piatok, júl 28, 2017

Najnovšie články

menucka-magazin-rozhovor-jaroslava-basistova-floristka

Čo má rada: Jaroslava Bašistová – úspešná floristická dizajnérka

Je vášnivou floristkou, ktorá sa po rokoch v korporáciách začala venovať naplno svojej vášni ktorou sú kvety. Učila sa u svetových špičiek v tejto oblasti a dnes je v rámci floristického dizajnu vyhľadávanou a...
menucka-magazin-farby-na-tanieri-top-paprika-paradajka-cesnak-zelenina

Farby na tanieri

Všetci sa zhodneme na tom, že ovocie a zelenina sú veľmi dôležité. Nie každý však túto nutnosť pochopil správne. Ak jeme rovnaké jedlá dlhšiu dobu, nedodávame telu všetky potrebné živiny. Nepomôže nám teda, ak budeme jesť...
Corleone

Mafiánska atmosféra v Devínskej Novej Vsi? Skúste Corleone Pub a Corleone u Kmotra

Víno, pizza, pasta, rizoto a vôňa Sicílie... Cítite to až ku vám domov? Dovolenkovú atmosféru historického mafiánskeho mesta si môžete pripomenúť priamo v Devínskej Novej Vsi v talianskych reštauráciách Corleone Pub a Corleone u...
pohoda-festival-gastro-jedlo-ponuka-menu

Pozrite si sumár najzaujímavejších stánkov na Pohoda festival 2017 (video)

Pohoda je za nami. Tí, ktorí tam boli ešte vstrebávajú zážitky z tohto multikultúrneho festivalu, tí čo neboli scrollujú na facebooku posledné záblesky z pohodovej atmosféry svojich friendov. My sme si opäť posvietili na...
Gurmán award - kuchár roka 2017

Gurmán Award 2017 – Šéfkuchárom roka sa stal Lukáš Hesko z Fachu

V nedeľu večer odovzdali v Hoteli Radisson BLU Carlton ocenenia najlepším reštauráciám a šéfkuchárom na Slovensku za uplynulý rok. Podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku sa šéfkuchárom roka stal Lukáš Hesko z reštaurácie FACH. Hotelovou reštauráciou roka...
Gurmán Fest Bratislava

Čo môžete ochutnať tento víkend na festivale Gurmán Fest Bratislava?

Predĺžený víkend plný tých najlepších kulinárskych dobrôt od tých najúspešnejších a najuznávanejších. Ochutnávky tých najlepších reštaurácií a prezentácie TOP šéfkuchárov. Už tento piatok na novom mieste - v krásnom prostredí Sadu Janka Kráľa. Po niekoľkých...
Letné menu v Kozej bráne

Osviežujúce a zdravé letné menu v Kozej bráne

Obľúbená historická reštaurácia Kozia brána si pre vás pripravila osviežujúce letné menu. V lete nás príroda obklopuje množstvom čerstvých a hlavne zdravých produktov z našich záhrad a lesov. Je to obdobie, kedy preferujeme skôr...
Gurmán Fest Bratislava 2017

Gurmán fest Bratislava 2017 – Oslava výnimočných chutí

Už tretí júnový víkend nás čaká najstarší a najväčší gastronomický festival v Bratislave – Gurmán fest Bratislava 2017. Tradične sa môžu všetci labužníci tešiť na kvalitné reštaurácie, predajcov delikates, vinárov či farmárov. O bohatý program pre návštevníkov...
Kamil Aujeský

Kamil Aujeský: “Menučka sú super ak sú kvalitné.”

Jedna z najsledovanejších postáv súčasného online marketingu, aktuálne dvojnásobný bloger roka (gratulujeme!), lektor, konzultant, špecialista na digitálny online marketing a najnovšie už aj moderátor vlastnej video relácie. Kamil je môj bývalý kolega z práce...

Zemianska kúria v Chalúpkove je ako stvorená pre rodinné i firemné akcie

Zemianska kúria v dovolenkovom komplexe Chalúpkovo si, napriek svojej krátkej existencii, svojou kvalitou získala mnoho zákazníkov. Dôvodom je nielen skvelá poloha neďaleko hlavnej cesty medzi Ružomberkom a Liptovským Mikulášom, ale i nie príliš okukaný koncept...
Bistro Terrine - Bravčová kotleta

Laura Suchoň z Bistro Terrine: “Kto sme a prečo to robíme”

Prvé rande s Adamom bolo tak trochu zvláštne. Na strane druhej, dnes tiež nechápem ako som mohla prikývnuť na pozvanie na večeru priamo do bytu cudzieho muža, ktorý o sebe tvrdil, že má dokonalý...
Slovak Food Festival 2017

Zdeněk Pohlreich hosťom na Slovak Food Festival 2017

Slovak Food Festival, najväčší piknik v meste otvorí svoje brány už po ôsmy krát. 1. – 4. Júna sa na Bratislavskom hrade bude už tradične konať najväčší piknik v meste, Slovak Food Festival. Gastronomická udalosť roka začne štvrtkovým...
Food Revolution Day Slovakia 2017

Food Revolution Day: Banán alebo jablko? Túto otázku by si malo klásť ráno každé...

"Žijeme v instantnej dobe”, hovorí Robert Roth ako banán, v úvode spotu Food Revolution Day Slovakia 2017. Spolu s Táňou Pauhofovou a Milkou Vášaryovou prepožičali svoje hlasy aj ostatným čerstvým, hlavným hrdinom revolučného spotu. “Piaty...
Marcela Špalková - štýl mejkerka

Marcela Špalková vám ukuchtí štýl na mieru

Marcela Špalková je Štýl Mejkerka. Vzdeláva ženy, mužov aj firmy v oblasti štýlu a obliekania. Pomocou farebnej typológie vás naučí, aké farby s vami prirodzene ladia. Odporučí vám strihy, v ktorých sa budete cítiť pohodlne a príťažlivo, prinesie vám...
Central Park reštaurácia Nové mesto nad Váhom

Central Park restaurant ponúka presne to, čo sa očakáva od kvalitnej kuchyne

Nové Mesto nad Váhom  sa vďaka svojej výhodnej polohe stalo jedným z centier strojárenského priemyslu v Trenčianskom kraji a svojou históriou láka mnohých návštevníkov historických pamiatok. Čo tak si po výlete na Beckovský hrad, či po honbe...
reklama

Reklama na kanadský syr vám pripomenie silu rodičovskej lásky (VIDEO)

Rodičia vždy stoja pri nás a snažia sa nám dať do života len to najlepšie. Kanadská organizácia Dairy Farmers of Canada sa prezentuje reklamou, ktorá v ľuďoch vyvoláva veľmi príjemné emócie spojené s ich...
Biograf

7 dôvodov, prečo je Biograf v Bojniciach tak obľúbenou a vyhľadávanou reštauráciou

Počuli ste už o starom kine v Bojniciach? Dnes v ňom sídli unikátna a veľmi príjemná reštaurácia Biograf. Aké sú dôvody, pre ktoré sa ju rozhodne oplatí navštíviť?  Bojnice sú prekrásne mestečko, ktoré v celosvetovom...
Juraj Sasko

Juraj Sasko: “Zjem všetko okrem vyprážaného kalerábu”

Juraj Sasko a agentúra Visibility sú vo svete online marketingu známymi pojmami. Mladý podnikateľ a otec dvoch synov nám prezradil, na aké jedlo nedá dopustiť a ktoré krajiny mu prirástli k srdcu jedlom aj gastronómiou.  S...
Prešporský Bakchus

Prešporský Bakchus ožije najlepším vínom, hudbou a kuchyňou!

Rozľahlá vínna pivnica, ktorá dýcha jedinečnou atmosférou vinárskej tradície dávneho Prešporka. To je úplne nový Prešporský Bakchus, ktorý stavia na svojej slávnej minulosti.  Legenda hovorí, že okolo roku 1773, keď priestor dlhé desaťročia slúžil ako...
dieťa a varenie

Malí pomocníci: kedy a ako začať zapájať dieťa do varenia?

Každá mama chce pre svoju rodinu pripraviť chutné a čerstvé jedlo z tých najlepších potravín. Skĺbiť však starostlivosť o deti a kuchyňu je niekedy veľmi náročné. Zapojte deti do varenia - pomôžu vám a...

Rozhovory

Čo má rada: Jaroslava Bašistová – úspešná floristická dizajnérka

menucka-magazin-rozhovor-jaroslava-basistova-floristka
Je vášnivou floristkou, ktorá sa po rokoch v korporáciách začala venovať naplno svojej vášni ktorou sú kvety. Učila sa u svetových špičiek v tejto...

Pozrite si sumár najzaujímavejších stánkov na Pohoda festival 2017 (video)

pohoda-festival-gastro-jedlo-ponuka-menu
Pohoda je za nami. Tí, ktorí tam boli ešte vstrebávajú zážitky z tohto multikultúrneho festivalu, tí čo neboli scrollujú na facebooku posledné záblesky z...

Kamil Aujeský: “Menučka sú super ak sú kvalitné.”

Kamil Aujeský
Jedna z najsledovanejších postáv súčasného online marketingu, aktuálne dvojnásobný bloger roka (gratulujeme!), lektor, konzultant, špecialista na digitálny online marketing a najnovšie už aj moderátor...

Marcela Špalková vám ukuchtí štýl na mieru

Marcela Špalková - štýl mejkerka
Marcela Špalková je Štýl Mejkerka. Vzdeláva ženy, mužov aj firmy v oblasti štýlu a obliekania. Pomocou farebnej typológie vás naučí, aké farby s vami prirodzene ladia. Odporučí...

Juraj Sasko: “Zjem všetko okrem vyprážaného kalerábu”

Juraj Sasko
Juraj Sasko a agentúra Visibility sú vo svete online marketingu známymi pojmami. Mladý podnikateľ a otec dvoch synov nám prezradil, na aké jedlo nedá dopustiť...

Legendárna Štefánka opäť ožíva – pod patronátom siete Pulitzer family

Štefánka by Pulitzer, Bratislava
Po Veľkej noci vo štvrtok 20.4. privíta svojich prvých hostí znovuotvorená reštaurácia s pozmeneným názvom - Štefánka by Pulitzer. Priamo oproti Prezidentskému palácu tak ožije...

Profi gastro

Gurmán award - kuchár roka 2017
V nedeľu večer odovzdali v Hoteli Radisson BLU Carlton ocenenia najlepším reštauráciám a šéfkuchárom na Slovensku za uplynulý rok. Podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku sa šéfkuchárom roka stal Lukáš Hesko z reštaurácie FACH. Hotelovou reštauráciou roka sa stala Vínna reštaurácia v Hoteli Matyšák, prémiovou reštauráciou roka Fou Zoo a tematickou Villa Rosa. V slovenskej obdobe michelinskej hviezdy si 3 vidličky udržala...
Gurmán Fest Bratislava
Predĺžený víkend plný tých najlepších kulinárskych dobrôt od tých najúspešnejších a najuznávanejších. Ochutnávky tých najlepších reštaurácií a prezentácie TOP šéfkuchárov. Už tento piatok na novom mieste - v krásnom prostredí Sadu Janka Kráľa. Po niekoľkých rokoch v Medickej záhrade a neskôr na dostihovej dráhe sa tak opäť vracia festival na pravý breh Dunaja. Vstup na Gurmán Fest Bratislava je opäť voľný, za degustácie...
Gurmán Fest Bratislava 2017
Už tretí júnový víkend nás čaká najstarší a najväčší gastronomický festival v Bratislave – Gurmán fest Bratislava 2017. Tradične sa môžu všetci labužníci tešiť na kvalitné reštaurácie, predajcov delikates, vinárov či farmárov. O bohatý program pre návštevníkov sa postarajú 3 pódia. S množstvom workšopov, kvízov, akcií pre deti a aj večerné hudobné vystúpenia. To je len zopár skvelých tipov na čo sa môžu...
Slovak Food Festival 2017
Slovak Food Festival, najväčší piknik v meste otvorí svoje brány už po ôsmy krát. 1. – 4. Júna sa na Bratislavskom hrade bude už tradične konať najväčší piknik v meste, Slovak Food Festival. Gastronomická udalosť roka začne štvrtkovým večerom vína, kde si na svoje prídu milovníci tohto lahodného nápoja z rôznych kútov Slovenska a iných krajín. Večerom bude sprevádzať pohodová atmosféra podporená koncertom jazzovej formácie....
Food Revolution Day Slovakia 2017
"Žijeme v instantnej dobe”, hovorí Robert Roth ako banán, v úvode spotu Food Revolution Day Slovakia 2017. Spolu s Táňou Pauhofovou a Milkou Vášaryovou prepožičali svoje hlasy aj ostatným čerstvým, hlavným hrdinom revolučného spotu. “Piaty ročník Food Revolution Day sme poňali hravo, detsky. Jednou z tém kampane je otázka “Banán, alebo jablko?” - hovorí Janica Lacová ambasádorka projektu Food Revolution...

Najnovšie články

menucka-magazin-rozhovor-jaroslava-basistova-floristka

Čo má rada: Jaroslava Bašistová – úspešná floristická dizajnérka

Je vášnivou floristkou, ktorá sa po rokoch v korporáciách začala venovať naplno svojej vášni ktorou sú kvety. Učila sa u svetových špičiek v tejto...
menucka-magazin-farby-na-tanieri-top-paprika-paradajka-cesnak-zelenina

Farby na tanieri

Všetci sa zhodneme na tom, že ovocie a zelenina sú veľmi dôležité. Nie každý však túto nutnosť pochopil správne. Ak jeme rovnaké jedlá dlhšiu dobu, nedodávame...
Corleone

Mafiánska atmosféra v Devínskej Novej Vsi? Skúste Corleone Pub a Corleone u Kmotra

Víno, pizza, pasta, rizoto a vôňa Sicílie... Cítite to až ku vám domov? Dovolenkovú atmosféru historického mafiánskeho mesta si môžete pripomenúť priamo v Devínskej...
pohoda-festival-gastro-jedlo-ponuka-menu

Pozrite si sumár najzaujímavejších stánkov na Pohoda festival 2017 (video)

Pohoda je za nami. Tí, ktorí tam boli ešte vstrebávajú zážitky z tohto multikultúrneho festivalu, tí čo neboli scrollujú na facebooku posledné záblesky z...
Gurmán award - kuchár roka 2017

Gurmán Award 2017 – Šéfkuchárom roka sa stal Lukáš Hesko z Fachu

V nedeľu večer odovzdali v Hoteli Radisson BLU Carlton ocenenia najlepším reštauráciám a šéfkuchárom na Slovensku za uplynulý rok. Podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku sa šéfkuchárom...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá