sobota, október 21, 2017

Najnovšie články

Gastronomy Slovakia 2017 - Michal Konrád

Gastronomy Slovakia 2017 opäť prinesie do Bratislavy špičku svetovej gastronómie

Už tento pondelok sa v Bratislave uskutoční odborné gastronomické sympózium GASTRONOMY SLOVAKIA 2017, ktoré organizuje už štvrtý krát Radoslav Nackin a jeho tím. Na osvedčenom mieste z minulého roka - v priestoroch Refinery Gallery...
Husacina u Galika - husacie hody kačacie hody lovenský Grob

Husacie a kačacie hody – sezóna na ktorú sa tešíme každú jeseň

Aj vám pri pohľade na sfarbené lístie napadnú prichádzajúce husacie a kačacie hody? Veru aj nám a každý rok sa na ne tešíme. Jeseň bez kačacích a husacích hodov si už ani nevieme predstaviť....
Menučka magazín - OMV Viva kaviarne

Kaviarne VIVA CAFE získali ocenenie Best Buy Award

Bratislava, 16. októbra - Zastávka na čerpacích staniciach OMV sa teraz naozaj oplatí aj podľa nezávislej autority. Okrem mimoriadne kvalitného paliva na nich zákazníci nájdu i najlepšie občerstvenie. Švajčiarsky inštitút Icertias ocenil sieť kaviarní...
mačacie kaviarne

Lásku ku káve a zvieratám spájajú unikátne mačacie kaviarne. Kde na Slovensku ich môžete...

Mačičky sú milé a prítulné zvieratá, ktoré si akosi automaticky spájame s pokojom a pohodou. Tie patria aj k šálke dobrej kávy alebo čaju. Mladé podnikateľky prišli aj na Slovensku so zaujímavou myšlienkou a...
Menučka magazín - Fou zoo - business menu - biznis menu

Vo FOU ZOO servírujú od októbra aj biznis menu

Pre mnohých gurmánov je skvelou správou novinka jednej z TOP reštaurácií na Slovensku FOU ZOO. Od októbra ponúka každý pracovný deň pre svojich hostí aj biznis menu. Je alternatívou k a la carte reštaurácie...
Menučka magazín - a pridáme trochu chilli

… a pridáme trochu chilli

Na svete je mnoho druhov chilli, tie najznámejšie z nich bývajú tie najštipľavejšie. Určite aj vy poznáte človeka, ktorý by si ho najradšej dal ku každému jedlu. Niektorým sa však dobrovoľné štípanie na jazyku nepozdáva. ...
kvások

Za novou knihou Kvások sa skrýva inšpiratívny príbeh jej autorky

Lenka Mančíková je mladá ambiciózna podnikateľka, mama troch detí a v neposlednom rade silná a inšpiratívna žena. Piateho októbra jej vychádza kniha o inovatívnom kváskovom pečení s výstižným názvom Kvások. Mama troch detí Lenka Mančíková...
Menučka magazín Deň Bernarda

Deň Bernarda je 4. októbra! Vo vybraných prevádzkach ponúknu pivo Bernard len za 60...

Český rodinný pivovar Bernard si pripravil opäť špeciálnu akciu pre svojich zákazníkov - už 4. kočník akcie Deň Bernarda. Je to oslava piva Bernard a poďakovanie milovníkom tohto piva a zákazníkom priamo v prevádzkach,...
Menučka magazín - Tekvica – kráľovná jesenného menu

Tekvica – kráľovná jesenného menu

K jeseni už tradične patrí tekvica. Nielen ako zubatá svietiaca dekorácia v predvečer sviatku zosnulých, ale aj ako výborná kulinárska pochúťka. Tekvice majú rozmanitú veľkosť, dužinu, chuť i pestrú škálu farieb – rovnako ako...
Menučka magazín - Ktoré korenie by ste určite mali mať doma

Ktoré korenie by ste určite mali mať doma?

Viete, že najužitočnejším nástrojom pri varení gurmánskych zážitkov je práve korenie? Je tu od nepamäti, sprevádza naše chuťové poháriky po tisícročia. Vďaka koreniu máme lepší apetít, chutnejšie a aromatickejšie jedlá. Či sušené alebo čerstvé, dobrý...
Eva Polomská

Šéfkuchárka Eva Polomská zo Sotto Ristorante: V reštaurácii máme čisto ženský kolektív

Eva Polomská je šéfkuchárkou talianskej reštaurácie Sotto Ristorante v Spišskej Novej Vsi. Miluje dobré jedlo, spokojných zákazníkov, šport, dobrú náladu a v neposlednom rade pocit, že sa ako jediná žena dostala medzi TOP 20...

Tam na východe… Kam na chutné jedlo v Snine?

Boli ste už niekde blízko hranice s Ukrajinou? Nachádzajú sa tam mestečká ako Snina, Humenné, Sobrance či trošku ďalej – Michalovce... Aj keď niektorí vedia s humorom podotknúť, že „tam sa už muchy obracajú a líšky dávajú...
Menučka magazín - Oktober fest Beer Palace

Fest dobré pivo a fest dobrá zábava – to všetko vás čaká na Oktoberfeste v bratislavskom...

Zažite dokonalú atmosféru slávneho mníchovského Oktoberfestu priamo v Bratislave! Reštaurácia Beer Palace pripravila pre všetkých milovníkov zlatistého moku už siedmy ročník jedinečného pivného festivalu. Oktoberfest vypukne 21. septembra slávnostným narazením súdka. Celý mesiac až do...
farebné cestoviny

Dúha na tanieri: kuchárka Linda vytvára nádherné pestrofarebné kreácie z cestovín

Úžasné, nádherné, dychberúce - a ešte mnoho iných superlatívov by sme mohli použiť na umeleckú tvorbu americkej kuchárky Lindy Miller Nicholsonovej, ktorá pretavuje obyčajné cestoviny na krásnu pestrofarebnú dúhu na vašom tanieri.  Cestu do kuchyne...
čašník

5 otázok, na ktoré by mali úprimne odpovedať všetci čašníci

Každý majiteľ podniku vie, že dobré jedlo a príjemné prostredie niekedy nestačia. Rovnako dôležité je mať aj spokojných a usmiatych čašníkov, ktorí robia svoju prácu s nadšením. Ako získať relevantnú spätnú väzbu od svojich...
Daniel Melicherík - Holiday Inn Trnava

Ochutnajte menu Daniela Melicheríka, s ktorým postúpil do európskej súťaže

Príďte si vychutnať degustačné menu od šéfkuchára Daniela Melicheríka! Už 14.9.2017 budete môcť ochutnať trojchodové súťažné menu šéfkuchára reštaurácie The Oak Tree restaurant v trnavskom hoteli Holiday Inn, s ktorým sa chystá reprezentovať nie len...
jedlo a alkoholické nápoje

7 pravidiel ako správne kombinovať jedlo a alkoholické nápoje

K dobrému jedlu v reštaurácii je príjemné objednať si aj pohár vína či iného alkoholu. Ich súlad je však dôležitejší, ako by ste si možno mysleli. Akými pravidlami by sme sa mali riadiť, aby...

Radoslav a Barbara Čajkovič: Na Samoi sme zažili nevídaný kultúrny šok

Radoslav a Barbara Čajkovič sú mladý manželský pár umelcov a cestovateľov, ktorí vedú cestovateľský blog Independent Couple. Ich dobrodružstvo začalo ešte v roku 2012, keď sa pôvodne mali vydať na cestu okolo Nového Zélandu...
Menučka magazín - nové reštaurácie v Bratislave - Lanogi Gurmán Apollo

Počas leta otvorili tieto nové reštaurácie v Bratislave

Leto nám pomaly končí a aj bratislavská gastroscéna sa začína pripravovať na podovolenkový návrat do "normálu". Na svojich prvých hostí sa chystá aj množstvo úplne nových podnikov ktoré otvárajú v septembri. Aj počas leta sme ale...
Menučka magazín - Čo o vás prezradí jedlo

Čo o vás prezradí výber jedla?

Bola raz jedna Zem a na tej Zemi žili ľudia. Aby mohli ľudia žiť, museli čosi jesť. A tak jedli korienky, plody, potom lovili živočíchy, neskôr začali pestovať plodiny. A ako sa Zem točila a krútila, z jedla,...

Rozhovory

Šéfkuchárka Eva Polomská zo Sotto Ristorante: V reštaurácii máme čisto ženský...

Eva Polomská
Eva Polomská je šéfkuchárkou talianskej reštaurácie Sotto Ristorante v Spišskej Novej Vsi. Miluje dobré jedlo, spokojných zákazníkov, šport, dobrú náladu a v neposlednom rade...

Radoslav a Barbara Čajkovič: Na Samoi sme zažili nevídaný kultúrny šok

Radoslav a Barbara Čajkovič sú mladý manželský pár umelcov a cestovateľov, ktorí vedú cestovateľský blog Independent Couple. Ich dobrodružstvo začalo ešte v roku 2012,...

Čo má rada: Jaroslava Bašistová – úspešná floristická dizajnérka

menucka-magazin-rozhovor-jaroslava-basistova-floristka
Je vášnivou floristkou, ktorá sa po rokoch v korporáciách začala venovať naplno svojej vášni ktorou sú kvety. Učila sa u svetových špičiek v tejto...

Pozrite si sumár najzaujímavejších stánkov na Pohoda festival 2017 (video)

pohoda-festival-gastro-jedlo-ponuka-menu
Pohoda je za nami. Tí, ktorí tam boli ešte vstrebávajú zážitky z tohto multikultúrneho festivalu, tí čo neboli scrollujú na facebooku posledné záblesky z...

Kamil Aujeský: “Menučka sú super ak sú kvalitné.”

Kamil Aujeský
Jedna z najsledovanejších postáv súčasného online marketingu, aktuálne dvojnásobný bloger roka (gratulujeme!), lektor, konzultant, špecialista na digitálny online marketing a najnovšie už aj moderátor...

Profi gastro

Gastronomy Slovakia 2017 - Michal Konrád
Už tento pondelok sa v Bratislave uskutoční odborné gastronomické sympózium GASTRONOMY SLOVAKIA 2017, ktoré organizuje už štvrtý krát Radoslav Nackin a jeho tím. Na osvedčenom mieste z minulého roka - v priestoroch Refinery Gallery na Vlčom hrdle sa predstavia špičkoví kuchári zo Slovenska ale aj zo zahraničia, a opäť aj držitelia michelinskej hviezdy. Okrem ich pódiových live cookingov sa...
kvások
Lenka Mančíková je mladá ambiciózna podnikateľka, mama troch detí a v neposlednom rade silná a inšpiratívna žena. Piateho októbra jej vychádza kniha o inovatívnom kváskovom pečení s výstižným názvom Kvások. Mama troch detí Lenka Mančíková si nevedela predstaviť popri rodine pracovať v riadnom zamestnaní. Rozhodla sa teda pre podnikanie, no nie pre hocijaké. Chcela ľuďom zlepšiť ich život, a tak...
Menučka magazín - Tekvica – kráľovná jesenného menu
K jeseni už tradične patrí tekvica. Nielen ako zubatá svietiaca dekorácia v predvečer sviatku zosnulých, ale aj ako výborná kulinárska pochúťka. Tekvice majú rozmanitú veľkosť, dužinu, chuť i pestrú škálu farieb – rovnako ako jeseň. V kuchyni ju možno premeniť na atraktívne pokrmy plné chuti. Presne také ponúka reštaurácia a piváreň Bokovka.  Príďte ochutnať tekvicovú polievku, karamelizované tekvicové jadierka, Sous...
Eva Polomská
Eva Polomská je šéfkuchárkou talianskej reštaurácie Sotto Ristorante v Spišskej Novej Vsi. Miluje dobré jedlo, spokojných zákazníkov, šport, dobrú náladu a v neposlednom rade pocit, že sa ako jediná žena dostala medzi TOP 20 slovenských šéfkuchárov roku 2017. Začnime tým, že ste sa dostali ako jediná žena na listinu najlepších šéfkuchárov Slovenska za rok 2017. Aký je to pocit? Môj prvotný...
čašník
Každý majiteľ podniku vie, že dobré jedlo a príjemné prostredie niekedy nestačia. Rovnako dôležité je mať aj spokojných a usmiatych čašníkov, ktorí robia svoju prácu s nadšením. Ako získať relevantnú spätnú väzbu od svojich zamestnancov? Pomôže vám týchto 5 jednoduchých otázok. Spokojný a usmiaty čašník nám dokáže spríjemniť deň, ba dokonca aj jedlo chutí lepšie. Ich práca je náročná a...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najnovšie články

Gastronomy Slovakia 2017 - Michal Konrád

Gastronomy Slovakia 2017 opäť prinesie do Bratislavy špičku svetovej gastronómie

Už tento pondelok sa v Bratislave uskutoční odborné gastronomické sympózium GASTRONOMY SLOVAKIA 2017, ktoré organizuje už štvrtý krát Radoslav Nackin a jeho tím. Na...
Husacina u Galika - husacie hody kačacie hody lovenský Grob

Husacie a kačacie hody – sezóna na ktorú sa tešíme každú jeseň

Aj vám pri pohľade na sfarbené lístie napadnú prichádzajúce husacie a kačacie hody? Veru aj nám a každý rok sa na ne tešíme. Jeseň...
Menučka magazín - OMV Viva kaviarne

Kaviarne VIVA CAFE získali ocenenie Best Buy Award

Bratislava, 16. októbra - Zastávka na čerpacích staniciach OMV sa teraz naozaj oplatí aj podľa nezávislej autority. Okrem mimoriadne kvalitného paliva na nich zákazníci...
mačacie kaviarne

Lásku ku káve a zvieratám spájajú unikátne mačacie kaviarne. Kde na Slovensku ich môžete...

Mačičky sú milé a prítulné zvieratá, ktoré si akosi automaticky spájame s pokojom a pohodou. Tie patria aj k šálke dobrej kávy alebo čaju....
Menučka magazín - Fou zoo - business menu - biznis menu

Vo FOU ZOO servírujú od októbra aj biznis menu

Pre mnohých gurmánov je skvelou správou novinka jednej z TOP reštaurácií na Slovensku FOU ZOO. Od októbra ponúka každý pracovný deň pre svojich hostí...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá