporúčanie prechádzok či joggingu v blízkom parku – to je len zlomok z eko aktivít, ktoré majitelia Dálie realizujú. Za tento prístup bol hotel ocenený udelením prestížnej enviromentálnej značky Európskej únie EU Ecolabel ako jediný hotel na Slovensku. Hneď ako som vkročila do hotela a následne mojej hotelovej izby, pocítila som veľmi pozitívnu energiu tohto priestoru.

Hotel Dália Košice - reštaurácia - romantická deluxe izba
Foto zdroj: www.hoteldalia.sk

Hotel Dália Košice - reštaurácia - romantická deluxe izba

Neviem zhodnotiť iné hotelové izby, ale tá moja pôsobila veľmi elegantne a útulne a celá bola zariadená v takom tom aristokraticko–historickom štýle. Všade boli kvetinky, ešte aj na závesoch. :) Spalo sa mi tam veľmi dobre, cítila som sa tam priam kráľovsky. Jedinú výhradu, ktorá sa týkala izby, som mala k rozmiestneniu nábytku. Pracovný stôl bol dosť ďaleko od zástrčky a tiež od káblu s pripojením na internet, a tak som musela urobiť v izbe zopár nábytkových presunov, aby som mohla v pokoji pracovať. Na to síce recepčná nereagovala veľmi s pochopením, ale riaditeľka hotela ma ubezpečila, že to je v poriadku. Ostatné bolo všetko tip top.

Chutné obedové menu v priestoroch útulného hotela

Nielen ubytovanie bolo príjemným prekvapením. V Hoteli Dália Košice som si vyskúšala aj obedové menu – slepačiu polievku a plnené kuracie prsia s ryžou. Denné menu bolo chutné a veľmi pekne naservírované. Po obede som si dopriala kávičku a ako dezert tiramisu. Bolo výborné. Oceňujem tiež milý a pozorný personál reštaurácie.

Hotel Dália Košice - reštaurácia - obedové menu - plnené kuracie prsia s ryžou

Hotel Dália Košice - reštaurácia - tiramisu dezert
Foto zdroj: www.hoteldalia.sk

Hotel Dália Košice – romantické miesto, ideálne na večeru vo dvojici ako aj svadobnú hostinu

Večer som síce prišla na večeru takpovediac o 5 minút 12, keďže varili len do 20:30 a ja som prišla asi minútu predtým, ale čašník bol veľmi milý a ochotne mi podal jedálny lístok so slovami, že si ešte môžem vybrať. Vybrala som si šalát s kúskami hovädzej sviečkovej. Ako ubytovaný hosť som k tomu mala aj drink zdarma. Zvolila som si pohár prosecca, ktorý mi na večer k vybranému menu veľmi dobre padol.

Hotel Dália Košice - reštaurácia - šalát s kúskami hovädzej sviečkovej
Foto zdroj: www.hoteldalia.sk

Na druhý deň som sa „prestravovala“ na spomínanom Gurmán feste, takže v hoteli som už nestihla nič ďalšie. No práve vo chvíli, keď som odchádzala z hotela, som si na terase všimla prebiehajúci svadobný obrad. Hotel Dália je, zdá sa, ideálne miesto aj na svadbu – terasa, na ktorej je možné spraviť obrad, reštaurácia s kaviarňou aj ubytovanie – všetko priamo pri mestskom parku v centre mesta, pár minút od vlakovej stanice. Bezproblémové parkovanie, 37 izieb, wellness centrum, gurmánska reštaurácia a konferenčné miestnosti zároveň predurčujú hotel aj na iné akcie a eventy.

Hotel Dália Košice - reštaurácia - svadba - nádvorie hotela
Foto zdroj: www.hoteldalia.sk

Pozitívnu energiu, ktorou sa hotel vyznačuje, cítiť v Dálii naozaj všade, i ja som sa tam cítila veľmi príjemne. Preto verím, že aspoň kúsok z pohodovej atmosféry ste pocítili aj v tomto článku. :)

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie